Άλλη μία αγωνιστική με συναρπαστικά παιχνίδια έγινε το Σάββατο (17/4) στην Α2. Ο Ολυμπιακός είδε τρεις βασικούς παίκτες του να τραυματίζονται κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά κατέβαλε τον σκληροτράχηλο Πανερυθραϊκό με 76-62, την ώρα που το Παγκράτι χρειαζόταν ένα επιμέρους 2-13 στα τελευταία 2,5 λεπτά, προκειμένου να νικήσει εκτός έδρας τον Τρίτωνα με 73-66 και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας έπειτα από 8 αγωνιστικές.

Τα δύο “θρίλερ” της ημέρας έγιναν στον Υμηττό και στο Χαϊδάρι, όπου ο Αμύντας και το Ψυχικό επικράτησαν του Αμαρουσίου (64-63) και της Δάφνης Δαφνίου (86-81) αντίστοιχα, με τον Ανδρέα Κανονίδη και τον Αλέξανδρο Κυρίτση να είναι οι x-factors στα δύο παιχνίδια. Τέλος, τις πιο εύκολες νίκες της αγωνιστικής σημείωσαν η Ελευθερούπολη και ο Φίλιππος Βέροιας, σε Ναύπλιο και Καβάλα αντίστοιχα.

Αυτά έγιναν από πλευράς αποτελεσμάτων το Σάββατο (17/4) στην Α2. Ποιοι ήταν όμως οι πρωταγωνιστές σε ατομικό επίπεδο; Το basketblog.gr έκανε τις επιλογές του για την καλύτερη πεντάδα και τον κορυφαίο προπονητή της 8ης αγωνιστικής και τώρα είναι η σειρά σας, να κάνετε τις δικές σας…

1. Ευθύμης Κοθράς (Φίλιππος Βέροιας)

Ο Φίλιππος Βέροιας πέτυχε την πρώτη του νίκη -έπειτα από τέσσερις σερί ήττες μετά την επανεκκίνηση- και ο Ευθύμης Κοθράς ήταν ο ιθύνων νους της ομάδας του. Ο πολύπειρος πόιντ γκαρντ πέτυχε 14 πόντους με 1/4 βολές, 2/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα, μοίρασε 7 ασίστ, μάζεψε 5 ριμπάουντ και είχε ακόμα 5 λάθη σε 33’40’’. Το σημαντικότερο, πάντως, είναι ότι είχε καθοριστική συμβολή (με 7 πόντους, 2/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ) στο επιμέρους 6-26 που έκανε ο Φίλιππος στο 2ο δεκάλεπτο.

2. Γιάννης Δημάκος (Ελευθερούπολη)

Η Ελευθερούπολη έφυγε με ένα άνετο “διπλό” από το Ναύπλιο και ο Γιάννης Δημάκος έκανε τα πάντα κόντρα στον Οίακα. Σκόραρε (30 πόντοι, 8/12 βολές, 5/8 δίποντα, 4/8 τρίποντα), μάζευε ριμπάουντ (11), μοίραζε ασίστ (5) και είχε επίσης το μεγαλύτερο νούμερο της αγωνιστικής στο σύστημα αξιολόγησης (+33). Ο δυναμικός γκαρντ/φόργουορντ φρόντισε μάλιστα να δώσει το σύνθημα από νωρίς, βάζοντας 10 πόντους στο καθοριστικό 1ο δεκάλεπτο (9-27), έναν παραπάνω απ’ ότι όλοι οι παίκτες του Οίακα μαζί!

3. Αλέξανδρος Κυρίτσης (Ψυχικό)

Με τον Νίκο Παπανικολάου νοκ άουτ, ο Αλέξανδρος Κυρίτσης χρειάστηκε να σηκώσει ακόμα περισσότερο επιθετικό βάρος στο Χαϊδάρι. Και το έκανε. Ο 39χρονος γκαρντ/φόργουορντ οδήγησε το Ψυχικό στη νίκη επί της Δάφνης Δαφνίου, έχοντας 33 πόντους, 8/11 βολές, 11/21 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα, 10 κερδισμένα φάουλ και +27 στο σύστημα αξιολόγησης. Χαλάλι τα 6 λάθη μπροστά σε αυτά που έκανε ο Κυρίτσης, ο οποίος συν τοις άλλοις πέτυχε 8 από τους 17 πόντους του Ψυχικού στην παράταση και στα 5’48’’ που έκατσε στον πάγκο, η ομάδα του είχε -10 σε αυτό το χρονικό διάστημα.

