Πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Απόλλωνας που επιβλήθηκε της Καρδίτσας και κάνει όνειρα για playoffs. Τις δυνατότητες του για τη φετινή σεζόν έδειξε ο Ολυμπιακός που πέρασε από την έδρα του Διαγόρα Δρυοπιδέων. Επιστροφή στις νίκες για το Ψυχικό που επικράτησε του ανεβασμένου Φιλίππου Βέροιας. Πρώτη νίκη για τον Κόροιβο με τον Κώστα Κεραμιδά πλέον στο τιμόνι. Δυσκολεύτηκε αλλά πήρε στο τέλος τη νίκη ο Οίαξ Ναυπλίου έναντι του Παγκρατίου.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του Basketblog.gr αναδεικνύει τους κορυφαίους της 9ης αγωνιστικής και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον MVP και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Άγγελος Τσάμης (Απόλλων Πάτρας): Εκπληκτική εμφάνιση από τον πολύπειρο γκαρντ του Απόλλωνα Πάτρας στην εκτός έδρας νίκη των “μελανόλευκων” έναντι της Καρδίτσας. Ο Τσάμης αποτελεί έναν εκ των ηγετών της φετινής πορείας των Πατρινών και οδήγησε το απόγευμα της Κυριακής την ομάδα του στη μεγάλη νίκη. Συνολικά ο Τσάμης τελείωσε τον αγώνα με 23 πόντους, έχοντας 6/8δ, 3/4τ. και 2/5 βολές, ενώ είχε παράλληλα συμμετοχή τόσο στα ριμπάουντ, κατεβάζοντας 8 συνολικά, όσο και στη δημιουργία, μοιράζοντας 6 ασίστ.

Βαγγέλης Τζόλος (Ολυμπιακός): Ο άνθρωπος της στιγμής για τον Ολυμπιακό, με τους “ερυθρόλευκους” να περνούν από το “Στ. Βενέτης” και να παίρνουν ένα πολύ σπουδαίο διπλό, στη μάχη που δίνουν να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Ο Τζόλος ανέλαβε χρέη ηγέτη στον αγώνα με το Διαγόρα Δρυοπιδέων, τελειώνοντας  τον αγώνα με 24 πόντους και 7 ασίστ, ενώ ήταν και ο παίκτης κλειδί, όταν με το τρίποντο του, χάρισε επί της ουσίας τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Νίκος Χουχούμης (Κόροιβος): To πλέον ιδανικό ντεμπούτο για το νεαρό γκαρντ στη νίκη του Κοροίβου επί του Τρίτωνα. Ο Χουχούμης ανακοινώθηκε μόλις χτες από τη διοίκηση του Κοροίβου, μία μετεγγραφή για την οποία είχατε ενημερωθεί πρώτα από το basketblog.gr και παρά το γεγονός ότι είχε κάνει μόλις δύο προπονήσεις με την ομάδα του, έμοιαζε ασταμάτητος. Συγκεκριμένα, στον πρώτο του φετινό αγώνα στην Α2, ο νεαρός γκαρντ μέτρησε 19 πόντους με 5/6 τρίποντα, 4/4 βολές και 4 ριμπάουντ σε 30 λεπτά συμμετοχής.

Ζοέλ Αλμέιδα Φρέιτας (Ψυχικό): Μπορεί ο 34χρονος φόργουορντ να χρειάστηκε ένα ικανό χρονικό διάστημα προκειμένου να προσαρμοστεί στα δεδομένα του ελληνικού μπάσκετ και της Α2, όμως πλέον αρχίζει να δείχνει τις ικανότητες του. Ο Φρέιτας ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος στην επικράτηση του Ψυχικού επί του Φιλίππου Βέροιας, με τον 34χρονο πολιτογραφημένο Πορτογάλο να τελειώνει τον αγώνα έχοντας πετύχει 20 πόντους με 6/9 τρίποντα και 1/1 δίποντα, ενώ είχε παράλληλα 5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

Στεφάν Τζόρτζεβιτς (Οίαξ Ναυπλίου): Εξαιρετική παρουσία από τον έμπειρο σέντερ του Οίακα Ναυπλίου, στη νίκη της ομάδας της Αργολίδας επί του Παγκρατίου. Ο Τζόρτζεβιτς αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων, αν όχι τον κορυφαίο, σέντερ της Α2 και το απέδειξε στον κρίσιμο αγώνα με τους “ροσονέρι”, συνθέτοντας ένα εκπληκτικό δίδυμο με τον Φάνη Κουμπούρα οδηγώντας την ομάδα τους στη νίκη, με τον “ψηλό” να μετρά 19 πόντους και να έχει σημαντική συνεισφορά στον τομέα των ριμπάουντ.

Προπονητής της αγωνιστικής: Κώστας Δελέγκος (Απόλλων Πάτρας):

Ο Απόλλων Πάτρας μπορεί να είχε ένα δύσκολο Νοέμβριο, γνωρίζοντας τρεις ήττες μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, όμως η τελευταία μέρα του μήνα έκρυβε ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα. Οι “μελανόλευκοι” όχι μόνο κατάφεραν να φύγουν με το διπλό από την έδρα της Καρδίτσας, αλλά πήραν τη νίκη και με εμφατικό τρόπο, δείχνοντας πως φέτος είναι ικανοί για μία ακόμα καλύτερη πορεία. Μεγάλο μέρος της ευθύνης της νίκης ανήκει και στον Κώστα Δελέγκο, τόσο για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τον αγώνα, όσο κυρίως για το γεγονός πως αποτελεί έναν νέο ηλικιακά αλλά και σε επίπεδο εμπειρίας προπονητή κι όμως αποδεικνύεται ικανότατος στη διαχείριση προσωπικοτήτων με μεγάλη εμπειρία, πέραν της ικανότητας του προπονητικά που είχε δείξει από πέρυσι τα διαπιστευτήρια του.