Η νίκη του Ψυχικού επί του Τρίτωνα ξεχώρισε από τα έξι παιχνίδια που έγιναν το περασμένο Σάββατο (6/11) για την 5η αγωνιστική της Α2. Ο Αμύντας και το Αγρίνιο πήραν τα ροζ φύλλα στα άλλα δύο αμφίρροπα ματς της ημέρας, ενώ εύκολες νίκες σημείωσαν και η Καρδίτσα, ο Κόροιβος και η Καβάλα στα υπόλοιπα τρία.

Ως είθισται το basketblog.gr έφτιαξε την καλύτερη πεντάδα της 5ης αγωνιστικής και ξεχώρισε τον κορυφαίο προπονητή. Ακολούθως, μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις δικές σας επιλογές.

1. Dillon Avare (Αμύντας)

Την καλύτερή του εμφάνιση έκανε κόντρα στο Μαρούσι ο κοινοτικός γκαρντ. Ο Avare σημείωσε 17 πόντους με 3/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 2/4 ελεύθερες βολές, ενώ είχε ακόμα 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος στα 34 λεπτά που αγωνίστηκε, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην 3η συνεχόμενη νίκη του Αμύντα στο πρωτάθλημα.

2. Βασίλης Ζαρκαδούλας (Καβάλα)

Ο πρώτος σκόρερ της Α2 οδήγησε την Καβάλα σε άλλη μία νίκη, την 4η σε πέντε αγώνες. Ο Ζαρκαδούλας ήταν πάλι εξαιρετικός και ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην επίθεση, καθώς πέτυχε 23 πόντους με 6/11 τρίποντα κόντρα στον Οίακα Ναυπλίου, έχοντας ακόμα 2/2 δίποντα, 1/4 ελεύθερες βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και +25 στο σύστημα αξιολόγησης σε 35’07’’.

3. Radek Farsky (Αγρίνιο)

Ο Δημήτρης Κυριλής ήταν ο ήρωας της τελευταίας στιγμής στη νίκη του Αγρινίου επί του Παγκρατίου, ωστόσο ο Ούγγρος γκαρντ/φόργουορντ το κράτησε όρθιο, σημειώνοντας οκτώ από τους 13 πόντους της ομάδας μέχρι το νικητήριο γκολ-φάουλ. Ο Farsky ήταν επίσης ο 1ος σκόρερ του Αγρινίου με 22 πόντους (και 10/13 βολές, 3/6 δίποντα, 2/6 τρίποντα), ενώ είχε και 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και +22 στο σύστημα αξιολόγησης σε 33’43’’.

4. Χρήστος Ιορδάνου (Ψυχικό)

Ο 23χρονος φόργουορντ κάνει τη χρονιά της ζωής του μέχρι στιγμής. Η εμφάνιση κόντρα στον Τρίτωνα, δε, μάλλον θα πρέπει να χαρακτηριστεί η κορυφαία προσωπική του στην Α2. Ο Ιορδάνου πέτυχε 25 πόντους με 10/13 δίποντα, 0/3 τρίποντα και 5/9 βολές, μάζεψε 8 ριμπάουντ και είχε ακόμα 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο σε 32’34’’ συμμετοχής, συγκεντρώνοντας και 27 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, αριθμός που αποτελεί φυσικά και ατομικό ρεκόρ στην Α2.

5. Σάσα Κάππος (Κόροιβος)

Ο Κόροιβος πέρασε το πιο εύκολο απόγευμα με αντίπαλο τη Δάφνη Δαφνίου και ο Σάσα Κάππος ήταν ο κορυφαίος παίκτης του. Ο ομογενής σέντερ είχε απολογισμό 16 πόντους με 5/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 κοψίματα σε 27’31’’. Ο Κάππος συγκέντρωσε και 24 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης του πρωταθλήματος, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ στην Α2.

Προπονητής: Γιώργος Ρεμεντέλας (Ψυχικό)

Είθισται ο προπονητής της ομάδας που σημειώνει τη νίκη της αγωνιστικής, να παίρνει και το βραβείο του κορυφαίου στα βραβεία της εβδομάδας. Ο Γιώργος Ρεμεντέλας το κερδίζει για ουκ ολίγους λόγους και όχι μόνο επειδή το Ψυχικό νίκησε τον Τρίτωνα. Η ομάδα των βορείων προαστίων αποτελεί και φέτος παράδειγμα σταθερότητας και όπως έγραψε και στο blog του ο Δημήτρης Χουχουλής, ενδεχομένως να βάζει και υποθήκη για τα playoffs με νίκες σαν αυτήν.

Poll Maker

Poll Maker