4. Ανδρέας Κανονίδης (Αμύντας)

Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής. Ο Ανδρέας Κανονίδης πέτυχε το νικητήριο σουτ στο κλειστό της Πυρκάλ, καθώς με το κοντινό floater που έβαλε 0,2’’ πριν από τη λήξη της αναμέτρησης με το Μαρούσι, χάρισε στον Αμύντα τη νίκη με 64-63. Ο 30χρονος πάουερ φόργουορντ δεν έκανε όμως μόνο αυτό. Τελείωσε το παιχνίδι με 17 πόντους (τους 11 στο 4ο δεκάλεπτο), 4/6 βολές, 2/4 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 6 κερδισμένα φάουλ και μόνο ένα λάθος σε 31’08’’. Είχε επίσης και την καλύτερη επίδοση μεταξύ όλων των παικτών στο δείκτη αξιολόγησης (+19) στο συγκεκριμένο ματς.

5. Πέτρος Μελισσαράτος (Ολυμπιακός)

Ο Ολυμπιακός είχε μπόλικους πρωταγωνιστές στη νίκη επί του Πανερυθραϊκού (Κολοβέρο, Νικολαΐδη, Παπαδιονυσίου), αλλά η παρουσία του Πέτρου Μελισσαράτου κάτω από τα δύο καλάθια ήταν σταθερά το σημείο αναφοράς στο παιχνίδι. Ο σέντερ των “ερυθρόλευκων” πέτυχε 18 πόντους με 7/9 σουτ, μάζεψε 9 ριμπάουντ και κέρδισε 9 φάουλ στα 27’05’’ που αγωνίστηκε, στο πρώτο του παιχνίδι μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Συν τοις άλλοις, όσο βρισκόταν στο γήπεδο, ο Ολυμπιακός είχε +12.

Προπονητής: Δημήτρης Λιόγας (Παγκράτι)

Το Παγκράτι επέστρεψε στις νίκες μετά την εντός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα, δείχνοντας γι άλλη μια φορά στο κλειστό του Στρέφη ότι είναι ΟΜΑΔΑ. Οι “ροσονέρι” μοίρασαν 22 ασίστ, κέρδισαν τις μάχες των ριμπάουντ (39-33), περιόρισαν το μεγάλο όπλο του Τρίτωνα (ο Νίκος Κόκκαλης είχε 14 πόντους με 3/13 σουτ) και διέθεταν πολλές επιθετικές λύσεις. Τέσσερις παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων και στο επιμέρους 2-13 των τελευταίων 2,5 λεπτών σκόραραν και οι πέντε που βρίσκονταν στο παρκέ (Καραμαλέγκος, Κουφόπουλος, Πεφάνης, Γκαβασιάδης, Δόξας).

Ποιος είναι ο MVP της 8ης αγωνιστικής στην Α2;

Θέμης Κοθράς (Φίλιππος Βέροιας)
Γιάννης Δημάκος (Ελευθερούπολη)
Αλέξανδρος Κυρίτσης (Ψυχικό)
Ανδρέας Κανονίδης (Αμύντας)
Πέτρος Μελισσαράτος (Ολυμπιακός)
 
Created with QuizMaker

Ποιος είναι ο κορυφαίος προπονητής της 8ης αγωνιστικής στην Α2;

Μάης Κωνσταντινίδης (Αμύντας)
Δημήτρης Τσαλδάρης (Ολυμπιακός)
Κυριάκος Παπαδόπουλος (Ελευθερούπολη)
Γιώργος Ρεμεντέλας (Ψυχικό)
Δημήτρης Λιόγας (Παγκράτι)
Χρήστος Μπλατσιώτης (Φίλιππος Βέροιας)
 
Created with Quiz Maker