Σπουδαία “διπλά” πήραν το Περιστέρι και ο Χολαργός, οι οποίοι και προπορεύονται στον βαθμολογικό πίνακα, καθώς και ο Ερμής Αγιάς που έκανε ένα σημαντικό βήμα για την σωτηρία του. Ξεχώρισαν επίσης οι επιτυχίες των Παπάγου και Καστοριάς, ομάδων που επίσης έχουν ως στόχο την εξασφάλιση της σωτηρίας, με τους “γουναράδες” πάντως να δείχνουν μια ιδιαίτερη δυναμική…

Οι κορυφαίοι της χθεσινής ημέρας σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog ήταν:

1. Νίκος Κακαλάμανος: Η Καστοριά πήρε μια επιβλητική νίκη επί του Αμαρουσίου και ανέπνευσε βαθμολογικά, με τον πολύπειρο γκαρντ να είναι εξαιρετικός και να δικαιώνει τους ιθύνοντες των νεοφώτιστων που έκαναν ότι μπορούσαν το καλοκαίρι για να τον εντάξουν στο ρόστερ της ομάδας. Με 24 πόντους (4/7 τριπ.) και 7 ασίστ, ήταν ο πρωταγωνιστής των “γουναράδων”.

2. Κέιντρεν Κλαρκ: Την ποιότητα και το… φονικό του ένστικτο του έδειξε για ακόμη μια φορά ο Αμερικάνος άσσος του Περιστερίου. Με 18 πόντους (1/1 β., 1/3 διπ., 5/8τριπ.) και 5 ασίστ, έλαμψε με τη παρουσία του στην δύσκολη αλλά πολύτιμη εκτός έδρας νίκη των “κυανοκίτρινων” στη Λευκάδα.

3. Ρασάντ Μπελ: Την καλύτερη του εμφάνιση από την ημέρα που φόρεσε τη φανέλα του Χολαργού πραγματοποίησε κόντρα στον Χολαργό ο 35χρονος Αμερικάνος φόργουορντ με ουγγρικό διαβατήριο. Ο Στέργιος Κουφός δεν τον έβγαλε σχεδόν καθόλου από το παιχνίδι με το Ψυχικό (39 λεπτά) και ο πολύπειρος άσσος τον δικαίωσε πετυχαίνοντας 20 πόντους (4/4 β., 8/12 διπ.), ενώ είχε και 6 ριμπ., 2 ασ., 1 κλ., 1 κοψ.

4. Δημήτρης Λόλας: Ξέρει καλά την Α2 και σε συνδυασμό με την ποιότητα του, αποτελεί σταθερή αξία για τον Ερμή Αγιάς, ο οποίος με αυτόν πρωταγωνιστή πέτυχε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη στη Καρδίτσα. Ο απολογισμός του Λόλα ήταν εντυπωσιακός καθώς πέτυχε 16 πόντους (5/7 διπ., 1/1 τριπ.), πήρε 7 ριμπάουντ, ενώ είχε και 2 κλεψίματα με αποτέλεσμα το tendex να “γράψει” 1.245 μονάδες.

5. Παναγιώτης Φιλιππάκος: Κέρδισε τις περισσότερες “μάχες” που έδωσε κάτω από τα καλάθια και αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο της δεύτερης σερί νίκης του Παπάγου, αυτή τη φορά επί του Αρκαδικού. Με 15 πόντους (1/2 β., 7/10 διπ,) 8 ριμπ. και 2 ασ., ο 23χρονος φόργουορντ/σέντερ έκανε τρομερό παιχνίδι, σίγουρα το καλύτερο φετινό του.

Προπονητής της αγωνιστικής – Γρηγόρης Γιασσάρης

Ο Ερμής Αγιάς ζει φέτος πρωτόγνωρες καταστάσεις στην Α2, στη πρώτη συμμετοχή του σε αυτή, όμως τα καταφέρνει περίφημα. Η ομάδα της Λάρισας υπό τη καθοδήγηση του Θεσσαλού κόουτς που βρίσκεται από το 2014 στον πάγκο της, πέτυχε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της στη κατηγορία και μάλιστα κόντρα σε μια ομάδα όπως η Καρδίτσα που “καίγονταν” για βαθμούς. Έτσι, η Αγιά έφτασε στις 3 νίκες σε 6 παιχνίδια και ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι θετικός, με τον Γιασσάρη να έχει μεγάλο μερίδιο και στην χθεσινή επιτυχία. Μπορεί φέτος να είναι η πρώτη του παρουσία ως προπονητής στην Α2, όμως δείχνει ότι γνωρίζει καλά την κατηγορία (έχει αγωνιστεί επί σειράς ετών και ως παίκτης της Ολύμπια Λάρισας) και καθοδηγεί εξαιρετικά τους νεοφώτιστους.