Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πήρε η Καρδίτσα έναντι του Διαγόρα Δρυοπιδέων, κερδίζοντας τις εντυπώσεις στην 4η αγωνιστική. Ο Ιπποκράτης Κω ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και πήρε τη νίκη κόντρα στο Μαρούσι. Τρίτη σερί νίκη για τον Ερμή Αγιάς, που κέρδισε εκτός έδρας τον Εθνικό. Εκτός έδρας νίκη πήρε και η Ευρώπη Πευκοχωρίου που άλωσε την έδρα της Καβάλας. Συνεχίζει τις νίκες και τις καλές εμφανίσεις ο μαχητικός Κόροιβος που επικράτησε της Καστοριάς.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr αναδεικνύει την κορυφαία πεντάδα και τον προπονητή της αγωνιστικής και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον MVP αλλά και τον προπονητή  της αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Κώστας Σαριμπαλίδης (Καρδίτσα): Ουσιαστική εμφάνιση από τον Λαρισαίο πλέι μέικερ. Ο Σαρίμπαλίδης πέτυχε 14 πόντους στα 19 λεπτά που αγωνίστηκε, όμως ήταν ο πλέον κομβικός παίκτης στην αντεπίθεση της Καρδίτσας, μιας και πέτυχε 9 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο και βοήθησε στην ανατροπή του σκορ συνδυαστικά με τον Κακλαμάνο, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό δίδυμο στην περιφέρεια.

Τομς Λεϊμάνις (Κόροιβος): Άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση από τον γκαρντ του Κόροιβου. Ο Κόροιβος μπορεί να μην είχε στον αγώνα με την Καστοριά τον αρχηγό του, Γιώργο Τσιάκο, είχε όμως σε φρενήρη ρυθμό ξανά τον Λεϊμάνις. Ο νεαρός γκαρντ ήταν εξαιρετικός, πετυχαίνοτας 28 πόντους με 4/9 δίποντα,  4/8 τρίποντα και 8/11 βολές ενώ μοίρασε και 7 ασίστ, έχοντας συνολικά 26 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Γιάννης Χατζηνικόλας (Ιπποκράτης Κω): Ονειρώδης εμφάνιση για τον νεαρό, ταλαντούχο περιφερειακό του Ιπποκράτη. Ο Χατζηνικόλας μπορεί να επέστρεψε φέτος στην Α2, ήρθε όμως γεμάτος εμπειρίες, παρά το νεαρό της ηλικίας του, από την Basket League. Ο γκαρντ/φόργουορντ των Κώων πέτυχε 25 πόντους με 4/5 δίποντα, 4/9 τρίποντα και 5/5 βολές, ενώ μοίρασε και 2 ασίστ, όντας ο παίκτης που δημιουργούσε μεγάλες διαφορές στο σκορ.

Νέστορας Κόμματος (Ερμής Αγιάς): Άλλη μία μεστή εμφάνιση από τον… αειθαλή ηγέτη του Ερμή. Ο Κόμματος μπορεί να μην πέτυχε τους πολλούς πόντους, όπως συνηθίζει στα περισσότερα παιχνίδια της Αγιάς, μιας και πέτυχε 10 με 1/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 2/2 βολές, όμως δούλεψε σκληρά για τους συμπαίκτες του. Μάζεψε 9 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 3 ήταν επιθετικά και μοίρασε 7 ασίστ, αγγίζοντας το double double.

Σάββας Μανούσος (Ευρώπη Πευκοχωρίου): Απόλυτος κυρίαρχος κάτω από το καλάθι ο «ψηλός» του Πευκοχωρίου. Ο έμπειρος σέντερ ανέλαβε να ηγηθεί του Σαββατιάτικου αγώνα με την Καβάλα και όχι μόνο βοήθησε στη νίκη επί της Καβάλας, αλλά πραγματοποίησε και την καλύτερη μέχρι τώρα εμφάνιση του στην Α2. Ο Μανούσος πέτυχε double double 30 πόντους με 10/16 δίποντα και 10/12 βολές και μάζεψε 11 ριμπάουντ.

Προπονητής της αγωνιστικής: Γιάννης Τζήμας (Καρδίτσα):

Η Καρδίτσα έχει ξεκινήσει ιδανικά το φετινό πρωτάθλημα. Πήρε τη νίκη κόντρα στον Κόροιβο στην έναρξη της σεζόν, ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη και κοίταξε στα μάτια τον Ηρακλή και για περίπου 30 λεπτά είχε τον έλεγχο του αγώνα και επικράτησε του Ιπποκράτη εντός έδρας με σχετική άνεση. Το δύσκολο πρόγραμμα των Θεσσαλών ολοκληρωνόταν το Σάββατο με την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων. Παρά το γεγονός ότι η Καρδίτσα βρέθηκε στο ημίχρονο να χάνει με 14 πόντους διαφορά (49-35), το κοουτσάρισμα του Γιάννη Τζήμα όχι μόνο βοήθησε ώστε να μειωθεί η διαφορά, αλλά κατάφερε να φύγει με ένα σπουδαίο διπλό από μια έδρα που ελάχιστες ομάδες θα καταφέρουν να πάρουν τη νίκη.