Η ευρεία νίκη της Δόξας Λευκάδας επί του Προμηθέα και το σπουδαίο “διπλό” του Παγκρατίου στο Ψυχικό, ήταν τα δύο αποτελέσματα που έκλεψαν τη παράσταση κατά την 9η αγωνιστική και διαμόρφωσαν ανάλογα τη πεντάδα των κορυφαίων η οποία σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog είναι:

1. Απόλλωνας Δεληγεώργης: Ο Φίλιππος Βέροιας κέρδισε τον πρώτο από τους αρκετούς “τελικούς” που έχει μπροστά του. Στη νίκη επί των Μαχητών ο νεαρός γκαρντ έπαιξε καθοριστικό ρόλο, πραγματοποιώντας τη καλύτερη φετινή του εμφάνιση κάνοντας… τα πάντα μέσα στο παρκέ. Οι 29 πόντοι του (7/8 β., 8/14 διπ., 2/3 τριπ.) και τα 9 ριμπ., 5 ασ. και 2 κλ. τα λένε όλα…

2. Σπύρος Μοτσενίγος: Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας το “διπλό” του Παγκρατίου στο Ψυχικό, σε μια έδρα που δύσκολα θα περάσουν άλλες ομάδες που μάχονται για τη σωτηρία. Εκτός των… συνήθων υπόπτων, οι “ροσονέρι” ευτύχησαν να έχουν σε σπουδαία μέρα και παίκτες “κλειδιά” όπως ο 23χρονος γκαρντ, ο οποίος πραγματοποίησε μια ηγετική εμφάνιση πετυχαίνοντας 22 πόντους (3/5 β., 2/3 διπ., 5/9 τριπ.). Είχε επίσης, 3 ριμπ., 1 ασ., 2 κλ., 1 κοψ.

3. Ανδρέας Κανονίδης: Η Λευκάδα… πολτοποίησε τον Προμηθέα Πατρών, με τον 24χρονο γκαρντ/φόργουορντ να είναι πραγματικό… κανόνι. Ο Καρύδας οργάνωνε και ο Κανονίδης εκτελούσε, τελειώνοντας το ματς με 21 πόντους και εξαιρετικά ποσοστά (2/3 β., 8/12 διπ., 1/2 τριπ.). Παράλληλα κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια μαζεύοντας 17 ριμπάουντ, ενώ είχε μόλις 1 λάθος σε 35 λεπτά συμμετοχής.

4. Τόλης Κουτρούλιας: Οι επιθετικοί προσδιορισμοί έχουν εξαντληθεί για τον έμπειρο φόργουορντ του Παγκρατίου που… έβγαλε μάτια στη μεγάλη εκτός έδρας νίκη των “ροσονέρι” στο Ψυχικό. Αφού έβαλε… μπλόκο στους αιθέρες με 11 ριμπάουντ και 5 τάπες, φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με 21 πόντους (9/10 β., 3/10 διπ., 2/4 τριπ.),

5. Δημήτρης Δέσπος: Από τους… τακτικούς της πεντάδας των κορυφαίων, ο χαλκέντερος σέντερ συνεχίζει να εντυπωσιάζει και φέτος στην Α2. Ο Ηρακλής ανάσανε βαθμολογικά με τη νίκη επί της Ερυθραίας, με τον 39χρονο άσσο να έχει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο αφού σημείωσε 17 πόντους (3/4 β., 7/13 διπ.), 10 ριμπ., 1 ασ., 2 κλ.

Προπονητής της αγωνιστικής – Φώτης Τακιανός

Αναμφίβολα η Δόξα Λευκάδας που βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες και η οποία έχει βάλει πλώρη για τη πεντάδα είναι σε μεγάλο βαθμό έργο Τακιανού. Ο Δραμινός κόουτς κατάφερε να κρατήσει τους παίκτες του ενωμένους μετά από ένα πολύ δύσκολο δεκαήμερο, με τους σεισμούς στο νησί να έχουν επηρεάσει τους πάντες και το… φάντασμα της βαριάς ήττας από τον Φάρο Κερατσινίου να πλανάται. Με κόντρα ψυχολογία, η Δόξα έβγαλε χαρακτήρα και ψυχή στο παρκέ το περασμένο Σάββατο και μετέτρεψε σε περίπατο το μεγάλο ματς με τον ισχυρό Προμηθέα Πατρών, χαρίζοντας παράλληλα και πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους της.