Οι “μάχες” επιβίωσης σε Ηράκλειο και Λάρισα ξεχωρίζουν απόψε, ενώ αμφίρροπες αναμετρήσεις αναμένονται σε Ψυχικό και Καλλιθέα.

Αναλυτικά:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΜΥΝΤΑΣ: Μετά την βαριά ήττα από τον Φάρο, ο πρωτοπόρος Πανιώνιος καλείται να δείξει χαρακτήρα και να ξεπεράσει στη Νέα Σμύρνη το υψηλό εμπόδιο του ιδιαίτερα φορμαρισμένου τον τελευταίο καιρό Αμύντα. Οι “κυανέρυθροι” χρειάζονται πέντε νίκες στα ισάριθμα εναπομείναντα ματς για να επιστρέψουν στην Basket League και σήμερα φιλοδοξούν να κάνουν το πρώτο βήμα.. Οι γηπεδούχοι είναι φυσικά το μεγάλο φαβορί, δεδομένου ότι διαθέτουν μια από τις τρεις αήττητες έδρες της κατηγορίας, όμως η ομάδα του Υμηττού η οποία έχει εξασφαλίσει την απευθείας παραμονή της είναι σε… δαιμονιώδη κατάσταση τον τελευταίο καιρό και χωρίς το άγχος του “πρέπει” θα προσπαθήσει να κάνει τη ζημιά.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΕΛ: Με στόχο να παραμείνει σε απόσταση… αναπνοής από τον Πανιώνιο, ο Ηρακλής υποδέχεται στο Ιβανώφειο την ΑΕΛ και θέλει να προσθέσει ακόμη μια νίκη στη συλλογή του. Ο “Γηραιός” μπορεί να δυσκολεύεται στα εκτός έδρας, όμως στο σπίτι του αποκτά έξτρα δυναμική και έχει τον πρώτο λόγο για τη κατάκτηση του “ροζ φύλλου”. Η Λάρισα έχει σχεδόν εξασφαλίσει την σωτηρία της, δεν έχει ιδιαίτερο άγχος για το συγκεκριμένο ματς και βασικός της στόχος είναι μια ανταγωνιστική εμφάνιση.

ΔΟΥΚΑΣ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Στο “Δαίς”, ο Δούκας κοντράρεται με τον Αρκαδικό και φιλοδοξεί να δείξει και στο παρκέ την διαφορά δυναμικότητας που χωρίζει τις δύο ομάδες. Η ομάδα του Αμαρουσίου βρίσκεται σε απόσταση ενός βαθμού από τους δύο πρωτοπόρους και με νίκη απόψε θα κάνει Καλό Πάσχα και παράλληλα θα παραμείνει στα υψηλά πατώματα ελπίζοντας πάντα για το καλύτερο. Ο Αρκαδικός δεν φημίζεται για τις εκτός έδρας επιδόσεις του, όμως έχει το υλικό για να δυσκολέψει τον αντίπαλο του, ειδικά εάν υποτιμηθεί…

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΜΑΧΗΤΕΣ: Κομβικής σημασίας αναμέτρηση στη Κρήτη για την παραμονή και τη συμμετοχή στα πλέι άουτ. Το Ηράκλειο που υποδέχεται τους Μαχητές Δόξας Πεύκων βρίσκεται με τη… πλάτη στο τοίχο και χρειάζεται πάση θυσία τους δύο βαθμούς για να αυξήσει τις ελπίδες του για συμμετοχή στα μπαράζ. Σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα δυσκολεύουν αφάνταστα… Οι Μαχητές είναι σε καλύτερη βαθμολογική θέση και θα ψάξουν τη πρώτη εκτός έδρας επιτυχία τους για να διασφαλίσουν τη καλύτερη δυνατή θέση στα πλέι άουτ. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου είχαν επικρατήσει με 88-74.

