Σε… μονομαχία ανάμεσα στους Φάρο Κερατσινίου και Κύμη έχει εξελιχθεί η διεκδίκηση της πρώτης θέσης που οδηγεί απευθείας στην Α1. Η “μονομαχία” για την κατάκτηση της ανόδου μπήκε πλέον στη τελική της ευθεία καθώς απομένουν πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. Από το πρόγραμμα της σημερινής 26ης αγωνιστικής μπορεί να απουσιάζει το μεγάλο ντέρμπι, όμως η βαθμολογική κρισιμότητα σε όλα τα μέτωπα του βαθμολογικού πίνακα είναι τέτοια που όλα τα ματς θυμίζουν… τελικούς.
 
Αναλυτικά:
 
ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΨΥΧΙΚΟ: Μετά το… στραπάτσο στο Περιστέρι, ο Φάρος δεν έχει κανένα απολύτως περιθώριο για νέα “στραβοτιμονιά” και καλείται να κάνει το “τέσσερα στα τέσσερα” (έχει ένα παιχνίδι λιγότερο από τη Κύμη), προκειμένου να πάρει το πρωτάθλημα και μαζί την άνοδο στην Basket League. Κόντρα στο ανεβασμένο τις τελευταίες εβδομάδες Ψυχικό, οι Πειραιώτες δεν θα έχουν εύκολο έργο, όμως αν θέλουν να ανέβουν πρέπει να νικήσουν. Για το Ψυχικό είναι ένα ματς χωρίς άγχος καθώς ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα θα συνεχίσει να διατηρεί τις ελπίδες του για αποφυγή των πλέι άουτ. Αν κάνει δε την έκπληξη, τότε θα βρίσκεται σε θέση ασφάλειας… Το παιχνίδι θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ.
 
Α.Ε ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ – ΚΥΜΗ: Ο έτερος διεκδικητής της πρώτης θέσης Κύμης, έχει επικίνδυνη εκτός έδρας αποστολή. Η Α.Ε. Λιβαδειάς θα αγωνιστεί για πρώτη φορά από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος χωρίς τον ηγέτη και πρώτο σκόρερ της Α2 Γιάννη Γκαγκαλούδη που αποτελεί παρελθόν και σίγουρα οι παίκτες της θα προσπαθήσουν να υπερβάλουν εαυτούς και να καλύψουν το κενό τους. Για την ΑΕΛ είναι κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι αφού κινδυνεύει να μπει στην περιπέτεια των μπαράζ παραμονής. Η Κύμη έχει την ποιότητα και το ρόστερ να κάνει το “διπλό”, το οποίο χρειάζεται πάση θυσία ώστε να μείνει σε απόσταση βολής από τον πρωτοπόρο Φάρο τον οποίο υποδέχεται μετά το Πάσχα.
 
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Π. – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Η ομάδα της Πάτρας δεν δείχνει να… πατά καλά τον τελευταίο καιρό, όμως απόψε δεν έχει και αυτή περιθώρια για στραβοπάτημα. Στην νέα του έδρα, το κλειστό της Παναχαικής, ο Προμηθέας είναι σίγουρα το φαβορί, ενώ χρειάζεται το “δίποντο” για να διατηρηθεί στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από τον θρίαμβο επί του Φάρου και με… άγνοια κινδύνου και χωρίς άγχος θα παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους για ακόμη μια έκπληξη η οποία θα τους κρατήσει σε απόσταση από τη ζώνη του απευθείας υποβιβασμού.
 
ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ – ΔΟΥΚΑΣ: Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι στα Πεύκα με τεράστια βαθμολογική σημασίας και για τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι έχουν μαθηματικές ελπίδες να αποφύγουν τα πλέι άουτ και θα προσπαθήσουν να τις εξαντλήσουν εκμεταλλευόμενοι και τη δυνατή τους έδρα. Ο Δούκας διανύει περίοδο… φορμαρίσματος και βρίσκεται κοντά στην επίτευξη του βασικού του στόχου, την απευθείας σωτηρία. Με “διπλό” στα Πεύκα και δεδομένου ότι είχε νικήσει και στο ματς του πρώτου γύρου (87-79), θα έχει κάνει το μεγαλύτερο βήμα για την αποφυγή των μπαράζ.
 
ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΗΡΑΚΛΗΣ: Δύο από τις ιστορικότερες ομάδες της Α2 αναμετρούνται στο κλειστό του Μετς. Το Παγκράτι με νίκη εξασφαλίζει οριστικά την παραμονή του στην κατηγορία (κάτι που αποτελούσε εξ αρχής βασικό στόχο) και παράλληλα συνεχίζει να ελπίζει και για τα πλέι οφ. Ο “Γηραιός” που προέρχεται από συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα είναι θεωρητικά το… αουτσάιντερ, όμως έχει δείξει στα τελευταία ματς ότι αποτελεί “σκληρό καρύδι” και θα αποτελέσει πολύ δυνατό αντίπαλο.  
 
ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ – ΕΥΡΩΠΗ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ: Τέλος στον βαθμολογικό κατήφορο (μετρά έξι σερί ήττες) ελπίζει να βάλει ο Πανερυθραικός. Εκμεταλλευόμενος την έδρα του πρέπει να γυρίσει στις επιτυχίες άμεσα αν θέλει να έχει ελπίδες για αποφυγή των πλέι άουτ. Το Πευκοχώρι έδειξε τα… δόντια του στο ματς με τον Φίλιππο και όσο έχει μαθηματικές ελπίδες για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού θα συνεχίσει να παλεύει. Σήμερα παίζει και πάλι το… τελευταίο του χαρτί.
 
ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β. – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής θα συμπληρωθεί τη Μ. Τετάρτη (27/4), στη Βέροια. Ακόμη ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι, τόσο για τον Φίλιππο που βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στη Β΄ Εθνική και ψάχνει… σανίδα σωτηρίας, όσο και για την σαφώς ισχυρότερη Δόξα η οποία κυνηγάει τη πέμπτη θέση για να πλασαριστεί στα πλέι οφ ανόδου και να διεκδικήσει το… θαύμα στη συνέχεια.
 
Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ., εκτός από αυτό της Βέροιας (4 μ.μ.).