Ο Απόλλωνας Πάτρας νίκησε -και μάλιστα άνετα- το Παγκράτι στο ντέρμπι κορυφής της Α2, ο Ολυμπιακός πέρασε σαν τρένο από τη Βέροια στο δικό του restart και η Καρδίτσα ξέσπασε στον ανέτοιμο Οίακα Ναυπλίου, για τις διαδοχικές ήττες που υπέστη μετά την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

Από εκεί και πέρα, τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του σημείωσε ο Αμύντας στο Ψυχικό, σπάζοντας παράλληλα και ένα σερί οκτώ νικών του γηπεδούχου στο συγκεκριμένο ζευγάρι, την ώρα που η Ελευθερούπολη και ο Πανερυθραϊκός επικρατούσαν του Τρίτωνα και της Δάφνης Δαφνίου αντίστοιχα.

Αυτά έγιναν από πλευράς αποτελεσμάτων το Σάββατο (10/4) στην Α2. Ποιοι ήταν όμως οι πρωταγωνιστές σε ατομικό επίπεδο; Το basketblog.gr έκανε τις επιλογές του για την καλύτερη πεντάδα και τον κορυφαίο προπονητή της 7ης αγωνιστικής και τώρα είναι η σειρά σας, να κάνετε τις δικές σας…

1. Φώτης Ζούμπος (Απόλλωνας Πάτρας)

Ο Στέλιος Πουλιανίτης είναι ο πλέι μέικερ και ιθύνων νους του Απόλλωνα, αλλά το… atler-ego του στην περιφέρεια, ο Φώτης Ζούμπος, ήταν αυτός που έβαλε τις βάσεις για τη σπουδαία νίκη επί του Παγκρατίου. Ο γκαρντ των Πατρινών πέτυχε 13 από τους 16 πόντους του στο καθοριστικό 1ο ημίχρονο, κατά το οποίο η ομάδα του δημιούργησε διαφορά 18 πόντων. Ο Ζούμπος τελείωσε το παιχνίδι με 2/2 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη και +20 στο δείκτη αξιολόγησης σε 23’03’’.

2. Γιάσερ Σάλεχ (Αμύντας)

Ο 23χρονος γκαρντ ήταν (μαζί με τον Ανδρέα Κανονίδη στο 2ο ημίχρονο) ο κορυφαίος παίκτης του Αμύντα στην εκτός έδρας νίκη επί του Ψυχικού. Ο Σάλεχ έπαιξε 36’02’’ και είχε απολογισμό 23 πόντους, 5/6 βολές, 3/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο και 2 λάθη. Συν τοις άλλοις, είχε (μαζί με τον Παναγιώτη Φιλιππάκο) και την καλύτερη επίδοση της αγωνιστικής στο δείκτη αξιολόγησης (+28) μεταξύ των ομάδων που σημείωσαν νίκες.

3. Παναγιώτης Ερμείδης (Ελευθερούπολη)

Σε μία κακή, επιθετικά, ημέρα για την Ελευθερούπολη (παρά τη νίκη επί του Τρίτωνα), ο 23χρονος γκαρντ αποτέλεσε τη σταθερή λύση. Ο Ερμείδης ήταν ο πρώτος σκόρερ της καβαλιώτικης ομάδας με 16 πόντους και είχε ακόμα 2/2 βολές, 1/2 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 33’11’’. Είχε επίσης και το μεγαλύτερο νούμερο μεταξύ των συμπαικτών του στο δείκτη αξιολόγησης (+17).

4. Νίκος Παπαρέγκας (Καρδίτσα)

Δεν είναι “τεσσάρι”, αλλά… κάπου πρέπει να χωρέσει κι αυτός! Ο Νίκος Παπαρέγκας ήταν ο πρωταγωνιστής της Καρδίτσας στην άνετη νίκη επί του Οίακα Ναυπλίου με 83-54, καθώς πέτυχε 23 πόντους με 4/4 δίποντα και 5/8 τρίποντα. Ο 27χρονος σμολ φόργουορντ πρόσθεσε ακόμα στη στατιστική του 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 λάθη σε 35’50’’, μαζί και +25 στο efficiency.

5. Παναγιώτης Φιλιππάκος (Πανερυθραϊκός)

Ο “πύργος” του Πανερυθραϊκού ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος κάτω από τα δύο καλάθια στην εύκολη νίκη επί της Δάφνης Δαφνίου με 88-73. Η στατιστική “μιλάει” από μόνη της για τα πεπραγμένα του Παναγιώτη Φιλιππάκου στο συγκεκριμένο παιχνίδι: 25 πόντοι, 5/8 βολές, 10/14 δίποντα, 11 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 25’26’’ και την καλύτερη επίδοση της αγωνιστικής στο σύστημα αξιολόγησης (+28).

Προπονητής: Νίκος Βετούλας (Απόλλωνας Πάτρας)

Ο Απόλλωνας έχει επιστρέψει φουριόζος στο πρωτάθλημα μετά την επανεκκίνηση και μοιάζει να είναι η πιο “έτοιμη” ομάδα της Α2 αυτή τη στιγμή. Αυτό δεν θα μπορούσε να μην πιστωθεί στον προπονητή του, τον Νίκο Βετούλα, ειδικά μετά το εντυπωσιακό “διπλό” στο Μετς επί του Παγκρατίου με 87-77. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι “αχαιοί” δεν είδαν την πλάτη των γηπεδούχων ούτε στιγμή και προηγήθηκαν ακόμα και με 19 πόντους διαφορά στις αρχές του 2ου ημιχρόνου, έχοντας πάλι πολλές λύσεις στην επίθεση.

Ποιος είναι ο MVP της 7ης αγωνιστικής στην Α2;

Φώτης Ζούμπος (Απόλλωνας Πάτρας)
Γιάσερ Σάλεχ (Αμύντας)
Παναγιώτης Ερμείδης (Ελευθερούπολη)
Νίκος Παπαρέγκας (Καρδίτσα)
Παναγιώτης Φιλιππάκος (Πανερυθραϊκός)
 
Created with Quiz Maker

Ποιος είναι ο κορυφαίος προπονητής της 7ης αγωνιστικής στην Α2;

Νίκος Βετούλας (Απόλλωνας Πάτρας)
Δημήτρης Χουχουλής (Πανερυθραϊκός)
Μάης Κωνσταντινίδης (Αμύντας)
Δημήτρης Τσαλδάρης (Ολυμπιακός)
Κώστας Κομποδιέτας (Καρδίτσα)
Κυριάκος Παπαδόπουλος (Ελευθερούπολη)
 
Created with Quiz Maker