Ολοκληρώθηκε και τυπικά η 6η αγωνιστική της Α2 μετά και τη διεξαγωγή της αναμέτρησης του Αμύντα με το Διαγόρα Δρυοπιδέων, με την ομάδα του Αιγάλεω να φεύγει με το διπλό από το κλειστό του Υμηττού. Είχε προηγηθεί η εκτός έδρας νίκη του Κοροίβου κόντρα στην Ελευθερούπολη, η ανατροπή της Δάφνης Δαφνίου κόντρα στο Ψυχικό, η πολύ σημαντική νίκη νίκη του Φιλίππου Βέροιας έναντι της Καρδίτσας, αλλά και η νίκη-ανάσα του Οίακα Ναυπλίου κόντρα στο Αγρίνιο.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr αναδεικνύει τους κορυφαίους της 6ης αγωνιστικής και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον MVP και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Ευθύμης Κοθράς (Φίλιππος Βέροιας): Εξαιρετική εμφάνιση από τον πολύπειρο γκαρντ του Φιλίππου Βέροιας στη νίκη της ομάδας του επί της Καρδίτσας το απόγευμα της Κυριακής. Ο Ευθύμης Κοθράς είναι ένας εκ των εμπειρότερων γκαρντ της Α2, με παραστάσεις στα εθνικά πρωταθλήματα και η παρουσία του στον αγώνα με την Καρδίτσα ήταν η πλέον καταλυτική, με τον αρχηγό των νεοφώτιστων να τελειώνει τον αγώνα έχοντας πετύχει double double με 22 πόντους και 13 ασίστ, συγκεντρώνοντας 27 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Μάριος Ματαλών (Κόροιβος): Εκπληκτική εμφάνιση από τον γκαρντ του Κοροίβου στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας της Αμαλιάδας στην Ελευθερούπολη. Ο Ματαλών επέστρεψε ιδιαιτέρως ανεβασμένος μετά τον τραυματισμό του και το έδειξε από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο του αγώνα, όταν και ευστόχησε σε 3 τρίποντα. Η συνέχεια ήταν ανάλογη με τον έμπειρο γκαρντ να τελειώνει τον αγώνα έχοντας double double με 20 πόντους με 5/6 τρίποντα και 5/6 βολές και μοιράζοντας 10 ασίστ.

Τζόι Γκάτζο (Δάφνη Δαφνίου): Ο άνθρωπος της ανατροπής στην παρθενική νίκη της Δάφνης Δαφνίου επί του Ψυχικού. Η Δάφνη Δαφνίου είδε ολοζώντανο το φάντασμα της 5ης συνεχόμενης ήττας να πλανάται στο κλειστό του Χαϊδαρίου, με τη διαφορά κατά της να φτάνει σε διψήφια επίπεδα. Ο Τζόι Γκάτζο, ο οποίος είχε 3 φάουλ στο α’ ημίχρονο, ήταν και αυτός που βοήθησε στη μεγάλη ανατροπή, πετυχαίνοντας 16 πόντους με 4/5 τρίποντα και κατεβάζοντας 6 ριμπάουντ, συγκεντρώνοντας 22 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης, σε μία από τις πιο μεστές εμφανίσεις του με τη φανέλα των “πρασίνων”.

Βαγγέλης Καράμπουλας (Διαγόρας Δρυοπιδέων): Ο άνθρωπος των ανόδων έδειξε για μία ακόμα φορά το ταλέντο του και πόσο μπορεί να κάνει τη διαφορά. Σε έναν αγώνα που ο Διαγόρας είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του κόντρα στον Αμύντα, ο Βαγγέλης Καράμπουλας αποτέλεσε για μία ακόμα φορά τον ακρογωνιαίο λίθο της ομάδας επιθετικά. Το τέλος του αγώνα βρήκε τον έμπειρο γκαρντ να έχει πετύχει 28 πόντους, κατεβάζοντας και 7 ριμπάουντ, όντας ο πρώτος σκόρερ της αγωνιστικής.

Στέφαν Τζόρτζεβιτς (Οίαξ Ναυπλίου): Δεν θεωρείται τυχαία ένας εκ των κορυφαίων, αν όχι ο κορυφαίος, σέντερ της κατηγορίας. Ο Στεφάν Τζόρτζεβιτς πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα του Οίακα Ναυπλίου, οδηγώντας την ομάδα της Αργολίδας σε μια σημαντική νίκη που της δίνει ψυχολογία ενόψει της συνέχειας. Ο Σέρβος σέντερ τελείωσε τον αγώνα πετυχαίνοντας 27 πόντους με 10/12 δίποντα, 1/1 τρίποντα και 4/7 βολές, ενώ κατέβασε 2 ριμπάουντ.

Προπονητής της αγωνιστικής: Μάης Κωνσταντινίδης (Δάφνη Δαφνίου):

Η Δάφνη Δαφνίου βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο μετά από τέσσερις σερί ήττες στο ξεκίνημα της σεζόν, με την ομάδα του Χαϊδαρίου να μην έχει αρχίσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στην παρθενική της παρουσία στην Α2. Το α’ ημίχρονο μάλιστα με το Ψυχικό και η διψήφια διαφορά στο σκορ έδινε την εντύπωση πως δύσκολα θα αποφευχθεί η 5η ήττα. Το κοουτσάρισμα παρόλα αυτά του Μάη Κωνσταντινίδη ήταν τέτοιο που η ομάδα του αντέδρασε, βρήκε τα απαραίτητα σουτ και στο τέλος κατάφερε να πάρει μια υπερ-πολύτιμη νίκη, κυρίως όμως να πάρει ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας, με τη νίκη να επωμίζεται σε μεγάλο βαθμό στο νεαρό τεχνικό.