Αγωνιστική με πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα ήταν η 5η αγωνιστική της Α2. Το αποτέλεσμα της αγωνιστικής ανήκει στο Ψυχικό, με την ομάδα των Βορείων Προαστίων να επικρατεί του Κοροίβου στην Αμαλιάδα. Με το διπλό έφυγε στις αποσκευές του ο Χαρίλαος Τρικούπης, με την ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου να επικρατεί της Καρδίτσας στα εγκαίνια του νέου κλειστού της πόλης. Ντέρμπι στο Μετς με τελικό νικητή το Παγκράτι που επικράτησε της Δάφνης Δαφνίου. Άνετη νίκη για τον Διαγόρα Δρυοπιδέων που επικράτησε του Οίακα Ναυπλίου. Πρώτη νίκη για την Ελευθερούπολη στην Α2 που συνέτριψε τον Απόλλωνα Πάτρας. Συνεχίζει το αήττητο σερί του το Αγρίνιο, το οποίο επικράτησε και του Φιλίππου Βέροιας.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του Basketblog.gr αναδεικνύει τους κορυφαίους της 5ης αγωνιστικής και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον MVP και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Γιώργος Κουκάς (Διαγόρας Δρυοπιδέων): Εκπληκτική εμφάνιση από τον έμπειρο γκαρντ του Διαγόρα Δρυοπιδέων στον αγώνα με τον Οίακα Ναυπλίου. Ο Κουκάς είναι ο… άτυχος της φετινής σεζόν, μιας και τυγχάνει φέτος να έχει μοιράζεται τη θέση του βασικού πόιντ γκαρντ με το Νίκο Λιακόπουλο, ο οποίος βρίσκεται σε παρατεταμένο φορμάρισμα. Ο Κουκάς άρπαξε την ευκαιρία στον αγώνα με τον Οίακα Ναυπλίου και έδειξε με την εμφάνιση του μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις πρωταθλητισμού της ομάδας. Ο έμπειρος γκαρντ τελείωσε τον αγώνα με 25 πόντους και 9 ασίστ, φτάνοντας πολύ κοντά στο double double.

Γιάννης Τζιβελέκας (Παγκράτι): Ο παίκτης που έγινε σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων του Παγκρατίου στον αγώνα με τη Δάφνη Δαφνίου. Ο Τζιβελέκας αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση παίκτη στη φετινή Α2, μιας και η μετάβαση του από τη Β’ Εθνική στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας έγινε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, δείχνοντας πως είναι παίκτης αυτής της κατηγορίας. Στον αγώνα με τη Δάφνη Δαφνίου, ο νεαρός γκαρντ τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους και 8 ασίστ, ενώ βοήθησε και στην άμυνα με τα 4 κλεψίματα του, το εντυπωσιακό όμως της εμφάνισης του ήταν η παρουσία του στο δ’ δεκάλεπτο, όταν πήρε σχεδόν από το χέρι την ομάδα του και την έφτασε στη νίκη.

Στάθης Παπαδιονυσίου (Χαρίλαος Τρικούπης): Μεστή παρουσία από τον έμπειρο φόργουορντ του Χαριλάου Τρικούπη στην εκτός έδρας νίκη επί της Καρδίτσας. Η Καρδίτσα μπορεί να είχε στήσει γιορτή για τα εγκαίνια του νέου της γηπέδου, όμως ο Ντίνος Καλαμπάκος και η ομάδα του κατάφεραν να φύγουν με το διπλό από τη θεσσαλική πόλη. Ο Στάθης Παπαδιονυσίου ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας, τελειώνοντας τον αγώνα με 28 πόντους, έχοντας 8/12 δίποντα και 4/6 τρίποντα, ενώ είχε και 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, συγκεντρώνοντας συνολικά 36 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Αλεξέι Ποκουσέφσκι (Ολυμπιακός): Εξαιρετική εμφάνιση από το νεαρό φόργουορντ του Ολυμπιακού κόντρα στον Αμύντα. Ο Ποκουσέφσκι αποτελεί το πλέον ιδιαίτερο project των “ερυθρόλευκων”, όχι μόνο για την αναπτυξιακή τους ομάδα, αλλά και για το club συνολικά, μιας και ήδη ακούγονται οι… σειρήνες του εξωτερικού για το μέλλον του. Ο Ποκουσέφσκι ήταν εκπληκτικός σε άμυνα και επίθεση κόντρα στον Αμύντα, μιας και σε 27′ λεπτά συμμετοχής, τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ, ενώ είχε και 4 μπλοκ και 1 κλέψιμο, σε μία πληθωρική εμφάνιση, δείχνοντας ότι είναι ο παίκτης που θα βγει μπροστά για την ομάδα του.

Αλέξανδρος Σταματογιάννης (Αγρίνιο): Εμφάνιση υπεροχής κάτω από το καλάθι για το νεαρό σέντερ του Αγρινίου στην αναμέτρηση με τον Φίλιππο Βέροιας. Ο Σταματογιάννης αγωνίζεται και φέτος στην Α2 και δείχνει πως οι εμπειρίες της περσινής σεζόν από την Καβάλα έχουν πιάσει τόπο, με αποκορύφωμα τη χτεσινή εμφάνιση με το Φίλιππο Βέροιας. Ο νεαρός σέντερ τελείωσε τον αγώνα πετυχαίνοντας double double με 14 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ, ξεσηκώνοντας το κοινό με την εμφάνιση του και αφήνοντας υποσχέσεις για μία ανάλογη συνέχεια.

Προπονητής της αγωνιστικής: Γιώργος Ρεμεντέλας (Ψυχικό):

Το Ψυχικό μπορεί να μην ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φετινή σεζόν, όμως το διπλό στην έδρα του Ανατόλια ήρθε να δώσει την απαραίτητη δυνατή ώθηση στην ομάδα των Βορείων Προαστίων ενόψει της συνέχειας. Ο αγώνας με τον Κόροιβο ήταν ειδικών συνθηκών, μιας και μιλάμε για μία ομάδα από το πρώτο ράφι της βαθμολογίας, η οποία κουβαλούσε την ήττα από τον Απόλλωνα Πάτρας και είχε και την αλλαγή προπονητή, με το Νίκο Καραγιάννη να αναλαμβάνει τα ηνία του συλλόγου. Ο Γιώργος Ρεμεντέλας διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ η ομάδα του στην αρχή, κατάφερε την ανατροπή και τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη και μάλιστα φτάνοντας ακόμα και σε μεγάλες διαφορές στο σκορ. Το Ψυχικό έχει δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον project φέτος με νεαρούς παίκτες που έχουν δίπλα τους εμπειρότερους και μένει να φανεί η διάρκεια της ομάδας.