ΓΣΛ – ΚΑΒΑΛΑ: Σαν… τελικό αντιμετωπίζουν στον Γυμναστικό Σύλλογο Λαρισαίων το παιχνίδι στη Νεάπολη με τη Καβάλα. Ευρισκόμενοι εντός της ζώνης του απευθείας υποβιβασμού οι Θεσσαλοί “καίγονται” για τους δύο βαθμούς, αλλιώς βάζουν σοβαρή υποψηφιότητα να ακολουθήσουν το Παγκράτι στη Β΄ Εθνική. Κρισιμότατο το ματς και για τη Καβάλα που πασχίζει για να κρατηθεί στα πλέι άουτ και να ελπίζει στο καλύτερο… Εξαιρετικά αμφίρροπο παιχνίδι στο οποίο πολύ δύσκολα οι γηπεδούχοι θα καλύψουν τη διαφορά των 23 πόντων που είχαν ηττηθεί στο πρώτο γύρο (76-53).

ΨΥΧΙΚΟ – ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ: Δυνατό ματς αναμένεται στο Ψυχικό, όπου η ομώνυμη ομάδα κοντράρεται με τον ισχυρό Φάρο Κερατσινίου. Βαθμολογικά δύσκολα θα αλλάξει κάτι για τις δύο ομάδες, οπότε αναμένεται ένα πιο… ελεύθερο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο αντιπάλους που έχουν δείξει πολύ καλά στοιχεία. Ο Φάρος βρίσκεται σε… δαιμονιώδη κατάσταση, προέρχεται από θρίαμβο επί του Πανιωνίου και θεωρητικά έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα.

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΧΟΛΑΡΓΟΣ: Επίσης αμφίρροπο ματς στο κλειστό της Καλλιθέας ανάμεσα στον Εθνικό και τον Χολαργό. Αμφότεροι προέρχονται από ήττες και δύσκολα θα προλάβουν το… τρένο των πλέι οφ. Για να συνεχίσουν να ελπίζουν χρειάζονται τους δύο βαθμούς, με τους Πειραιώτες να έχουν ένα ισχνό πλεονέκτημα, λόγω έδρας.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΑΙΟΛΟΣ: Τέλος, στο κλειστό του Μετς το υποβιβασμένο Παγκράτι φιλοξενεί τον Αίολο Αστακού. Κίνητρο έχουν μόνο οι φιλοξενούμενοι που κόντρα στη πιο αδύναμη ομάδα της Α2 θέλουν να πάρουν ακόμη μια νίκη και να εδραιωθούν στη πέμπτη θέση “αγκαλιάζοντας” τη συμμετοχή τους στους τελικούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 26ης αγωνιστικής:

Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου

Μετς Α 17:00 Παγκράτι-Αίολος Αστακού Χαλαμπαλάκης-Μακρής-Κώτσου

Δύο Αοράκια 17:00 Ηράκλειο-Μαχητές Δόξας Πεύκων Διαμαντής-Βαρδάλος-Κωνσταντινίδου

Ιβανώφειο 17:00 Ηρακλής-ΑΕ Λάρισας Παφίλης-Τσιαπλής-Παπαδόπουλος Θ.

Νεάπολης 17:00 ΓΣ Λαρισαίων 1928-Καβάλα Γεωργιάδης-Ευφραιμίδης-Σιμητόπουλος

Ψυχικού 17:00 Ψυχικό-Φάρος Κερατσινίου Σκούτας-Ζακεστίδης-Τσάτσης

Εσπέρου 17:00 Εθνικός-Χολαργός Τζαφλέρης-Στρέμπας-Καλογερόπουλος Φ.

Δαΐς 17:00 Δούκας-Αρκαδικός Κωνσταντινόπουλος-Κοντίλης-Λιότσιος

Ν. Σμύρνης 17:30 Πανιώνιος-Αμύντας Μπίκας-Ραχιώτης-Μηλαπίδης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 24 αγώνες)

1. Πανιώνιος 46 (22-2)

2. Ηρακλής 45 (21-3)

3. Δούκας 44 (20-4)

4. Φάρος Κερατσινίου 42 (18-6)

5. Αίολος Αστακού 38 (14-10)

6. Εθνικός 37 (13-11)

7. Ψυχικό 37 (13-11)

8. Χολαργός 37 (13-11)

9. Αμύντας 35 (11-13)

10. ΑΕΛ 35 (11-13)

11. Μαχητές Δόξας Πεύκων 32 (8-16)

12. Αρκαδικός 32 (8-16)

13. Καβάλα 31 (7-17)

14. Ηράκλειο 30 (6-18)

15. ΓΣΛ 29 (5-19)

16. Παγκράτι 26 (2-22)