Η κλεψύδρα αδειάζει και σε τρεις αγωνιστικές το αργότερο θα γνωρίζουμε ποια ομάδα θα πάρει την απευθείας άνοδο στην Α1 και ποιές θα αποφύγουν τα πλέι άουτ. Στην αποψινή 28η αγωνιστική διεξάγονται “τελικοί” σε όλα τα … μέτωπα του βαθμολογικού πίνακα, με την πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση να διεξάγεται στη Καλλιθέα. Ρεπό έχει ο Προμηθέας Πατρών.

Αναλυτικά: 

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΚΥΜΗ: Στο κλειστό του Εσπέρου στη Καλλιθέα ο Εθνικός υποδέχεται τη πρωτοπόρο της βαθμολογίας Κύμη, σε ένα καθοριστικής σημασίας παιχνίδι ειδικά για τους φιλοξενούμενους. Η ομάδα της Εύβοιας βρίσκεται στη κορυφή της βαθμολογίας και δίνει τον πρώτο από τους τρεις “τελικούς” που της απομένουν για να κατακτήσει τη πολυπόθητη άνοδο. Με το μεγάλο ματς με τον Φάρο να ακολουθεί σε μία εβδομάδα, η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη για τη Κύμη, με το έργο της να είναι πάντως εξαιρετικά δύσκολο σε μια έδρα που κανείς δεν έχει καταφέρει να περάσει… Οι Πειραιώτες μπροστά στο κοινό τους παρουσιάζονται πάντα ισχυροί και θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την από τον Ηρακλή. Για πρώτη φορά, θα έχουν στην άκρη του πάγκου τους τον Γιώργο Καλαφατάκη γεγονός που δίνει ένα έξτρα κίνητρο στους παίκτες να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Το μεγάλο παιχνίδι θα καλυφθεί “ζωντανά” από την ΕΡΤ2.
 
ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΗΡΑΚΛΗΣ: Ο έτερος πρωτοπόρος της βαθμολογίας Φάρος, υποδέχεται στο Κερατσίνι τον Ηρακλή, ο οποίος προέρχεται από μια μεγαλειώδη νίκη επί του Εθνικού. Η κατάκτηση των δύο πόντων είναι… μονόδρομος για τον Φάρο, που όπως και η Κύμη στοχεύει στο “τρία στα τρία” για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και μαζί την απευθείας άνοδο. Για τον “Γηραιό” είναι ένα παιχνίδι χωρίς άγχος καθώς είναι αναμφίβολα το αουτσάιντερ, όμως δεδομένου ότι χρειάζεται και αυτός τους βαθμούς δεν πρόκειται να παραδοθεί εύκολα…
 
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Χωρίς τον τιμωρημένο προπονητή του Δημήτρη Γκίμα, o Φίλιππος κοντράρεται στη Βέροια με το Περιστέρι στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του για τη φετινή σεζόν. Η ομάδα της Ημαθίας θα παίξει για την τιμή της και τον κόσμο της, δεδομένου ότι έχει υποβιβαστεί, κόντρα σε μια ομάδα που παλεύει για την επιβίωση της και… διψάει για τους βαθμούς της νίκης. Το Περιστέρι θα είναι εκτός δραματικού απροόπτου στα πλέι άουτ, όμως χρειάζεται όσο περισσότερες νίκες μπορεί στα τελευταία τρία ματς προκειμένου να πλασαριστεί στην υψηλότερη δυνατή θέση.
 
ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΔΟΥΚΑΣ: Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι στη Λευκάδα ανάμεσα στη Δόξα και τον Δούκα. Οι νησιώτες θέλουν να “σφραγίσουν” με μια νίκη την είσοδο τους στα πλέι οφ και η ομάδα του Αμαρουσίου από την άλλη χρειάζεται ακόμη μια νίκη για να εξασφαλίσει 100% την απευθείας σωτηρία της και την αποφυγή των πλέι άουτ. Η προϊστορία είναι με το μέρος του Δούκα ο οποίος έχει νικήσει δύο φορές φέτος τη Δόξα, τόσο στο ματς του Κυπέλλου στην αρχή της σεζόν όσο και στο πρωτάθλημα στον πρώτο γύρο. Γεγονός που σίγουρα αποτελεί έξτρα κίνητρο για τη Λευκάδα….
 
Α.Ε. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ – ΕΥΡΩΠΗ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ: Στη Λιβαδειά, χωρίς την παρουσία φιλάθλων λόγω τιμωρία της έδρας, η τοπική ΑΕΛ παίζει έναν… τελικό κόντρα στην Ευρώπη Πευκοχωρίου. Για τους Βοιωτούς η νίκη είναι μονόδρομος καθώς μόνοι έτσι θα έχουν κάποιες ελπίδες αποφυγής των πλέι άουτ στην ζώνη των οποίων περιήλθαν μετά την βαριά ήττα στην Ερυθραία. Για το Πευκοχώρι είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία να διατηρήσει τις έστω και μαθηματικές ελπίδες που υπάρχουν για σωτηρία. Σε περίπτωση νέας ήττας τότε θα ακολουθήσει με βεβαιότητα τον Φίλιππο στη Β΄ Εθνική.
 
ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ  – ΨΥΧΙΚΟ: “Ο… θάνατος σου η ζωή μου” στα Πεύκα, σε ένα από τα πιο δυνατά ματς της ημέρας. Οι Μαχητές Δόξας Πεύκων υποδέχονται το Ψυχικό και αμφότεροι θα διεκδικήσουν με… λύσσα τους δύο πόντους της νίκης προκειμένου να ξεφύγουν από την επίπονη διαδικασία των πλέι άουτ. Στην έδρα τους οι Μαχητές παρουσιάζονται σταθερά ισχυροί, ενώ το Ψυχικό διαθέτει ποιότητα και εμπειρία για να πάρει το “ροζ φύλλο”. Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ένα αμφίρροπο ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες…
 
ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ: Στο κλειστό του Μετς έχουμε το Αθηναϊκό ντέρμπι της ημέρας. Οι γηπεδούχοι είναι η μοναδική αδιάφορη ομάδα του πρωταθλήματος, καθώς έχουν εξασφαλίσει την παραμονή στην Α2 ενώ δεν ελπίζουν σε είσοδο στα πλέι οφ. Μπροστά στο κοινό τους όμως δεν πρόκειται να αποτελέσουν εύκολο αντίπαλο για κανέναν… Ο Πανερυθραικός, με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την άνετη επικράτηση επί της Λιβαδειάς θα διεκδικήσει με όλες τις δυνάμεις του το “διπλό”, το οποίο θα του επιτρέψει να συνεχίσει να ελπίζει (έστω και οριακά) σε έξοδο από τη ζώνη των πλέι άουτ.
 
Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ.