Δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα οι συντάκτες του basketblog να καταλήξουν στους κορυφαίους της 7ης αγωνιστικής, καθώς η συγκεκριμένη πεντάδα έβγαλε… μάτια. Αναλυτικά:

1. Σάκης Καρύδας: Είναι ο φυσικός ηγέτης της Δόξας Λευκάδας και φροντίζει να το αποδεικνύει σε κάθε ματς. Οι νησιώτες έριξαν στο… καναβάτσο τον Εθνικό, με τη συμβολή του έμπειρου γκαρντ να είναι τεράστια αφού τα έκανε… όλα στο παρκέ. Σκόραρε (21 πόντους με 5/8 β., 2/4 διπ., 4/6 τριπ., “μοίρασε” ( 8 ασίστ) “έκλεψε” αβέρτα (7 κλ.) και πήρε και 5 ριμπάουντ. Τι άλλο να κάνει ο παίκτης, όταν μάλιστα προέρχονταν και από ίωση;

2. Νικ Παύλος: Ο ομογενής γκαρντ δικαίωσε με το… καλημέρα τους ανθρώπους του Δούκα που πάλεψαν για να τον πάρουν δανεικό από την ΑΕΚ. Ήταν ο παίκτης που “ξεκλείδωσε” το ματς με το Παγκράτι, στο οποίο η ομάδα του Αμαρουσίου πήρε μια “χρυσή” νίκη που της έδωσε πολύτιμο βαθμολογικό οξυγόνο. Ο Παύλος στο δεύτερο παιχνίδι του με τον Α.Σ.Ε.Δ είχε 21 πόντους με 5/8 τρίπ., 6/6 β., 7 ριμπ., 4 ασ. και 2 κλεψ.

3. Δημήτρης Χείλαρης: Η μεταγραφή του πρώην παίκτη του Ρεθύμνου στον Ηρακλή αποτέλεσε το… σήριαλ του καλοκαιριού και σίγουρα ο “Γηραιός” πρέπει να αισθάνεται χαρούμενος που τον έχει στο ρόστερ του. Ο 25χρονος πάουερ φόργουορντ ήταν ο κορυφαίος στην εκτός έδρας νίκη επί του Πευκοχωρίου, καθώς σημείωσε 18 πότους (4/4 β., 4/4 διπ., 2/3 τριπ.), ενώ είχε 6 ριμπ., 1 ασ. και 5 κλ.

4. Νίκος Παπανικολάου: Σταθερή δύναμη ο 30χρονος άσσος για το Ψυχικό. Στην αγχώδη νίκη στη παράταση επί της Ερυθραίας, είχε καθοριστική συμβολή με τους 16 πόντους του (3/3 β., 5/7 διπ., 1/2 τριπ.), και τα πολύτιμα ριμπάουντ 9 ριμπάουντ του. Είχε επίσης 3 ασ., 1 κλ., 2 κοψ.

5. Κώστας Μαχαίρας: Μπορεί ο… συνήθης ύποπτος Γιάννης Γκαγκαλούδης να μην είχε τα γνωστά στάνταρ απόδοσης, όμως ο 31χρονος σέντερ πήρε τη… σκυτάλη του κορυφαίου και έσπασε τα κοντέρ στη σπουδαία εκτός έδρας νίκη στο Περιστέρι. Ειδικά κάτω από τα καλάθια έκανε… θραύση με 17 ριμπάουντ (τα 12 επιθετικά), δίνοντας πολλές επιπλέον επιθέσεις στους Βοιωτούς. Τέλεια τα πήγε και στην επίθεση με 17 πόντους (7/13 β., 5/8 διπ.), ενώ είχε και 2 ασίστ.

Προπονητής της αγωνιστικής – Φώτης Τακιανός

Τρίτη σερί νίκη με τον έμπειρο κόουτς στον πάγκο της πέτυχε η Δόξα Λευκάδας και μάλιστα επί μιας ιδιαίτερα ποιοτικής και φιλόδοξης ομάδας όπως ο Εθνικός. Είναι πλέον σαφές ότι ο Τακιανός έχει αρχίσει και περνάει την φιλοσοφία στους νησιώτες και τα αποτελέσματα φαίνονται στο παρκέ αλλά και στον βαθμολογικό πίνακα όπου η Δόξα έχει αρχίσει και πλησιάζει στις πρώτες θέσεις.