Οι εκπλήξεις απουσίασαν από τα επτά παιχνίδια που διεξήχθησαν το Σάββατο (30/10) για την 4η αγωνιστική της Α2. Αντιθέτως, τα φαβορί κυριάρχησαν σε τέσσερα παιχνίδια (με διαφορές 15 έως 42 πόντων) και επικράτησαν δύσκολα σε άλλα δύο -σε Χαϊδάρι, Άγιο Θωμά. Όσο για το 7ο ματς; Έγινε στη Βέροια, ήταν το πιο ισορροπημένο της ημέρας και το πήρε ο Φίλιππος

Πάμε τώρα να δούμε σε ατομικό επίπεδο τους παίκτες και τον προπονητή που ξεχώρισαν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Το basketblog.gr έκανε τις επιλογές του, ανέδειξε την καλύτερη πεντάδα και τον προπονητή της 4ης αγωνιστικής, συνεπώς περιμένει πλέον και τη δική σας ψήφο…

1. Δημήτρης Βεργίνης (Καρδίτσα)

Ο 34χρονος γκαρντ έπαιξε ηγετικό ρόλο στην άνετη επικράτηση της Καρδίτσας στο Μετς, κι ας μην πάτησε το παρκέ ούτε για ένα δευτερόλεπτο στο 2ο ημίχρονο! Βλέπετε, στα 16’58’’ που αγωνίστηκε στο 1ο ημίχρονο, είχε απολογισμό 14 πόντους, 5/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/1 βολή, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και +21 στο σύστημα αξιολόγησης. Ο Βεργίνης σημείωσε 12 από τους πρώτους 23 πόντους της Καρδίτσας, ήταν ο κύριος υπεύθυνος που η ομάδα του ξέφυγε στο 12’ με διψήφια διαφορά (13-23) και είχε +29 στο δείκτη “+/-”.

2. Σωτήρης Ντόβας (Φίλιππος Βέροιας)

Σε ένα κακό, επιθετικά, παιχνίδι ο Σωτήρης Ντόβας αποτέλεσε την εξαίρεση στον κανόνα, καθώς πέτυχε 17 πόντους με 2/2 βολές, 3/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα και είχε ακόμα 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 28’04’’. Επιπλέον, ο 32χρονος γκαρντ πέτυχε οκτώ πόντους στα τελευταία καθοριστικά 5,5 λεπτά, βοηθώντας τον Φίλιππο να ελέγξει το ματς και να φτάσει στη δεύτερη νίκη του. Ο Ντόβας είχε και +17 στο σύστημα αξιολόγησης.

3. Αντριάνο Τοπάλι (Αμύντας)

Το… μηχανάκι του Αμύντα έκανε τα πάντα στο Χαϊδάρι. Σκόραρε 12 πόντους, έστω και με κακά ποσοστά (4/9 δίποντα, 1/8 τρίποντα, 1/4 βολές), μοίρασε 6 ασίστ, έκλεψε 2 φορές τη μπάλα και μάζεψε 14 ριμπάουντ, συνθλίβοντας το προηγούμενο ατομικό του ρεκόρ (9) στην Α2. Ο Αντριάνο Τοπάλι ήταν επίσης καθοριστικός στο 2ο δεκάλεπτο, όταν έβαλε οκτώ πόντους και ο Αμύντας μετέτρεψε το -9 σε +9. Συν τοις άλλοις, η ομάδα του Υμηττού είχε +16 στα 35’25’’ που αγωνίστηκε ο διεθνής Αλβανός γκαρντ και -5 στα 4’35’’ που κάθισε στον πάγκο.

4. Παναγιώτης Τσάμης (Πανερυθραϊκός)

Ο Πανερυθραϊκός κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια στο παιχνίδι με το Αγρίνιο και ο 19χρονος σέντερ έπαιξε μεγάλο ρόλο σε αυτό. Ο Τσάμης έκανε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στην Α2, καθώς πέτυχε 17 πόντους με 6/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 2/4 ελεύθερες βολές, έχοντας ακόμα 5 ριμπάουντ, 3 τάπες, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο. Συν τοις άλλοις, κατέγραψε την καλύτερη επίδοση του αγώνα στο σύστημα αξιολόγησης (+23) και η ομάδα της Νέας Ερυθραίας είχε +18 στα 22’16’’ που πάτησε το παρκέ του κλειστού “Στέλιος Καλαϊτζής”.

5. Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (Τρίτωνας)

Παρά τα προβλήματά του (έπαιξε χωρίς τους Manojlovic, Αντωνάκη) ο Τρίτωνας βρήκε τον τρόπο να νικήσει την Καβάλα, έχοντας τρεις παίκτες με τουλάχιστον 15 πόντους. Ένας από αυτούς ήταν και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Ο έμπειρος σέντερ έπαιξε 30’54’’ και πέτυχε 16 πόντους με 2/3 βολές, 4/7 δίποντα και 2/2 τρίποντα, μάζεψε 5 ριμπάουντ, μοίρασε μία ασίστ και έκλεψε μια φορά τη μπάλα, συγκεντρώνοντας 17 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, την καλύτερη επίδοση από τους γηπεδούχους.

Προπονητής: Γιώργος Σκαραφίγκας (Μαρούσι)

Το Μαρούσι νίκησε το Ψυχικό στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής, αυτό όμως δεν συνιστά είδηση. Το θέμα είναι ότι κέρδισε ένα παιχνίδι, στο οποίο σούταρε με ποσοστό 32,4%, ευστόχησε μόνο σε πέντε τρίποντα, είχε περισσότερα λάθη (15) από ασίστ (12) και τα δύο μεγάλα επιθετικά του όπλα βρέθηκαν σε κακή μέρα –οι Γκαγκαλούδης, Στασινός είχαν μαζί 9/29 σουτ. Ο Γιώργος Σκαραφίγκας ανακάτεψε λοιπόν την τράπουλα, άνοιξε περισσότερο το rotation και βρήκε τις λύσεις από τον πάγκο του, ώστε να φτάσει η ομάδα των βορείων προαστίων στη νίκη.

Polls

Poll Maker