Τέσσερα “διπλά”, το καθένα με τη δική του ξεχωριστή σημασία σημειώθηκαν στην 12η αγωνιστική, που ως συνήθως είχε αρκετά συναρπαστικά παιχνίδια με δραματική εξέλιξη. Ασφαλώς η νίκη της ημέρας ήταν αυτή του Αρκαδικού μέσα στο Ψυχικό με 70-58. Οι Αρκάδες απέδειξαν ότι έχουν όχι μόνο βλέψεις, αλλά και ικανότητες για να διεκδικήσουν την άνοδο και σε ένα από τα δυσκολότερα μέχρι στιγμής παιχνίδια τους έδειξαν χαρακτήρα και πήρα μια τεράστια νίκη που τους φέρνει μόνους στη τρίτη θέση, ένα πόντο διαφορά από το δεύτερο Λαύριο. Το Ψυχικό… έχυσε τη καρδάρα με το γάλα, καθώς “έσβησε” την εκτός έδρας νίκη επί του Εθνικού και παραμένει μακριά από τις πρώτες θέσεις παρά το ότι έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η πρωτοπόρος Καβάλα πιστοποίησε ότι είναι το μεγάλο φαβορί για την άνοδο καθώς πέρασε και από την έδρα της ισχυρής Δόξας Λευκάδας (60-62), έστω και αν τα… χρειάστηκε στα τελευταία λεπτά. Οι νησιώτες παρά την ενίσχυση τους (Κυρίτσης), δεν κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση και παρέμειναν σε χαμηλή θέση δεδομένων των φιλοδοξιών τους…

Το τρίτο “διπλό” της ημέρας ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστικό για την “μάχη” της σωτηρίας και ήταν αυτό του Φίλιππου Βέροιας στον Λαγκαδά (69-74). Η ομάδα της Ημαθίας πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα σε αντίθεση με τον Ερμή, ο οποίος δείχνει να χάνει όλο και περισσότερο έδαφος. Το πιο ανησυχητικό για αυτόν είναι ότι έχει απολέσει τη δύναμη της έδρας, κάτι που τον χαρακτήριζε τα τελευταία χρόνια και αποτελούσε “εγγύηση” για την παραμονή του στην Α2.

Πισωγύρισμα για τον Αετό, ο οποίος μετά από τρεις σερί επιτυχίες, έχασε στα Εξάρχεια από τον εκπληκτικό ΟΦΗ και μάλιστα εύκολα (61-74). Τεράστια επιτυχία για τους Κρητικούς οι οποίοι κόντρα στο προβλήματα και τις απουσίες (έπαιξαν χωρίς τέσσερις βασικούς παίκτες), κατέθεσαν την ψυχή και το ταλέντο τους στο παρκέ φτάνοντας τις 5 επιτυχίες στο πρωτάθλημα.

Από τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν ήταν και η επικράτηση της Λιβαδειάς στη μονομαχία των νεοφώτιστων με τον Εθνικό (70-69). Η απόκτηση του Γκαγκαλούδη (έβαλε το νικητήριο καλάθι) αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά σοφή κίνηση για τους Βοιωτούς, οι οποίοι στο πρόσωπο του έμπειρου γκαρντ βρήκαν το… κάτι που τους έλειπε και πλέον δείχνουν να οδεύουν με ασφάλεια προς τη σωτηρία. Ο Εθνικός που είχε παράοονα από την διαιτησία, περνά σίγουρα μια αγωνιστική κρίση (τρίτη σερί ήττα), όμως δεδομένου ότι αρχικός στόχος ήταν η καθιέρωση στη κατηγορία, υπάρχει ο χρόνος για να διορθωθεί η εικόνα της ομάδας.

Το Παγκράτι δεν… μάσησε από την απουσία του κόσμου από τις εξέδρες λόγω τιμωρίας και περιφρούρησε το αήττητο του Μετς στον αγώνα με τον Ηρακλή (91-83). Οι “ροσονέρι” που έχουν κάνει έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο, βρίσκονται πολύ κοντά στην οριστικοποίηση της παραμονής τους στη κατηγορία. Αντίθετα ο Ηρακλής παραμένει σε… συναγερμό. Μεγάλο πρόβλημα τα εκτός έδρας για τον “Γηραιό”, καθώς έχει μόλις μια νίκη μακριά από το Ιβανώφειο.

Αναμενόμενη τέλος ήταν η επικράτηση του Λαυρίου επί του ελλιπή και ουραγού Ηλυσιακού με 83-62. Οι “κυανοκίτρινοι” επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά από δύο σερί ήττες και το γεγονός ότι διατηρούνται μόνοι στην προνομιούχο δεύτερη θέση, διατηρεί το… σασπένς στην κορυφή. Μεγάλη πρόκληση για το Λαύριο το εκτός έδρας ματς που ακολουθεί με την πρωτοπόρο Καβάλα.