Οι… παλιοσειρές και οι “κοντοί”, αποτελούν την πλειοψηφία στους κορυφαίους της 8ης αγωνιστικής, καθώς για ακόμη μια εβδομάδα… έβγαλαν μάτια με την απόδοση τους. Αναλυτικά:

1. Νίκος Λιακόπουλος: Ο Φάρος Κερατσινίου αφού συνέτριψε και τη Δόξα Λευκάδας δείχνει… άτρωτος. Και πως μπορεί να γίνει διαφορετικά όταν διαθέτει παίκτες επιπέδου Λιακόπουλου, οι οποίοι αποτελούν αθεράπευτο “πονοκέφαλο” για τους αντιπάλους. Κόντρα σε μια “σφιχτή” ομάδα όπως η Δόξα, ο έμπειρος πλέι μέικερ έκανε ακόμη ένα πολύ καλό ματς, πετυχαίνοντας 17 πόντους (2.2 β., 3/5 διπ., 3/3 τριπ.) και μοιράζοντας 7 ασίστ ενώ είχε και 3 ριμπάουντ.

2. Φώτης Βασιλόπουλος: Εδώ έχει συνέλθει από κώμα μετά από χτύπημα στο κεφάλι και έχει επιστρέψει ακόμη καλύτερος στα γήπεδα, σε ένα κομμένο τένοντα θα κολλούσε; Ο 29χρονος γκαρντ του Εθνικού πραγματοποίησε, στη νίκη επί του Δούκα, μια εμφάνιση από αυτές που γίνονται επικές ιστορίες στο μπάσκετ και θα τις διηγούνται σε λίγα χρόνια στους μικρότερους. Παρά την απαγόρευση των γιατρών λόγω κομμένου τένοντα στο δάχτυλο του χεριού του, ο… αθεόφοβος έπαιξε σχεδόν όλο το ματς (37 λεπτά) και έσπασε τα κοντέρ με 35 πόντους (11/14 β., 3/6 διπ., 6/10 τριπ.), 4 ριμπ., 4 ασ., 1 κλ. Απλά… ατσάλινος!

3. Γιάννης Γκαγκαλούδης: Είδηση θα ήταν εάν δεν συμπεριλαμβάνονταν στην πεντάδα των κορυφαίων. Στο πιο δύσκολο ματς μέχρι στιγμής για τη Λιβαδειά, κόντρα στο Ψυχικό, πρόσθεσε ακόμη μια τρομερή εμφάνιση στο ενεργητικό του σημειώνοντας 28 πόντους (12/14 β., 5/6 διπ., 2/3 τριπ.), σμπαραλιάζοντας κάθε προσπάθεια του αντιπάλου να τον αναχαιτίσει. Συν τοις άλλοις είχε 13 κερδισμένα φάουλ, 4 ριμπ., 5 ασ. και 1 κλ.

4. Νίκος Πέττας: Ακόμη μια… παλιά καραβάνα που κάνει τη διαφορά στο φετινό πρωτάθλημα. Η συμβολή του στη τρίτη σερί νίκη του Προμηθέα Πατρών (επί του Φίλιππου Βέροιας) ήταν καθοριστική, αφού “φόρτωσε” το αντίπαλο καλάθι με 26 πόντους (4/4 β., 8/13 διπ., 2/4 τριπ.), “μάζεψε” 6 ριμπάουντ και είχε και 2 κλ.

5. Γιάννης Σαχπατζίδης: Ο… νέος της παρέας των κορυφαίων. Την καλύτερη εμφάνιση του με τη φανέλα του Παγκρατίου πραγματοποίησε στο ντέρμπι με το Περιστέρι ο 22χρονος σέντερ. Σε μόλις 10 λεπτά συμμετοχής, αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο της νίκης των “ροσονέρι” με 10 καθοριστικούς πόντους στη κρίσιμη τελευταία περίοδο όπου κρίθηκε το παιχνίδι. Η στατιστική του άγγιξε το… τέλειο (1254 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης), καθώς είχε 12 π. (2/2 β., 5/7 διπ.), 3 ριμπ., 1 ασ., 1 κοψ.

Προπονητής της αγωνιστικής – Ντίνος Καλαμπάκος

Το Παγκράτι αύξησε τις πιθανότητες παραμονής του μετά τη νίκη στο ντέρμπι με το Περιστέρι και τόνωσε τη ψυχολογία του ενόψει της συνέχειας. Αν οι “ροσονέρι” έχουν ελπίδες να κρατηθούν στην άκρως ανταγωνιστική φέτος Α2, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη παρουσία του έμπειρου κόουτς στην άκρη του πάγκου. Ειδικά παιχνίδια με ξεχωριστή σημασία όπως αυτό με το Περιστέρι, ο Καλαμπάκος τα… έχει και ξέρει να προετοιμάζει σωστά την ομάδα του τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Μπροστά του έχει να ανέβει…. ανήφορο, όμως αυτά του αρέσουν και συνήθως τα καταφέρνει…