Ολοκληρώθηκε η πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών και το basketblog.gr σας παρουσιάζει την ποίους επέλεξε στην κορυφαία πεντάδα και ποιον καλύτερο προπονητή.  

1)Θωμάς Νίκου [Ψυχικό] (12 π., 3/6 διπ., 2/5 τριπ., 10 ριμπ., 12 ασίστ, 5 κλεψ., 3 λάθη)

Όταν ο ίδιος ο Νίκου δηλώνε φεύγωντας από το κλειστό του Μετς πως θα κορνιζάρει το φύλλο αγώνα με το Παγκράτι, ως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του, τότε τα υπόλοιπα λόγια είναι περιττά. Ο 36χρονος ηγέτης του Ψυχικού ήταν συγκλονιστικός απέναντι στους «ροσονέρι» οδηγώντας την ομάδα του σε τρομερό διπλό με 72-67 και αναγκάζοντας και τους φίλους των γηπεδούχων να τον παραδεχτούν. Ο Νίκου κατάφερε να φτάσει σε ένα τρομερό triple-double, έχοντας και 3 επιθετικά ριμπάουντ!!!Με τέτοιο Νίκου ο Γιώργος Ρεμεντέλας θα πρέπει να αισθάνεται ασφαλής.

2)Νίκος Λιακόπουλος [Φάρος Κερατσινίου] (21 π., 9/9 βολές, 6/10 δίποντα, 2 ριμπ., 3 ασίστ, 1 κλέψ., 0.938 tendex)

Ο 33χρονος γκαρντ είχε λείψει αρκετά από τον Γιάννη Τζήμα, και η επιστροφή του οριοθέτησε και την ομαλή λειτουργία του Φάρου, ο οποίος σε ένα άκρως επιθετικό παιχνίδι επικράτησε του Χολαργού με 95-88. Ο Λιακόπουλος έδειξε να έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, πιάνοντας εξαιρετικά την μπάλα, και σκοράροντας και 21 καθοριστικούς πόντους στην επίθεση.

3)Αλέξης Κυρίτσης [Δούκας] (24 π., 2/3 βολές, 8/12 διπ., 2/2 τριπ., 3 ριμπ., 3 ασίστ)

Ο Δούκας μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή στο «Δαϊς» ταξίδεψε στην Λάρισα για να αντιμετωπίσει την αήττητη ΑΕΛ, ψάχνοντας μια μεγάλη νίκη, και κατάφερε να την πετύχει χάρη στον στον Αλέξη Κυρίτση. Ο πολύπειρος σκόρερ πέτυχε 24 πόντους, και σε μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις οδήγησε την ομάδα του Αμαρουσίου σε σημαντικό διπλό.

4)Κάραμο Τζαουάρα [Μαχητές Δόξας Πευκών] (19 π., 6/9 βολές, 5/6 διπ., 1/3 τριπ.,, 5 ριμπ., 2 ασίστ, 1 κλεψ.)

Για μια ακόμα φορά συναντάμε στους πέντε κορυφαίους τον Νορβηγό πάουερ φόργουορντ των Μαχητών, ο οποίος δείχνει να κάνει την διαφορά για τον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη με τους συνεργάτες του. Στο παιχνίδι με τον ΓΣ Λάρισας ο Τζαουάρα ήταν για μια ακόμα φορά σταθερός, έχοντας 19 πόντους και εξαιρετική αμυντική τακτική. Και στην δεύτερη νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο πρωτάθλημα, ο 25χρονος πάουερ φόργουορντ ήταν μέσα στους πέντε κορυφαίους της πεντάδας μας.

5)Ρονάλντας Ρουτκάουσκας [Ηρακλής] (20 π., 2/2 βολές, 9/11 δίποντα, 9 ριμπ., 3 κλεψ., 1.352 tendex)

Επιλογή 100% εύστοχη αποδεικνύεται η απόκτηση του Λιθουανού σέντερ από τον Ηρακλή, με τον Ρονάλντας Ρουτκάουσκας να αποτελεί το σημείο αναφοράς μέσα στις ρακέτες για τον «γηραιό». Στο παιχνίδι με τον Εθνικό είχε 20 πόντους με 9/11 δίποντα, 9 ριμπάουντ, σπάζοντας με την απόδοση του το tendex.

Προπονητής

Γιώργος Ρεμεντέλας

Αποτελεί την ζωντανή ιστορία του Ψυχικού, καταφέρνοντας να φέρει τον σύλλογο από τις μικρότερες κατηγορίες στην Α2 Ανδρών, στην οποία βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη σεζόν. Η φετινή χρονιά από το ξεκίνημα της, και με τις αρκετές αλλαγές που είδε να συμβαίνουν στο ρόστερ του, φάνταζε και φαντάζει δύσκολη, ωστόσο κατάφερε να την οδηγήσει σε ένα σπουδαίο διπλό μέσα στο Μετς, φτάνοντας στις δυο νίκες στο πρωτάθλημα. Και όλα αυτά με τον βασικό του ξένο παίκτη, τον Μπάμπα να είναι εκτός λόγω τραυματισμού.