Ο Ολυμπιακός σημείωσε την πιο δύσκολη νίκη της 9ης αγωνιστικής στην Α2, επικρατώντας εκτός έδρας του Ψυχικού με 76-71. Αντιθέτως, κάθε άλλο παρά δύσκολο απόγευμα πέρασε το Παγκράτι, το οποίο συνέτριψε τον Οίακα Ναυπλίου 125-71 στο Μετς, στο πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα της ημέρας.

Από εκεί και πέρα, η Ελευθερούπολη ήταν η καλύτερη ομάδα στο ντέρμπι με την Καρδίτσα, ενώ εύκολες νίκες πέτυχαν ο Απόλλωνας Πάτρας, ο Πανερυθραϊκός και το Μαρούσι στα υπόλοιπα παιχνίδια του Σαββάτου (24/4).

Αυτά καταγράφηκαν από πλευράς αποτελεσμάτων στην Α2. Ποιοι ήταν όμως οι πρωταγωνιστές σε ατομικό επίπεδο; Το basketblog.gr έκανε τις επιλογές του για την καλύτερη πεντάδα και τον κορυφαίο προπονητή της 9ης αγωνιστικής και είναι η σειρά σας, να κάνετε τις δικές σας…

1. Ορφέας Στασινός (Μαρούσι)

Ο 23χρονος γκαρντ συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του μετά την επανέναρξη της Α2. Στο ματς με τη Δάφνη Δαφνίου ο Στασινός είχε απολογισμό 18 πόντους, 4/4 βολές, 1/2 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 4 κλεψίματα και μόνο 2 λάθη σε 28’52’’. Το νούμερο που έβγαλε στο δείκτη αξιολόγησης (+28) ήταν σχεδόν διπλάσιο από το δεύτερο καλύτερο στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

2. Φώτης Ζούμπος (Απόλλωνας Πάτρας)

Ο Απόλλωνας έκανε εύκολα το 3/3 μετά την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος και ο Φώτης Ζούμπος ήταν πάλι ο οδηγός του. Ο 28χρονος γκαρντ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο “διπλό” των “αχαιών” στη Βέροια, όπου σκόραρε 23 πόντους με 1/2 βολές, 5/8 δίποντα, 4/10 τρίποντα, μάζεψε 11 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ και είχε απολογισμό +25 στο σύστημα αξιολόγησης, στα 36’56’’ που αγωνίστηκε.

3. Γιάννης Δημάκος (Ελευθερούπολη)

Αν και δεν είναι ο πιο σταθερός παίκτης της Ελευθερούπολης (έχει βάλει κατά σειρά 26, 9, 30, 11 και 25 πόντους μετά το restart της Α2), όταν ο Δημάκος βρίσκεται σε καλή μέρα, τότε είναι απίθανο να απουσιάσει από την καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής. Κόντρα στην Καρδίτσα έβαλε 25 πόντους με 3/4 βολές, 5/8 δίποντα, 4/6 τρίποντα και είχε ακόμα 12 ριμπάουντ, 3 ασίστ και λάθη σε 32’22’’. Συν τοις άλλοις, είχε +32 στο δείκτη αξιολόγησης και πέτυχε ένα κρίσιμο τρίποντο στο σημείο που η Καρδίτσα έριξε τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους στο 38’.

4. Γιάννης Γκαβασιάδης (Παγκράτι)

Όποιον και να επιλέγαμε από το Παγκράτι των 125 πόντων, “μέσα” θα πέφταμε. Εν τέλει επιλέχθηκε ο 27χρονος φόργουορντ, επειδή είχε λίγο καλύτερα νούμερα από τους Ματαλιωτάκη, Δόξα, Κουφόπουλο, τους υπόλοιπους που ξεχώρισαν στην επιβλητική νίκη επί του Οίακα. Ο Γκαβασιάδης τελείωσε το ματς με 15 πόντους, 6/8 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 τάπες και +24 στο ranking σε 19’49’’.

5. Πέτρος Μελισσαράτος (Ολυμπιακός)

Αυτή τη φορά ο δυναμικός σέντερ του Ολυμπιακού δεν έπαιξε ρόλο στο φινάλε (αποβλήθηκε με 5ο φάουλ 2,5 λεπτά πριν από το τέλος), ήταν όμως ο κορυφαίος των “ερυθρόλευκων” στη νίκη επί του Ψυχικού. Ο Μελισσαράτος είχε 21 πόντους, 3/5 βολές, 9/11 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κόψιμο, 3 λάθη και +22 στο ranking. Επιπλέον, ο Ολυμπιακός είχε +12 στα 24’10’’ που αγωνίστηκε.

Προπονητής: Δημήτρης Λιόγας (Παγκράτι)

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα η επιλογή μας για τον καλύτερο προπονητή είναι ο αρχιτέκτονας του φετινού Παγκρατίου. Ναι, το παιχνίδι με τον Οίακα ήταν εύκολο, εντούτοις οι “ροσονέρι” έπαιξαν για μία ακόμα φορά χορταστικό up tempo μπάσκετ, σκόραραν 125 πόντους και κυριάρχησαν σε κάθε τομέα επί 40 λεπτά. Το Παγκράτι πέτυχε 60 πόντους μέσα από τη ρακέτα, μοίρασε 34 ασίστ, έκλεψε 13 φορές τη μπάλα, τελείωσε 9 από τους 12 αιφνιδιασμούς που εκδήλωσε και είχε φυσικά εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (79,3% βολές, 68,8% δίποντα, 52,2% τρίποντα). Επιπλέον, διέθετε επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ σκόραραν και οι 12 που χρησιμοποιήθηκαν από τον Λιόγα.

Ποιος είναι ο MVP της 9ης αγωνιστικής στην Α2;

Ορφέας Στασινός (Μαρούσι)
Φώτης Ζούμπος (Απόλλωνας)
Γιάννης Δημάκος (Ελευθερούπολη)
Γιάννης Γκαβασιάδης (Παγκράτι)
Πέτρος Μελισσαράτος (Ολυμπιακός)
 
Created with Quiz Maker

Ποιος είναι ο κορυφαίος προπονητής της 9ης αγωνιστικής στην Α2;

Δημήτρης Τσαλδάρης (Ολυμπιακός)
Κυριάκος Παπαδόπουλος (Ελευθερούπολη)
Δημήτρης Λιόγας (Παγκράτι)
Γιώργος Σκαραφίγκας (Μαρούσι)
Δημήτρης Χουχουλής (Πανερυθραϊκός)
Νίκος Βετούλας (Απόλλωνας)
 
Created with Quiz Maker