Το πρωτάθλημα έχει πολύ… ψωμί ακόμη και αυτό επιβεβαιώθηκε και μετά τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής. Η πρώτη θέση θα πρέπει να θεωρείται “καπαρωμένη” από τη Καβάλα, η οποία πέρασε και από τον Λαγκαδά επικρατώντας του Ερμή με 63-56, έφτασε τις εννέα συνεχόμενες νίκες και διατήρησε απόσταση δύο βαθμών από τους διώκτες της. Από εκεί και πέρα όμως τα πάντα είναι ανοιχτά, τόσο για την δεύτερη θέση της ανόδου, όσο και για την σωτηρία, με τον Ερμή πάντως να βρίσκεται στα… σχοινιά και να φαντάζει ως το φαβορί για να ακολουθήσει τον Ηλυσιακό στην Α2.

Τη νίκη της ημέρας τη πέτυχε το Λαύριο, το οποίο φώναξε “παρών” στη μάχη της ανόδου. Οι “κυανοκίτρινοι” έβαλαν τέλος στο επί πέντε αγωνιστικές αήττητο σερί του Αρκαδικού με το εμφατικό 84-66 και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στη μάχη της ανόδου, αφού σκαρφάλωσαν και πάλι στη τρίτη θέση ανανεώνοντας τις ελπίδες τους. Η ομάδα της Τρίπολης που είχε χάσει από τον κακό του… δαίμονα και το ματς του πρώτου γύρου, έκανε βήμα προς τα πίσω, όμως ακόμη υπάρχει πολύς δρόμος…

Η ήττα του Αρκαδικού ήρθε “κουτί” στο Ψυχικό, το οποίο ξεπέρασε τις απουσίες του (Μάντζαρης, Πάνου) αλλά και το εμπόδιο του Φίλιππου Βέροιας (85-72) και έμεινε μόνο στη δεύτερη προνομιούχο θέση. Ο Φίλιππος κρατάει την προσπάθεια και την ανταγωνιστική του εμφάνιση και συνεχίζει να ελπίζει για τη σωτηρία, δεδομένου ότι την ερχόμενη εβδομάδα δεν αγωνίζεται αφού θα πάρει στα χαρτιά το ματς με τον Ηλυσιακό.

Στο κλειστό του Στρέφη έσπασαν… καρδιές και νεύρα, με τον Εθνικό να παίρνει στη παράταση (χάρη στο τρίποντο του Γκιζόγιαννη) τη νίκη επί του γηπεδούχου Αετού με 80-77. Ένα αποτέλεσμα που φέρνει τους Πειραιώτες πολύ κοντά στον βασικό τους στόχο (εξασφάλιση παραμονής) και κρατά τον Αετό σε… συναγερμό, αναφορικά με την σωτηρία του.

Παράταση και αγωνία είχαμε και στη Λιβαδειά, με την ομώνυμη ομάδα να “λυγίζει” το ελλιπές Παγκράτι (Δέδες, Λάκκας εκτός) με 93-91 και να κάνει ένα ακόμη βήμα για την παραμονή της. Το Παγκράτι επιβεβαιώνει το γεγονός ότι στη φετινή Α2, η άνοδος από την “μάχη” για τη σωτηρία απέχουν ελάχιστα. Οι “ροσονέρι” υποχώρησαν στον πίνακα, όμως πολύ δύσκολα θα κινδυνέψουν…

Τέλος, η Δόξα Λευκάδας δείχνει να έχει χάσει τον… προσανατολισμό της μετά την ήττα από τον Αρκαδικό, που ουσιαστικά την έθεσε εκτός διεκδίκησης ανόδου, όμως χάρη στη ποιότητα και την εμπειρία των παικτών της “πήρε” τον Ηρακλή (94-87). Ο “Γηραιός” πάλεψε με.. νύχια και με δόντια, όμως δεν γλίτωσε ακόμη μια ήττα η οποία τον κρατά εντός της ζώνης του υποβιβασμού με τα… φίδια να τον ζώνουν.