Σπουδαία νίκη και μάλιστα με ανατροπή πέτυχε ο Διαγόρας Δρυοπιδέων, ο οποίος πέρασε από την έδρα της Ελευθερούπολης. Καταιγιστική Δάφνη Δαφνίου, συνέτριψε τον Τρίτωνα στο κλειστό του Στρέφη, στο ντέρμπι των δύο ομάδων. Την 8η σερί νίκη του πανηγύρισε ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο οποίος επικράτησε του Ψυχικού. Νίκη με ανατροπή για τον Ολυμπιακό που επιβλήθηκε του Κοροίβου. Πέρασε από την έδρα του Αμύντα η Καρδίτσα πανηγυρίζοντας ένα πολύ σημαντικό διπλό.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του Basketblog.gr αναδεικνύει τους κορυφαίους της 8ης αγωνιστικής και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον MVP και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Νίκος Λιακόπουλος (Διαγόρας Δρυοπιδέων): Ο μαέστρος του Διαγόρα Δρυοπιδέων έδωσε τη λύση για την ομάδα του και τη νίκη κόντρα στην Ελευθερούπολη. Σε έναν αγώνα που η ομάδα του Αιγάλεω βρέθηκε να είναι πίσω στο σκορ ακόμα και με 14 πόντους διαφορά, ο Νίκος Λιακόπουλος ήταν αυτός που βγήκε μπροστά και βοήθησε για να μειωθεί σιγά σιγά η διαφορά, ενώ με 7 δικούς του πόντους στο φινάλε χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Ο Λιακόπουλος τελείωσε τον αγώνα μετρώντας 31 πόντους, 7 ασίστ και 6 ριμπάουντ, συγκεντρώνοντας 31 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Κώστας Κουφόπουλος (Δάφνη Δαφνίου): Εμφάνιση με μέλλον από το νεαρό γκαρντ της Δάφνης Δαφνίου στην επιβλητική νίκη επί του Τρίτωνα. Ο Κουφόπουλος αποτελεί μία μελλοντική… φαρέτρα, όχι μόνο για τη Δάφνη Δαφνίου, αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα, μιας και είναι μόλις 20 χρονών και αγωνίζεται για δεύτερη σεζόν έχοντας βασικότατο ρόλο στην πορεία των “πρασίνων”. Κόντρα στον Τρίτωνα πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση, πετυχαίνοντας 23 πόντους, 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ, συγκεντρώνοντας 31 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης σε 27′ λεπτά συμμετοχής.

Στάθης Παπαδιονυσίου (Χαρίλαος Τρικούπης): Άλλη μία εκπληκτική εμφάνιση από τον φόργουορντ του Χαριλάου Τρικούπη, αυτή τη φορά κόντρα στο Ψυχικό. Ο Χαρίλαος Τρικούπης μπορεί να δυσκολεύτηκε σε σχέση με άλλες αναμετρήσεις κόντρα στην ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα και είδε τη διψήφια διαφορά που είχε χτίσει να μειώνεται, όμως οι γηπεδούχοι έφτασαν στη νίκη. Μεγάλος πρωταγωνιστής για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν ο Στάθης Παπαδιονυσίου, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ κέρδισε και 8 φάουλ από τους αντιπάλους του.

Σάσα Ποκουσέφσκι (Ολυμπιακός): Εξαιρετική παρουσία από το νεαρό φόργουορντ του Ολυμπιακού στην ανατροπή των “ερυθρόλευκων” επί του Κοροίβου. Ο Σάσα Ποκουσέφσκι αποτελεί τον παίκτη εκείνο που έχει εκμεταλλευτεί πλήρως την μορφή με την οποία παρατάσσεται ο Ολυμπιακός στην Α2, μιας και ξεδιπλώνει το ταλέντο του, το οποίο θα ξεπεράσει στο μέλλον τα ελληνικά σύνορα. Στον αγώνα με τον Κόροιβο ο νεαρός Σέρβος πέτυχε double double μετρώντας 17 πόντους και 12 ριμπάουντ, έχοντας 28 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Δημήτρης Γράβας (Καρδίτσα): Ηγετική παρουσία κάτω από το καλάθι από τον έμπειρο “ψηλό” της Καρδίτσας κόντρα στον Αμύντα. Η Καρδίτσα έφυγε με ένα πολύ σημαντικό “διπλό” από το κλειστό του Υμηττού, με τον Γράβα να είναι ασταμάτητος κάτω αλλά και έξω από το καλάθι, πετυχαίνοντας 19 πόντους με 5/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 3/6 βολές, ενώ μάζεψε και 7 ριμπάουντ, σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του για φέτος με τους Θεσσαλούς.

Προπονητής της αγωνιστικής: Νάσος Χούμπαυλης (Διαγόρας Δρυοπιδέων):

Ο Νάσος Χούμπαυλης ανέλαβε φέτος ένα δύσκολο καράβι, μιας και του δόθηκε η ευκαιρία να κοουτσάρει μία ομάδα που είχε ως στόχο την άνοδο στην Basket League, στόχο που δεν έχουν πετύχει πολλοί προπονητές στο παρελθόν. Στον αγώνα με την Ελευθερούπολη μπορεί ο Διαγόρας να ήταν το φαβορί, όμως οι φιλοξενούμενοι τα βρήκαν αρκετά σκούρα και βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμα και με 14 πόντους διαφορά. Παρόλα αυτά, το κοουτσάρισμα του νεαρού τεχνικού από το μέσα του β’ ημιχρόνου και έκτοτε ήταν τέτοιο που οδήγησε την ομάδα του σε μία πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη. Ο Νάσος Χούμπαυλης ανήκει στη νέα γενιά προπονητών του ελληνικού μπάσκετ και χρόνο με το χρόνο δείχνει πως εξελίσσεται και μπορεί να φτάσει ψηλά.