Έστω και δύσκολα ο Ολυμπιακός και ο Απόλλωνας το έκαναν το καθήκον τους. Οι μεν “ερυθρόλευκοι” απέδρασαν με τη νίκη από το κλειστό του Αγίου Θωμά και παρέμειναν μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία της Α2 μετά το πέρας της 6ης αγωνιστικής του 2ου γύρου. Οι δε “αχαιοί” έκαναν το “διπλό” στην Καρδίτσα και διατηρήθηκαν ένα βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό, οδηγώντας την κούρσα για την απευθείας άνοδο στην Basket League σε ένα ματς.

Την προσεχή Τετάρτη (23/6, 17:00), λοιπόν, ο Απόλλωνας Πάτρας και ο Ολυμπιακός θα κονταροχτυπηθούν στο παιχνίδι που θα κρίνει την ομάδα που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Basket League, με τους “ερυθρόλευκους” να έχουν στο μέρος τους και τη διαφορά των τριών πόντων, με τους οποίους κέρδισαν το ματς του 1ου γύρου. Με άλλα λόγια, ο Απόλλωνας δεν ψάχνει μόνο τη νίκη, αλλά και το +4.

Στο μεταξύ, η Ελευθερούπολη απέκτησε σοβαρό προβάδισμα για την 3η θέση της βαθμολογίας μετά τη δύσκολη νίκη επί του Αμύντα, σε ένα ματς που κρίθηκε στο τελευταίο σουτ -το χαμένο τρίποντο του Κουκουνιά στο φινάλε. Προβάδισμα για τα playoffs απέκτησε και ο Πανερυθραϊκός μετά τη νίκη στο Μετς επί του Παγκρατίου, την πρώτη της ιστορίας του στο συγκεκριμένο γήπεδο!

Αυτά καταγράφηκαν από πλευράς αποτελεσμάτων το Σάββατο (19/6) στην Α2. Ποιοι ήταν όμως οι πρωταγωνιστές σε ατομικό επίπεδο; Το basketblog.gr έκανε τις επιλογές του για την καλύτερη πεντάδα και τον κορυφαίο προπονητή της 6ης αγωνιστικής του 2ου γύρου και τώρα είναι η σειρά σας, να κάνετε τις δικές σας…

1. Απόλλωνας Τσόχλας (Ολυμπιακός)

Ο παίκτης που έδειξε εξ αρχής το δρόμο στους νεαρότερους συμπαίκτες του. Ο 38χρονος πόιντ γκαρντ έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα, συντρίβοντας τα ατομικά του ρεκόρ σε πόντους (24) και αξιολόγηση (+29). Ο Τσόχλας πρόσθεσε επίσης 6/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 6/7 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος στα 31’26’’ που πάτησε το παρκέ του κλειστού του Αγίου Θωμά.

2. Αλέξανδρος Νικολαΐδης (Ολυμπιακός)

Παίζει το καλύτερό του μπάσκετ την κατάλληλη χρονική στιγμή. Ο 19χρονος γκαρντ έμοιαζε ασταμάτητος στο κλειστό του Αγίου Θωμά, καθώς πέτυχε 21 πόντους με 4/6 τρίποντα, 2/3 δίποντα και 5/7 βολές. Ο Νικολαΐδης γέμισε επίσης τη στατιστική του με 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 2 λάθη σε 33’41’’ και +29 στο σύστημα αξιολόγησης (νέο φετινό ατομικό ρεκόρ).

3. Γιάννης Γκαγκαλούδης (Μαρούσι)

Κατ’ εξαίρεση -και για πρώτη φορά- από την αρχή της σεζόν συμπεριλήφθηκε ένας ηττημένος στην καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής. Οι λόγοι; Κατέγραψε νέο φετινό ρεκόρ πόντων στην Α2 (37) με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας (8/9 δίποντα, 3/10 τρίποντα, 12/13 βολές) και είχε ακόμα 6 ασίστ, 5 λάθη και +29 στο σύστημα αξιολόγησης. Επίσης είχε +3 στο δείκτη “+/-” στα 34’38’’ που αγωνίστηκε.

4. Κώστας Καμπουρίδης (Πανερυθραϊκός)

Άλλος ένας που πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση το Σάββατο (19/6). Ο 22χρονος πάουερ φόργουορντ δημιούργησε νέα φετινά ατομικά ρεκόρ σε πόντους (19) και αξιολόγηση (+21) στην ιστορική του Πανερυθραϊκού στο Μετς και είχε επίσης πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας (4/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 5/5 βολές), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 λάθη σε 30’56’’. Ο Καμπουρίδης είχε μάλιστα και +15 στο δείκτη “+/-”.

5. Αλέξανδρος Ράπτης (Ελευθερούπολη)

Είναι η “κολώνα” της Ελευθερούπολης κάτω από τα καλάθια όλη τη χρονιά, πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις, αν και είναι πλέον 41 ετών. Αυτό έκανε και στη δύσκολη νίκη επί του Αμύντα. Ο Ράπτης πέτυχε 18 πόντους με 8/8 δίποντα και 2/4 βολές, μάζεψε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ και έκοψε ένα σουτ στα 24’41’’ που αγωνίστηκε. Συγκέντρωσε επίσης 26 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Προπονητής: Νίκος Βετούλας (Απόλλωνας Πάτρας)

Καμία ομάδα δεν ένιωθε το Σάββατο (19/6) μεγαλύτερη πίεση για το αποτέλεσμα από τον Απόλλωνα Πάτρας. Οι Πατρινοί γνώριζαν ότι σε περίπτωση ήττας πιθανότατα θα έχαναν οριστικά την 1η θέση και θα κινδύνευαν να αντιμετωπίσουν στον 1ο γύρο των playoffs την Καρδίτσα με 0-2 νίκες. Τα κατάφεραν όμως. Με ομαδική προσπάθεια σε επίθεση και -κυρίως- άμυνα, η ομάδα του Νίκου Βετούλα άλωσε το κλειστό της Καρδίτσας και την υποχρέωσε στην πρώτη εντός έδρας ήττα της έπειτα από 7 συνεχόμενες νίκες.

Ποιος είναι ο MVP της 6ης αγωνιστικής του 2ου γύρου στην Α2;

Απόλλωνας Τσόχλας (Ολυμπιακός)
Αλέξανδρος Νικολαΐδης (Ολυμπιακός)
Γιάννης Γκαγκαλούδης (Μαρούσι)
Κώστας Καμπουρίδης (Πανερυθραϊκός)
Αλέξανδρος Ράπτης (Ελευθερούπολη)
 

Created with Quiz Maker

Ποιος είναι ο κορυφαίος προπονητής της 6ης αγωνιστικής του 2ου γύρου στην Α2;

Νίκος Βετούλας (Απόλλωνας Πάτρας)
Δημήτρης Χουχουλής (Πανερυθραϊκός)
Κυριάκος Παπαδόπουλος (Ελευθερούπολη)
Δημήτρης Τσαλδάρης (Ολυμπιακός)
 

Created with Quiz Maker