Από την χθεσινή 9η αγωνιστική σημαντικές ήταν και οι εκτός έδρας επιτυχίες των Απόλλωνα Πάτρας, Ψυχικού, και Αμύντα, αλλά και η επικράτηση του Ερμή Αγιάς επί της Καστοριάς.

Οι κορυφαίοι της ημέρας σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog είναι:

1. Λεωνίδας Τριανταφύλλου: Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση πραγματοποίησε κόντρα στη Καστοριά ο 30χρονος γκαρντ του Ερμή Αγιάς. Απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα με καλή αμυντική λειτουργία, ο άσσος των Θεσσαλών έδωσε πολύτιμες λύσεις από την περιφέρεια σημειώνοντας 17 πόντους (3/4 β., 1/2 διπ., 4/7 τριπ.), ενώ είχε 2 ασ. και 2 κλ.

2. Νίκος Παύλος: Ο ομογενής γκαρντ/φόργουορντ έχει αρχίσει και βρίσκει τον καλό του εαυτό και η μία καλή εμφάνιση ακολουθεί την άλλη. Στη νίκη του Ψυχικού στη Λάρισα η οποία το έφερε στην 6η θέση, ο Παύλος είχε 18 πόντους (3/5 διπ., 4/8 τριπ.), 6 ριμπ., 1 ασ, 1κλ., βοηθώντας ουσιαστικά την ομάδα του και καλύπτοντας με ιδανικό τρόπο τα κενά των απόντων.

3. Σπύρος Διαμαντόπουλος: Σταθερή αξία ο 34χρονος φόργουορντ με την παρουσία του να αποτελεί… πολυτέλεια για μια ομάδα όπως ο Αμύντας που πασχίζει να διατηρείται στη κατηγορία. Στην μεγάλης σημασίας νίκη στη Τρίπολη επί του Αρκαδικού, ο Διαμαντόπουλος τα… έκανε όλα: 27 πόντοι (7/8 β., 1/1 διπ., 6/12 τριπ.), 8 ριμπ., 1 κλ. και 0 (!) λάθη σε 35 λεπτά παρουσίας στο παρκέ. Τι άλλο να κάνει…

4. Δημήτρης Καλαμπάκας: Η Δόξα επέστρεψε δυναμικά στη διεκδίκηση μιας θέσης στα πλέι οφ πετυχαίνοντας τη νίκη της αγωνιστικής στο Ιβανώφειο. Κόντρα στον Ηρακλή όλοι οι νησιώτες ήταν εξαιρετικοί, όμως ο 28χρονος φοργουορντ ήταν ο πλέον καθοριστικός καθώς με τα τρίποντα του στα τελευταία λεπτά του αγώνα “καθάρισε” το ματς. Ο συνολικός απολογισμός του ήταν η 15 πόντοι ( 2/2 β., 2/6 διπ., 3/4 τριπ.), 6 ριμπ., 2 ασ., 1 κλ., 1 κοψ.

5. Γιώργος Τσιάρας: Η παραμονή του έμπειρου φόργουορντ/σέντερ στον Απόλλωνα πέρασε από… σαράντα κύματα, καθώς λίγο έλειψε να αποχωρήσει το καλοκαίρι. Οι Πατρινοί με λεπτούς χειρισμούς τον κράτησαν στο ρόστερ και αυτός άρχισε να κάνει… απόσβεση. Στη δραματική νίκη στη Καρδίτσα ήταν καταπληκτικός, καθώς σημείωσε 29 πόντους με 3 τρίποντα.

Προπονητής της αγωνιστικής – Δημήτρης Παπαδόπουλος

Ανεξάρτητα από τη βαθμολογική της θέσης, η Καρδίτσα είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και ειδικά στην έδρα της αποτελεί ισχυρό αντίπαλο ακόμη και για τα λεγόμενα… φαβορί. Ο Απόλλωνας δεν πάτησε την… μπανανόφλουδα και απέδρασε από τη Θεσσαλία με ένα σπουδαίο “διπλό” που τον κρατάει μόνο στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Η συμβολή του πολύπειρου προπονητή του μεγάλη καθώς διαχειρίστηκε άριστα τους παίκτες που είχε στη διάθεση του, ειδικά στη παράταση και πήρε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Η εμπειρία του στην κατηγορία είναι αδιαμφισβήτητη και εκτός από το καλό ρόστερ των Πατρινών, η παρουσία του Παπαδόπουλου στην άκρη του πάγκου εμπνέει σιγουριά…