Ολοκληρώθηκε η τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών και το basketblog.gr σας παρουσιάζει την ποίους επέλεξε στην κορυφαία πεντάδα και ποιον καλύτερο προπονητή. 

1)Γιάννης Γκαγκαλούδης (Ηρακλής) (22 π., 1/2 βολές, 6/9 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 5 ριμπ., 9 ασίστ, 1 κλέψιμο)

Δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις για τον 38χρονο γκαρντ, ο οποίος έχει πάρει τον Ηρακλή από το χέρι, οδηγώντας τον σε πορεία πρωταθλητισμού. Ο Γκαγκαλούδης ο οποίος με 15 πόντους και 6,3 ασίστ ηγείται του «γηραιού», οδήγησε την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή σε σπουδαία νίκη μέσα στο «Δαϊς» επί του Δούκα με 22 πόντους και 9 ασίστ, πετυχαίνοντας καθοριστικά καλάθια, ενώ ο πανηγυρισμός του στο φινάλε του αγώνα απέδειξε το πάθος που συνεχίζει να έχει για το μπάσκετμπολ.

2)Βαγγέλης Σακελλαρίου (Πανιώνιος) (21 π., 5/5 βολές, 8/8 δίποντα, 0/1 τρίποντα, 4 ριμπ., 3 ασίστ, 1.198 tendex) – Πάρης Μάρτζος (Εθνικός) (17 π., 1/3 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 4 ριμπ., 1 ασίστ, 0.976 tendex)

Όταν έχεις καταφέρει μετά από 4 αγωνιστικές να είναι ο πρώτος σκόρερ με 15,8 πόντους σε μια ομάδα που διαθέτει ένα γαλαξία αστέρων, τότε σίγουρα αξίζει να βρίσκεται στην κορυφαία πεντάδα, παρότι τα κατορθώματα των 21 πόντους με απόλυτη ευστοχία και tendex 1.198 το έκανες σε ένα παιχνίδι που η ομάδα σου επικράτησε με +37! Ο λόγος για τον 27χρονο ιατρό, Βαγγέλη Σακελλαρίου ο οποίος μετά από τρία χρόνια στο Λαύριο συνεχίζει την ανοδική πορεία του στη Νέα Σμύρνη, δείχνοντας έτοιμος να ηγηθεί της ομάδας του Νίκου Οικονόμου. Ο Βαγγέλης Σακελλαρίου ωστόσο μοιράζεται την θέση στους κορυφαίους μας με τον Πάρη Μάρτζο, ο οποίος αποτελεί μια περίπτωση αθλητή, που αν παρακολουθήσεις μια φορά, πάντα περιμένεις το κάτι ξεχωριστό από αυτόν. Στο παιχνίδι του Εθνικού με το Ηράκλειο ο 30χρονος φόργουορντ είχε 15 πόντους με 5/6 τρίποντα σε λίγο περισσότερα από 18 λεπτά συμμετοχής, πλησιάζοντας το άριστα στο tendex, και έχοντας 10,3 πόντους ανά μέσο όρο.

3)Σπύρος Μοτσενίγος (Χολαργός) (19 π., 1/2 βολές, 6/10 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4 ριμπ., 1 κλεψ., 1 κοψ., 4 λάθη)

Ο 24χρονος φόργουορντ μετά από μια εξαιρετική σεζόν πέρυσι στο Παγκράτι, όπου είδε την καριέρα του να αναγεννάτε, πήρε μεταγραφή για τον Χολαργό, κάνοντας την καλύτερη του εμφάνιση στο παιχνίδι με τον Άιολο Αστακού, όπου απελευθερώθηκε, έχοντας 19 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά. Ο «Μότσε» όπως αποκαλείται στην μπασκετική, δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του, γεγονός που αποτελεί μεγάλο συν για τον Μέμο Ιωάννου, ο οποίος πανηγύρισε την πρώτη του νίκη με το «καλημέρα».

4)Πάνος Κουκουνιάς (Αμύντας) (17 π., 2/2, 6/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 9 ριμπ., 3 ασίστ, 0.894 tendex)

Μετά από τρία χρόνια στην Β’ Εθνική και τον Αμύντα, ο 28χρονος πάουερ φόργουορντ επέστρεψε στην Α2 Ανδρών, με τους «πορτοκαλί», και διάλεξε το παιχνίδι με τον Φάρο να πραγματοποιήσει μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, φτάνοντας για ένα ριμπάουντ στο double-double και κερδίζοντας κατά κράτος την ποιοτική γραμμή ψηλών της ομάδας του Γιάννη Τζήμα, αποδεικνύοντας ότι εξακολουθεί να αποτελεί μια εξαιρετική παρουσία για την κατηγορία.

5)Δημήτρης Κουρέπης (Αρκαδικός) (17 π.,3/4 βολές, 7/7 δίποντα, 6 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1.145 tendex)

Ένας παίκτης με λαμπρό το μέλλον μπροστά του φαίνεται να βρίσκει στον Αρκαδικό τον χρόνο που έψαχνε ώστε να αναδείξει το ταλέντο του, γεμίζοντας αισιοδοξία για μια ακόμα ποιοτική θέση για το Ελληνικό μπάσκετ στις θέσεις μέσα στην ρακέτα. Ο 18χρονος σέντερ με θητεία στο σπουδαίο σχολείο του Ίκαρου Καλλιθέας συμφώνησε τον Σεπτέμβριο με τον Αρκαδικό, και στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, και στο παιχνίδι με τους Μαχητές Δόξας Πευκών είχε 17 πόντους με απόλυτη ευστοχία, σπάζοντας το tendex.

Προπονητής

Αλέξανδρος Ζαβός (Αμύντας)

Ο Αλέξανδρος Ζαβός αποτελεί έναν από τους «ευλογημένους» προπονητές, έχοντας βρει τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας στον Αμύντα, με τον οποίο μπορεί να υποβιβάστηκε το 2011 από την Α2 Ανδρών στην Β’ Εθνική, αλλά παρέμεινε στο κλειστό της Πυρκάλ δουλεύοντας με πλάνο και σχέδιο και κατάφερε να επανέρθει με τον ομάδα του στην ίδια κατηγορία, και να πετύχει τη νίκη της αγωνιστικής, κερδίζοντας τον Φάρο, ο οποίος χωρίς υπερβολή διαθέτει πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ από την ομάδα του Υμηττού. Ο Ζαβός, ο οποίος είχε νικήσει τον Φάρο και στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, δουλεύει με τους ίδιους αθλητές, και με μικρές παραλογές τα τελευταία τρία χρόνια, κάνοντας προετοιμασία την ώρα που οι υπόλοιποι δεν έχουν σκεφτεί ούτε τις μεταγραφικές τους κινήσεις.