Ολοκληρώθηκε η έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών και το basketblog.gr σας παρουσιάζει ποιούς επέλεξε στην κορυφαία πεντάδα και ποιον καλύτερο προπονητή.  

1)Άντι Μάζουρτσακ [Καβάλα] (18 π., 6/8 βολές, 6/9 διπ., 5 ριμπ., 7 ασίστ, 1 κλεψ., 4 λάθη)

Ο Πολωνός γκαρντ ήταν από τους πρώτους που έκλεισε ο Ηλίας Μωσαΐδης βλέποντας στο πρόσωπο του τον παίκτη που θα μπορούσε να οδηγήσει τη νεανική Καβάλα, σε μια μεταβατική χρονιά για αυτή. Ο Μάζουρτσακ πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στο Μετς οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη απέναντι στο Παγκράτι, όντας ο δεύτερος στη σειρά γκαρντ (μετά τον Νίκου) που κερδίζει την περιφερειακή γραμμή των «ροσονέρι», έχοντας στα συν του το καθοριστικό καλάθι με το οποίο πέτυχε το 70-74 με το παιχνίδι να μπαίνει στο τελευταίο του λεπτό.

2)Ιγκόρ Μιλόσεβιτς [Χολαργός] (16 π., 6/7 βολές, 2/7 δίποντα, 2/4 τριπ., 7 ριμπ., 9 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, 3 λάθη)

Ο Χολαργός όταν αποκτούσε τον πολύπειρο Μιλόσεβιτς ήξερε ότι βάζει στο ρόστερ του έναν αθλητή που είναι μαθημένος στα δύσκολα και στον πρωταθλητισμό, έχοντας τις δυο προηγούμενες χρονιές οδηγήσει την Κύμη σε ισάριθμες ανόδους. Στο χθεσινό (12/11) παιχνίδι με τον Αμύντα πήρε την κατάσταση στα χέρια του, με το σκορ στο 62-68 στο 1’50” πριν το τέλος, οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση, και χαρίζοντας ουσιαστικά στην ομάδα του Μέμου Ιωάννου την δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα.

3)Νίκος Μπάρλος [Πανιώνιος] (16 π., 10/12 βολές, 3/6 δίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 6 λάθη)

Ο Πανιώνιος συνεχίζει το μοναχικό του ταξίδι προς την Basket League, έχοντας φτάσει στο 6/6 μετά τη νίκη του στο ντέρμπι κορυφής με τον Ηρακλή στο κατάμεστο κλειστό της οδού Αρτάκης. Καθοριστικός σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ Νίκος Μπάρλος, ο οποίος προκάλεσε μεγάλη φθορά στους αντίπαλους, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη των «κυανέρυθρων».

4)Σάββας Τζουγκαράκης [Αρκαδικός] (17 π., 3/6 βολές, 7/9 δίποντα, 7 ριμπ., 3 ασίστ, 2 κοψίματα, 2 λάθη)

Ο Χανιώτης σέντερ περίμενε σχεδόν όλο το καλοκαίρι για να έχει το δικαίωμα να συνεχίσει την πορεία του για ένα ακόμα χρόνο στον Αρκαδικό, μένοντας στην Τρίπολη ώστε να βοηθήσει την ομάδα να ανασυγκροτηθεί μετά τον υποβιβασμό της από την Basket League. Στην σπουδαία νίκη με αντίπαλο τον Φάρο ήταν εξαιρετικός, κερδίζοντας την πανίσχυρη front line των φιλοξενούμενων, και οδηγώντας την ομάδα του στην δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε ο Τζουγκαράκης φόρεσε την φανέλα του Φάρου…σε μερικά φιλικά προετοιμασίας.

5)Κώστας Μαχαίρας [Εθνικός] (26 π., 4/4 βολές, 11/15 δίποντα, 15 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1.235 tendex)

Ο Κώστας Μαχαίρας φαίνεται ότι έχει βρει την «Ιθάκη» στο κλειστό της Καλλιθέας, πραγματοποιώντας τις ωριμότερες εμφανίσεις της καριέρας του, και οδηγώντας με την ποιότητα του τους «μπλε» σε μια σπουδαία πορεία. Στο παιχνίδι με την ΑΕ Λάρισας έσπασε το tednex, φτάνοντας σε ένα εμφατικό double double, βάζοντας υποψηφιότητα για τους κορυφαίους σέντερ της κατηγορίας.

Προπονητής

Γιάννης Διαμαντάκος (Αρκαδικός)

Τη νίκη της αγωνιστικής πέτυχε ο Αρκαδικός, με τον 42χρονο τεχνικό του, τον Γιάννη Διαμαντάκο να πιστώνεται την σπουδαιότερη φετινή νίκη της ομάδας του. Ο ταλαντούχος τεχνικός, στην πρώτη του χρονιά στην Α2 Ανδρών, και έχοντας το βαρύ φορτίο να χτίσει ομάδα στα μέσα Σεπτεμβρίου φαίνεται ότι ανταποκρίνεται, παρουσιάζοντας ένα πολύ καλό σύνολο, το οποίος εντός Τρίπολης θα είναι ανταγωνιστικό απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.