Μία ακόμα άνετη νίκη πανηγύρισε ο Διαγόρας Δρυοπιδέων, ο οποίος επικράτησε του Απόλλωνα Πατρών και συνεχίζει την πορεία πρωταθλητισμού στη φετινή Α2. Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πήρε ο Φίλιππος Βέροιας, ο οποίος επικράτησε του Ανατόλια και έδειξε ότι θα αποτελέσει ένα πολύ δυνατό “πυλώνα” στο φετινό πρωτάθλημα. Επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα για το Ψυχικό που επικράτησε του Τρίτωνα. Πρώτη φετινή νίκη για τον Αμύντα που πέρασε από την έδρα του Αγρινίου επικρατώντας στο 5λεπτο της παράτασης. Στην παράταση κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη επί του ΓΣΕ ο Ολυμπιακός. Με το διπλό έφυγε από την Αμαλιάδα και την έδρα του Κοροίβου η Δάφνη Δαφνίου.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του Basketblog.gr αναδεικνύει τους κορυφαίους της 7ης αγωνιστικής και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον MVP και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Νίκος Λιακόπουλος (Διαγόρας Δρυοπιδέων): Άλλη μία μεστή εμφάνιση από τον έμπειρο γκαρντ και ηγέτη του Διαγόρα Δρυοπιδέων κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών. Ο Διαγόρας μπορεί να έχει συνεχόμενα παιχνίδια στις πλάτες του, όμως ο Νίκος Λιακόπουλος δείχνει να τρέχει φέτος με… σπασμένα φρένα, όντας ο πλέον παραγωγικός παίκτης της ομάδας. Στον αγώνα του Σαββάτου ο έμπειρος γκαρντ τελείωσε τον αγώνα με 25 πόντους με 9/14 δίποντα, 1/1 τρίποντα και 4/5 βολές, ενώ είχε και 4 ασίστ, 3 ριμπάουντ και ισάριθμα κλεψίματα.

Δάνης Ελευθεριάδης (Φίλιπππος Βέροιας): Εξαιρετική εμφάνιση από τον γκαρντ του Φιλίππου Βέροιας στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του κόντρα στο Ανατόλια. Ο Φίλιππος Βέροιας πανηγύρισε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη για φέτος σε ένα παιχνίδι με δραματικό φινάλε που κρίθηκε στην κόψη του ξυραφιού. Ο Δάνης Ελευθεριάδης ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά για την ομάδα του Δημήτρη Γκίμα, με τον έμπειρο γκαρντ να πετυχαίνει double double με 23 πόντους (6/12δ., 1/2τ., 8/8β.) και 10 ασίστ, συγκεντρώνοντας 24 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς (Ψυχικό): Πολύ καλή παρουσία από ένα από τα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ που φέτος βρίσκει χώρο και χρόνο για να βελτιωθεί και να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Ο Μιλεντίγεβιτς διακρίνεται για το μακρινό του σουτ και στον αγώνα με τον Τρίτωνα μέτρησε 21 πόντους με 4/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 7/7 βολές, ενώ κατέβασε παράλληλα και 3 ριμπάουντ, δηλώνοντας παρών για τη φετινή σεζόν του Ψυχικού.

Στέλιος Χάλαρης (Αμύντας): Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον φόργουορντ του Αμύντα στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του Υμηττού κόντρα στο Αγρίνιο. Ο Χάλαρης έκανε φέτος το level up στην καριέρα του, μιας και άφησε τη Β’ Εθνική για να αγωνιστεί στην Α2 και τον Αμύντα και με την εμφάνιση του κόντρα στο Αγρίνιο έδειξε ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η μεταγραφή του. Ο φόργουορντ της ομάδας του Υμηττού πέτυχε 23 πόντους, κατεβάζοντας 4 ριμπάουντ και μοιράζοντας ισάριθμες ασίστ, ενώ είχε και 2 μπλοκ.

Πέτρος Μελισσαράτος (Ολυμπιακός): Απόλυτη υπεροχή κάτω από τα καλάθια από τον σέντερ του Ολυμπιακού στη νίκη των “ερυθρόλευκων” επί της Ελευθερούπολης. Ο Μελισσαράτος αποτέλεσε την τελευταία μεταγραφή του Ολυμπιακού στην προσπάθεια που επιχειρεί ως αναπτυξιακή λίγκα και η κίνηση αυτή αποδείχθηκε ως απόλυτα επιτυχημένη μέχρι στιγμής. Στον τελευταίο αγώνα με την Ελευθερούπολη ο σέντερ των Πειραιωτών ήταν άψογος, πετυχαίνοντας double double με 24 πόντους και 12 ριμπάουντ, συγκεντρώνοντας 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Προπονητής της αγωνιστικής: Μάης Κωνσταντινίδης (Δάφνη Δαφνίου):

Η Δάφνη Δαφνίου μέχρι και πριν από μία εβδομάδα δεν είχε καταφέρει να γευτεί τη χαρά της νίκης στην Α2, όντας σε δύσκολη θέση, όμως η νίκη επί του Ψυχικού έδωσε σημαντική ψυχολογία ενόψει της συνέχειας. Οι “πράσινοι” πήγαν στην Αμαλιάδα για τον αγώνα με τον Κόροιβο χωρίς ιδιαίτερο άγχος και με ψυχολογία, δεδομένης της νίκης που είχε προηγηθεί στη μεταξύ τους αναμέτρηση για το Κύπελλο Ανδρών. Το αποτέλεσμα; Η Δάφνη Δαφνίου κατάφερε να φύγει με ένα μείζονος σημασίας διπλό χάρη στο κοουτσάρισμα του νεαρού τεχνικού που κατάφερε να κρατήσει τον Κόροιβο στους 58 πόντους.