Ξεκαθάρισε σε σημαντικό βαθμό το τοπίο μετά την 17η αγωνιστική της Α2, τόσο όσον αφορά στο κυνήγι της δεύτερης προνομιούχου θέσης, όσο και σε αυτές που οδηγούν στον υποβιβασμό. Στο μεγάλο ματς της ημέρας η Δόξα Λευκάδας επιβεβαίωσε την ανοδική της πορεία και νίκησε με το εμφατικό 82-68 το Ψυχικό, το οποίο δείχνει να τα… χάνει όταν φτάνει η ώρα για ένα κρίσιμο ματς που κρίνει την άνοδο. Οι νησιώτες παρέμειναν έτσι στο κόλπο της ανόδου, όμως έχασαν στον πόντο το goal averageμε τους Αθηναίους, καθώς δεν κατάφεραν να καλύψουν το -15 του πρώτου γύρου. Πάντως θα παλέψουν μέχρι τέλους για το… θαύμα, τη στιγμή που το Ψυχικό δείχνει να χάνει λάδια…

Μεγάλοι κερδισμένοι της αγωνιστικής το Λαύριο και ο Αρκαδικός. Το πρώτο έκαμψε στην έδρα του με δυσκολία τη σθεναρή αντίσταση του Παγκρατίου (94-82), πέτυχε τη τρίτη σερί του νίκη και διατηρήθηκε στη δεύτερη προνομιούχο θέση με το όνειρο της ανόδου να έρχεται ολοένα και πιο κοντά. Το Παγκράτι έδειξε το γνωστό μαχητικό του πρόσωπο και ικανοποίησε με την απόδοση του, ενώ η ήττα αυτή δεν επηρεάζει ιδιαίτερα τις αυξημένες ελπίδες του για γρήγορη σωτηρία.

Δυσκολίες αντιμετώπισε και ο Αρκαδικός, ο οποίος πέρασε πάντως νικηφόρα από τον Λαγκαδά με 68-59 και παράμεινε στο δεύτερο πάτωμα, συγκάτοικος με το Λαύριο. Ο υποβιβασμένος ουσιαστικά Ερμής πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του, δείχνοντας ότι έχει νέα παιδιά στο ρόστερ του που θα πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον. Σύμφωνα πάντως με τη λογική, Λαύριο και Αρκαδικός θα είναι οι δύο ομάδες που θα παλέψουν μέχρι τέλους για τη δεύτερη θέση, αν θεωρήσουμε τη πρώτη καπαρωμένη από τη Καβάλα, η οποία είχε χθες ρεπό (κέρδισε 20-0 το ματς με τον αποχωρήσαντα Ηλυσιακό).

Στα σημαντικά αποτελέσματα της αγωνιστικής ήταν η μεγάλη σε έκταση νίκη του Αετού επί του Ηρακλή στου Στρέφη με 81-67. Η ομάδα του Αγίου Παντελεήμονα με τον Βαγγέλη Μάγειρα να κάνει επιτυχημένο ντεμπούτο στην άκρη του πάγκου έκανε μεγάλο βήμα για την παραμονή της στη κατηγορία, αφού έφτασε τις επτά νίκες, ενώ υπερκάλυψε και τη διαφορά των 10 πόντων που είχε ηττηθεί στο ματς του πρώτου γύρου. Όσον αφορά στον Ηρακλή που μετρά πέντε σερί ήττες, τα πράγματα πλέον είναι πολύ δύσκολα καθώς ο εφιάλτης του υποβιβασμού ολοένα και πλησιάζει.

Ο “Γηραιός” θα παλέψει λογικά για τη σωτηρία του με τον Φίλιππο Βέροιας, που γνώρισε επώδυνη εντός έδρας ήττα από την ανανεωμένη στον δεύτερο γύρο Λιβαδειά με 70-66. Ο Φίλιππος που έχει δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια, έχει μεν στα υπέρ του τους δύο πόντους παραπάνω στη βαθμολογία, όμως έχει να παίξει με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, τη στιγμή που ο “Γηραιός” δεν έχει πάρει ακόμη τη σίγουρη νίκη με τον Ηλυσιακό. Η Λιβαδειά από τη πλευρά της είναι “άλλη ομάδα” τις τελευταίες αγωνιστικές και το επιβεβαίωσε με το δεύτερο σερί “διπλό”, μετά το Ψυχικό. Οι Βοιωτοί όχι μόνο θα πρέπει να θεωρούνται “σωσμένοι” αλλά θα διεκδικήσουν και μια υψηλή θέση στη τελική κατάταξη.

Τέλος, σπουδαίας σημασίας ήταν και η νίκη του ΟΦΗ επί του Εθνικού με 72-69, η οποία αποτέλεσε άλμα παραμονής για τους Κρητικούς. Η ομάδα του Φώτη Τακιανού, παρά τα πολλά εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, έβαλε “φρένο” στους Πειραιώτες οι οποίοι μετρούσαν τρεις σερί νίκες και με τις 8 επιτυχίες που έφτασε έβαλε πλέον γερά θεμέλια για τη σωτηρία της. Ο Εθνικός έχασε μια ευκαιρία να πλασαριστεί ψηλότερα και να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες ανόδου του αναλογούσαν και πλέον επικεντρώνεται στον στόχο της κατάκτησης μια καλής θέσης στη βαθμολογία.