Το παιχνίδι του Ερμή Λαγκαδά με τον Ηρακλή ολοκλήρωσε σήμερα (12/11) το πρόγραμμα της 5ης ημέρας του πρωταθλήματος και έτσι με λίγες ημέρες καθυστέρηση το basketblog σας παρουσιάζει τους κορυφαίους της αγωνιστικής:

1. Γιάννης Ροδοστόγλου: Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια… Στη συγκεκριμένη πάντως περίπτωση τη λένε και την… φωνάζουν. Ο γκαρντ του Αετού έσπασε τα κοντέρ στη νίκη επί του Παγκρατίου με στατιστική που δύσκολα θα επαναληφθεί στο μέλλον, όχι μόνο σε επίπεδο Α2, αλλά και Α1. Έχουμε και λέμε: 41 πόντοι με (7/7 β., 8/10 διπ., 6/6 τριπ., 6 ριμπ., 2 ασ., 1 κλ, 1κοψ. Λογικό ήταν το σύστημα αξιολόγησης να χτυπήσει… μπιέλα, με 1.368. Σκέψου να μην έκανε και 3 λάθη…  

2. Νίκος Χατζής: Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Α1 είναι εδώ… Χρειάστηκε λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στα αλώνια της Α2, αλλά δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του. Κόντρα στον ΟΦΗ, θύμισε κάτι από τον Χατζή του παρελθόντος, συμβάλοντας τα μέγιστα στη νίκη του Αρκαδικού με 27 π. (9/9 β., 6/6 διπ., 2/4 τριπ.), 2 ριμπ., 1 ασ., 1 κλ.

3. Σάκης Γιαννακόπουλος: Σταθερή αξία και ποιότητα. Σπουδαίος παίκτης, από τους σημαντικότερους της Α2, ξεδίπλωσε για ακόμη μια φορά στο παρκέ τις αρετές του και με 26 π. (2/3 β., 6/6 διπ., 4/5 τριπ.), 5 ριμπ., 7 ασ. 1 κλ. (tendex 1.075), έσπρωξε το Λαύριο σε ακόμη μια μεγάλη νίκη, αυτή τη φορά επί του Ψυχικού.

4. Τάσος Χαρισμίδης: Μπορεί να είχε μόλις 11.30” λεπτά συμμετοχής, όμως πραγματοποίησε μια μεστή και ουσιαστική εμφάνιση στη νίκη της Καβάλας στη Βέροια επί του Φίλιππου. Ο 33χρονος φόργουορντ “έγραψε” 13 πόντους (1/2 β., 6/7 διπ.).

5. Σταμάτης Μπένας: Αν και προέρχονταν από τραυματισμό, ο 28χρονος σέντερ του Ερμή Λαγκαδά ήταν “καταλύτης” στη πρώτη νίκη της ομάδας του επί του Ηρακλή. Η προσφορά του κάτω από τα καλάθια ήταν πολύτιμη, καθώς μάζεψε 9 ριμπάουντ, ενώ έβαλε πέντε συνεχόμενους καθοριστικούς πόντους στο τέλος του αγώνα, δίνοντας ουσιαστικά τη νίκη στους “πράσινους”. Συνολικά είχε 13 πόντους με 4/4 β., 3/9 διπ., 1/1 τριπ., αλλά και 1 ασ., 1 κλ., 1 κοψ.  

Rising Star – Στέλιος Χάλαρης: Ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να ξεπεράσει το μεγάλο εμπόδιο του ποιοτικού Αρκαδικού, όμως η εμφάνιση του 22χρονος φόργουορντ ήταν εξαιρετική. Ο ταλαντούχος παίκτης των Κρητικών σε 15 λεπτά συμμετοχής έβαλε… δύσκολα στην έμπειρη φροντ λάιν των Αρκάδων, πετυχαίνοντας 10 πόντους (6/6 β., 2/2 διπ.), ενώ είχε και 6 ριμπ., 1 ασ., 1 κλεψ., 1 κοψ.

                                                                     Προπονητής της αγωνιστικής – Σάββας Κατσούνης

Ανέλαβε τον Αετό τη τελευταία εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος και σίγουρα η δουλειά του ήταν πολύ δύσκολη, με μια ομάδα που δεν ήταν “δικιά του”. Ο Σάββας Κατσούνης όμως, δείχνει να περνάει σιγά – σιγά την φιλοσοφία στο συγκρότημα του Αγίου Παντελεήμονα, με το παρκέ να είναι ο… καθρέφτης της δουλειάς του. Η εμφάνιση του Αετού κόντρα στο Παγκράτι ήταν η καλύτερη μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα και σίγουρα δεν είναι μικρό πράγμα η συντριβή (96-67) μιας τόσο ιστορικής και έμπειρης ομάδας στην Α2. Από τις συμπτώσεις της ζωής το γεγονός ότι ο Κατσούνης έχει καθίσει στον πάγκο του Παγκρατίου πριν από χρόνια, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία… Φέτος έχει την ευκαιρία να αφήσει τη δική του σφραγίδα στη κατηγορία!