Μόλις πέντε παιχνίδια περιλάμβανε η 9η αγωνιστική, αφού είχαμε μια αναβολή (Αετός – Λαύριο) και μια διακοπή (Ηλυσιακός – Ψυχικό), όμως ήταν αρκετά για να καταλήξουμε στους κορυφαίους της ημέρας. Αναλυτικά:

1. Φώτης Ζούμπος: Το καλύτερο του παιχνίδι με τη φανέλα του Εθνικού έκανε ο 21χρονος πλέι μέικερ, ο οποίος κόντρα στον Ηρακλή ήταν… χάρμα οφθαλμών. Ο ταλαντούχος γκαρντ σημείωσε 19 πόντους (1/2 β., 6/8 διπ., 2/3 τριπ.), ενώ είχε 5 ριμπ. και 1 κλ. συμβάλοντας έτσι τα μέγιστα στην επιστροφή της ομάδας του στις επιτυχίες.

2. Τάσος Τραιανός: Ο Φίλιππος Βέροιας πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής κόντρα στον Αρκαδικό και σίγουρα οφείλει πολλά στον 27χρονο γκαρντ που έκανε εξαιρετική δουλειά σε άμυνα και επίθεση. Απολογισμός θετικός, με 12 πόντους (4/4 β., 4/7 διπ.), 7 ριμπ, 4 ασ. και 2 κλ.

3. Γκόραν Βουτσίτσεβιτς: Ο ερχομός του στον Ερμή θεωρήθηκε από τις “βόμβες” του καλοκαιριού, όμως ο πρώην άσσος του ΠΑΟΚ δεν είχε καταφέρει να προσφέρει μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα λόγω και των τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν τους τελευταίους μήνες. Για πρώτη φορά δεν πόναγε σε ένα παιχνίδι και έτσι έδειξε μέρος της αξίας του, αποτελώντας την αιχμή του δόρατος στην επίθεση των “πράσινων” στη νίκη επί της Δόξας Λευκάδας. 22 πόντοι (8/10 β., 4/7 διπ., 2/3 τριπ.), 1 ριμπ., 2 ασ., 2 κλ. και 1 κοψ. τα στατιστικά του Σέρβου.

4. Βασίλης Κιτσούλης: Η απόδοση του αποτελεί βαρόμετρο για τον ΟΦΗ κάτι που αποδείχθηκε και στο νικηφόρο παιχνίδι με τη Λιβαδειά. Ο 31χρονος φόργουορντ με τους 21 πόντους του (8/8 β., 2/5 διπ., 3/3 τριπ.), αλλά και την υπόλοιπη προσφορά του (6 ριμπ., 3 ασ.), συνέβαλε τα μέγιστα στην επιστροφή των Κρητικών στις επιτυχίες μετά από πέντε σερί ήττες.

5. Στέλιος Χάλαρης: Μαζί με τον Κιτσούλη αποτέλεσαν τις… κολώνες του ΟΦΗ στη νίκη επί της Λιβαδειάς. Ο ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος φόργουορντ/σέντερ έκανε ένα ουσιαστικό παιχνίδι, ξεμπλοκάροντας την ομάδα του στις δύσκολες στιγμές του αγώνα. Απολογισμός: 19 πόντοι (1/2 β., 9/10 διπ.), 4 ριμπ., 1 ασ., 1 κοψ.

Rising Star – Νίκος Παπαρέγκας: Θεωρείται από τα ανερχόμενα ταλέντα του Ελληνικού μπάσκετ και φρόντισε να το επιβεβαιώσει με την απόδοση του στην επιβλητική νίκη της Καβάλας επί του Παγκρατίου. Ο 20χρονος φόργουορντ σε μόλις 13 λεπτά συμμετοχής πρόλαβε να πετύχει 14 πόντους με εξαιρετικά στατιστικά (1/2 διπ., 4/5 τριπ.), ενώ είχε 1 ριμπ., 1 ασ. και 1059 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Προπονητής της αγωνιστικής – Δημήτρης Μύθου

Μετά από 6,5 χρόνια στο Στρατώνι, ο νεαρός τεχνικός που δοκιμάζει φέτος για πρώτη φορά τις δυνάμεις του στην Α2, συνδύασε τη “παρθενική” του νίκη στη κατηγορία με μια μεγάλη επιτυχία για τον Ερμή. Κόντρα στην ισχυρή Δόξα Λευκάδας οι “πράσινοι” θύμισαν μετά από πολύ καιρό, τον καλό τους εαυτό (ειδικά εντός έδρας) και σε αυτό έχει σίγουρα συμβολή και ο Μύθου… Η αποστολή του να κρατήσει την ομάδα του Λαγκαδά στην Α2 είναι αναμφίβολα πολύ δύσκολη, όμως τα πρώτα δείγματα γραφής του κόουτς είναι θετικότατα και άπαντες στον Ερμή αισιοδοξούν σε ανάλογη συνέχεια.