Σπουδαία ματς είχαμε στην 5η αγωνιστική, με τα περισσότερα να έχουν συναρπαστική εξέλιξη, ανταμείβοντας τους φιλάθλους. Γι’ αυτό και στη σημερινή πεντάδα των κορυφαίων υπάρχουν δύο ηττημένοι που έλαμψαν όμως με την απόδοση τους. Αναλυτικά:

1. Γιάννης Γκαγκαλούδης: Μπορεί πέρσι να του… ξέφυγε ο τίτλος του πρώτος σκόρερ της Α2, καθώς ξεκίνησε να αγωνίζεται στη Λιβαδειά από τον Δεκέμβρη, όμως φέτος δεν του γλιτώνει… Ο πολύπειρος άσσος των Βοιωτών εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους κορυφαίους γκαρντ του πρωταθλήματος και το έδειξε και στο παιχνίδι με τη Δόξα Λευκάδας. Μπορεί ο Καρύδας να του πήρε τη… δόξα με το καλάθι στην εκπνοή, όμως ο “Γκάγκα” ήταν σε ακόμη ένα ματς απολαυστικός (34 π. με 7/7 β., 6/11 διπ., 5/10 τριπ), 4 ριμπ., 3 ασ., 4 κλ. Απλά να επισημάνουμε ότι μετά από 5 αγωνιστικές είναι πρώτος σε τρεις κατηγορίες: Πόντοι (132), ασίστ (34) και κλεψίματα (12).

2. Γιάννης Δημάκος: Ο περσινός πρώτος σκόρερ της Α2 πραγματοποίησε εξαιρετικό παιχνίδι κόντρα στον Ηρακλή και βοήθησε τα μέγιστα το Ψυχικό να φτάσει στη 2η σερί νίκη του. Ο γκαρντ των “κυανοκίτρινων” πέτυχε 28 πόντους με πολύ καλά ποσοστά (2/4 β., 7/9 διπ., 4/5 τριπ.), ενώ είχε και 3 ριμπ., 1 ασ., 1 κλ.. Αν έλειπαν και τα 5 λάθη θα ήταν σχεδόν τέλειος…

3. Βαγγέλης Καράμπουλας: Για πρώτη φορά φέτος αγωνιστηκέ για περισσότερα από 30 λεπτά και ήταν καθοριστικός στο να συνεχίσει ο Φάρος Κερατσινίου το αήττητο σερί του και να περάσει νικηφόρα και από την δυσκολότερη έδρα που έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής, αυτή του Προμηθέα. Ο 34χρονος φόργουορντ έδωσε μεγάλη ώθηση στους Πειραιώτες πετυχαίνοντας 23 πόντους (3/5 β., 10/14 διπ.), ενώ σημαντική ήταν και η υπόλοιπη συμβολή του (7 ριμπ., 1 ασ. 3 κλ.).

4. Στέφανος Σολωμός: Ο 35χρονος πάουερ φόργουορντ αποτελεί φέτος έναν από τους σταθερότερους σε απόδοση παίκτες του Πανερυθραικού και έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στο εξαιρετικό ξεκίνημα της ομάδας του Χουχουλή. Στη σπουδαία εκτός έδρας επί του Δούκα είχε σημαντική συμβολή, δίνοντας λύσεις σε καίρια σημεία του αγώνα, τον οποίο τελείωσεμε 14 πόντους (2/4 β., 6/8 διπ.,) και 3 ριμπ.

5. Τάσος Κασαμπαλής: Ο δεύτερος ηττημένος που βρίσκεται στους κορυφαίους της αγωνιστικής, όμως πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού ο σέντερ του Φίλιππου Βέροιας έκανε τρομερό ματς κόντρα στο Παγκράτι, άσχετα αν η ομάδα του γνώρισε εντός έδρας ήττα. Ο 31χρονος σέντερ μάζεψε 19 ριμπάουντ κερδίζοντας πολλές μάχες κάτω από τα καλάθια, ενώ σημείωσε 16 πόντους (4/6 β., 6/11 διπ.).

Προπονητής της αγωνιστικής – Ντίνος Καλαμπάκος

Το Παγκράτι είναι μια ομάδα που έχει συνδυάσει το όνομα του με την Α2 και ο Ντίνος Καλαμπάκος ξέρει να πιάνει τον παλμό της κατηγορίας αλλά και της ομάδας του. Το παιχνίδι στη Βέροια ήταν κομβικής σημασίας για τους “ροσονέρι” που προέρχονταν από 4 σερί ήττες και είχαν βουλιάξει στον πάτο της βαθμολογίας. Η νίκη (πρώτη φετινή) ήταν… βάλσαμο και μεγάλο της μερίδιο ανήκει στον πολύπειρο κόουτς ο οποίος ξέρει καλύτερα από τον καθένα τα… κατατόπια και τις δυσκολίες της Α2.