Από τη πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής (απομένει το Μαρούσι – Απόλλωνας Π.) για να ολοκληρωθεί, ξεχώρισαν η πρώτη νίκη του Αρκαδικού, τα σπουδαία “διπλά” των Παπάγου και Ψυχικού, αλλά και η επιστροφή στις επιτυχίες της Δόξας. Οι κορυφαίοι της ημέρας:

1. Νίκος Λιακόπουλος: Ο έμπειρος γκαρντ πέρασε μια περίοδο ντεφορμαρίσματος και σε συνδυασμό με την απουσία του Αγγελόπουλου η Δόξα Λευκάδας χώλαινε… Ο Λιακόπουλος πήρε και πάλι το… όπλο του κόντρα στον Εθνικό και έτσι οι νησιώτες επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά από δύο σερί ήττες. 20 πόντοι (8/16 διπ., 1/2 τριπ.) και 8 ασίστ είναι… συνήθη στάνταρντ για τον εξαιρετικό παίκτη.

2. Δημήτρης Κομποδιέτας: 19 λεπτά ουσιαστικής συμμετοχής από τον γκαρντ του Χολαργού, ο οποίος έδωσε λύσεις στα κρίσιμα τελευταία λεπτά και με προσωπικούς πόντους έδωσε τη νίκη στην ομάδα του επί του αξιόμαχου Αμύντα. Ο συνολικός απολογισμός του ήταν 11 πόντοι (3/3 β., 1/1 διπ., 2/5 τριπ.), 4 κλεψίματα και 2 ριμπάουντ.

3. Γιάννης Προδρόμου: Ο 30χρονος γκαρντ/φόργουορντ του Αρκαδικού ήταν απλά… εκπληκτικός στη πρώτη νίκη της ομάδας της Τρίπολης στο πρωτάθλημα επί της Καρδίτσας. Με ένα εντυπωσιακό double double με 25 πόντους (2/4 β., 6/9 διπ., 4/8 τριπ.), 10 ριμπάουντ., 1 ασ. και 4 κλ. ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής.

4. Πέτρος Μελισσαράτος: Ο Παπάγου πέρασε θριαμβευτικά από τη Λάρισα καθώς συνέτριψε την ΑΕΛ και πέτυχε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του. Ο 24χρονος φόργουορντ σέντερ ήταν το… βαρύ πυροβολικό για τους “στρατηγούς” καθώς κυριάρχησε κάτω από τις δύο ρακέτες, ενώ διέπρεψε και στα τρίποντα. Απολογισμός του: double double με 26 πόντους (8/21 διπ., 3/4 τριπ.), 16 ριμπάουντ, 3 κλεψ. και 1 τάπα.

5. Νίκος Τσιώκος: Ο 24χρονος σέντερ του Ψυχικού συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις και διέπρεψε και στο “διπλό” των “σκίουρων” επί του Δούκα. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους: 27 πόντοι (9/11 βολές, 9/10 διπ,), 6 ριμπάουντ και 1.050 μονάδες το σύστημα αξιολόγησης. Για να τα λέμε όλα βέβαια, τον ψηλό τον.. τάιζε συστηματικά και ο “μαέστρος” Θωμάς Νίκου που μέτρησε 15 ασίστ!

Προπονητής της αγωνιστικής – Κώστας Σορώτος

Ο Παπάγου πέρασε μια δύσκολη εβδομάδα, με εσωτερικές προστριβές που παραλίγο να καταλήξουν σε “διαζύγιο” με τον έμπειρο κόουτς. Τελικώς επικράτησε η λογική και η ενότητα για το καλό της ομάδας κάτι που βγήκε και με το παραπάνω στο παρκέ. Οι “στρατηγοί” καθοδηγούμενοι από έναν από τους καλύτερους και πολύπειρους προπονητές της κατηγορίας, πήραν μια πολύτιμη νίκη στη Λάρισα επί της ΑΕΛ με την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση. Ο Σορώτος εκτός από σπουδαίος κόουτς είναι και μετρ στο να “φτιάχνει” τους παίκτες του, οι οποίοι με τέτοιες εμφανίσεις έχουν κάθε λόγο να ελπίζουν στην επίτευξη του στόχου της παραμονής.