Το STOP του Αμύντα στην Ελευθερούπολη, η νέα ευρεία νίκη της αήττητης Καρδίτσας, το εντυπωσιακό “διπλό” του Αμαρουσίου στη Νέα Ερυθραία και ο θρίαμβος του Κόροιβου επί του Χαρίλαου Τρικούπη ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν από την 9η αγωνιστική της Α2.

Το basketblog.gr επέλεξε την καλύτερη πεντάδα των επτά αγώνων που έγιναν το διήμερο, καθώς και τον προπονητή που ξεχώρισε για τη δουλειά του. Μετά το κείμενο μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τον MVP της 9ης αγωνιστικής και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Ορφέας Στασινός (Μαρούσι)

Όταν ο 23χρονος γκαρντ είναι καλά, είναι και όλο το Μαρούσι. Και απέναντι στον Πανερυθραϊκό ο Στασινός έβγαλε μάτια. Πέτυχε 29 πόντους με 4/4 δίποντα, 7/14 τρίποντα, μάζεψε 4 ριμπάουντ, μοίρασε 6 ασίστ, έκλεψε 5 φορές τη μπάλα και έκανε ακόμα και το πρώτο του κόψιμο στο πρωτάθλημα. Χαλάλι τα πέντε λάθη μπροστά σε όσα έκανε στο κλειστό “Στέλιος Καλαϊτζής” ο γκαρντ του Αμαρουσίου, ο οποίος είχε επίσης +33 στ σύστημα αξιολόγησης σε 36’19’’.

2. Νίκος Παπαρέγκας (Κόροιβος)

Ο 27χρονος γκαρντ/φόργουορντ κάνει career year στην Αμαλιάδα και οδηγεί σχεδόν σε κάθε παιχνίδι τον Κόροιβο. Στη σπουδαία νίκη επί του Χαρίλαου Τρικούπη ο Παπαρέγκας πραγματοποίησε άλλη μία μεστή εμφάνιση, καταγράφοντας 16 πόντους, 5/6 βολές, 4/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος σε 30’33’’, καθώς και +21 στο δείκτη efficiency.

3. Δημήτρης Τσουργιάννης (Παγκράτι)

Μεταξύ του Βασίλη Σταυρακούκα και του Δημήτρη Τσουργιάννη επιλέχθηκε ο δεύτερος λόγω efficiency. Το εντυπωσιακό +34 του 19χρονου φόργουορντ ήταν αδύνατο να παραβλεφθεί. Ο Τσουργιάννης δημιούργησε ατομικά ρεκόρ σε πόντους (21), ασίστ (6), κλεψίματα (5) και σύστημα αξιολόγησης (+34) στη νίκη του Παγκρατίου επί της Δάφνης Δαφνίου, ενώ είχε ακόμα 7/9 βολές, 7/11 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ και 2 μπλοκ.

4. Τάσος Αντωνάκης (Τρίτωνας)

Αν και ακόμα δεν έχει βρει ρυθμό μετά την απουσία του λόγω τραυματισμού από τέσσερις αγώνες, η εμφάνισή του στο Αγρίνιο έδειξε τους λόγους που αποτελεί σημαντικό κομμάτι του φετινού Τρίτωνα. Ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του με 18 πόντους, 2/2 βολές, 2/4 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόνο 1 λάθος σε 36’47’’, αλλά και +29 στο σύστημα αξιολόγησης. Ο Αντωνάκης έκανε φετινά ατομικά ρεκόρ σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες στο Αγρίνιο.

5. Νίκος Παπανικολάου (Ψυχικό)

Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση έκανε ο 36χρονος φόργουορντ/σέντερ στη νίκη του Ψυχικού επί της Καβάλας. Πέτυχε 22 πόντους (τους 14 στο 1ο ημίχρονο) σε μόλις 26’23’’, σουτάροντας μάλιστα με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας: 2/2 βολές, 7/11 δίποντα, 2/4 τρίποντα. Ο Παπανικολάου είχε ακόμα 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 μπλοκ και 3 λάθη, συγκέντρωσε 26 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης (φετινό ατομικό ρεκόρ) και με αυτόν στο παρκέ το Ψυχικό είχε +22.

Προπονητής: Μάης Κωνσταντινίδης (Αμύντας)

Ο Αμύντας δεν έδωσε απλά τέλος στο αήττητο σερί της Ελευθερούπολης. Το έκανε και εύκολα μάλιστα. Οι “πορτοκαλί” βραχυκύκλωσαν επιθετικά μία από τις πιο παραγωγικές ομάδες του πρωταθλήματος, καθώς την κράτησαν 22 πόντους κάτω από το μέσο όρο της (86,2), την ανάγκασαν να σουτάρει με 26,7% στο τρίποντο (είχε 39,6% μέχρι το συγκεκριμένο ματς) και περιόρισαν πολύ το παιχνίδι της στο transition. Με άλλα λόγια, είχε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πλάνο, το οποίο μεταφράστηκε σε μία άνετη νίκη.

PollMaker

Poll Maker