Ποδαρικό με συναρπαστικά παιχνίδια μας έκανε ο νέος χρόνος. Μπορεί η πρώτη θέση να μην άλλαξε κάτοχο μιας και η Καβάλα ξεπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία το εμπόδιο της Λιβαδειάς (88-58) και απέδειξε ότι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως από εκεί και κάτω γίνεται… χαμός.

Τη νίκη της αγωνιστικής πέτυχε το Ψυχικό. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων πέρασε από το κλειστό του Κερατσινίου επικρατώντας του Εθνικού 63-67 και όσο και αν θέλει να αποποιηθεί τον τίτλο του φαβορί για την άνοδο, δεν μπορούμε παρά να εξακολουθήσουμε να την περιλαμβάνουμε στις ομάδες που θα διεκδικήσουν το “χρυσό εισιτήριο” για την Α1. Παρά τα προβλήματα και την απουσία του Λάτοβιτς, το Ψυχικό δείχνει “μέταλλο” σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και μένει να δούμε αν αυτό θα έχει και συνέχεια… Για τον Εθνικό η πρώτη εντός έδρας ήττα δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να τον απογοητέψει. Μία ομάδα που ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α2 και βρίσκεται στην 3η θέση στα μέσα του πρωταθλήματος, θα πρέπει να θεωρείται επιτυχημένη και έτσι να αντιμετωπίζεται από τους φίλους της.

Ο Αρκαδικός ξεπέρασε το εμπόδιο του Παγκρατίου (85-71) και έδειξε και αυτός με την σειρά του ότι παραμένει μέσα στο “κόλπο” της ανόδου, δεδομένου και του πολύ πλούσιου ρόστερ του που του παρέχει τη δυνατότητα να ξεπερνά πολλές αντιξοότητες κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, ενώ τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πήρε ο Αετός στον Λαγκαδά επί του Ερμή (84-86). Η πρώτη εκτός έδρας επιτυχία της Αθηναϊκής ομάδας στην Α2, δεύτερη σερί (είχε προηγηθεί αυτή επί του Λαυρίου στο εξ’ αναβολής παιχνίδι), αλλά και η 5η συνολικά, την έφερε στην 8η θέση της βαθμολογίας και φούσκωσε την αυτοπεποίθηση του Σάββα Κατσούνη και των αθλητών του ότι μπορούν να πετύχουν τον μεγάλο στόχο της παραμονής. Ο Ερμής βρίσκεται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση, αφού παρέμεινε στα τελευταία σκαλοπάτια του πίνακα και η συνέχεια προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολη.

Το Λαύριο δείχνει να μην πατάει καλά τον τελευταίο καιρό. Μετά την ήττα από τον Αετό, ήρθε δεύτερη σερί στη Κρήτη από τον ΟΦΗ (76-66), δικαιώνοντας αυτούς που έλεγαν ότι οι “κυανοκίτρινοι” που αποτέλεσαν μέχρι στιγμής την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος θα… ξεφουσκώσει. Το Λαύριο παραμένει πάντως στη δεύτερη θέση και είναι στο χέρι του στη συνέχεια να διαψεύσει τις “Κασάνδρες”. Σπουδαία επιτυχία για τον ΟΦΗ, την οποία είχε απόλυτη ανάγκη. Οι Κρητικοί πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα, ενώ η νίκη τους έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία καθώς αγωνίστηκαν με σημαντικές απουσίες (Ραζής, Κιτσούλης, Τρεπάλοβατς).

Τέλος, η επιστροφή του Δέσπου στην ενεργό δράση σήμανε και την επιστροφή του Ηρακλή στις νίκες. Ο “Γηραιός” πήρε “χρυσό δίποντο” στη Βέροια επί του Φίλιππου (63-65) και έτσι ανέπνευσε βαθμολογικά τη στιγμή που έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο (με τον Ηλυσιακό). Ο Φίλιππος έχασε πολύτιμο έδαφος, όμως τίποτα δεν έχει κριθεί ούτε για αυτόν, ούτε για καμία από τις ομάδες που παλεύουν για να κρατηθούν στην Α2.
Να θυμίσουμε ότι το παιχνίδι Ηλυσιακός – Δόξα Λευκάδας αναβλήθηκε.