Αμείωτο κρατά το ενδιαφέρον των φιλάθλων η Α2, καθώς και η 18η αγωνιστική περιλάμβανε εκπλήξεις και καθοριστικά αποτελέσματα που διαμορφώνουν ανάλογα τις “μάχες” για τη δεύτερη θέση αλλά και την αποφυγή του υποβιβασμού. Να θυμίσουμε ότι ρεπό είχε ο Εθνικός ο οποίος πήρε με 20-0 το ματς με τον αποσυρθέντα Ηλυσιακό.

Δύο ήταν τα μεγάλα αποτελέσματα της ημέρας. Το πρώτο ήταν η εκτός έδρας επιτυχία του Λαυρίου στο Ψυχικό. Χάρη στο τρίποντο του Σακελλαρίου που κάνει φανταστικό πρωτάθλημα, η ομάδα της Ανατολικής Αττικής νίκησε με 68-69 και από “ευχάριστη έκπληξη” της σεζόν έχει μετατραπεί πλέον σε φαβορί για την άνοδο καθώς έχει εδραιωθεί στη δεύτερη θέση όπου συγκατοικεί με τον Αρκαδικό, με τον οποίο και αναμένεται να “μονομαχήσουν” μέχρι τέλους. Αυτή ήταν η τρίτη σερί ήττα για το Ψυχικό το οποίο τίθεται ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης της ανόδου και βλέπει άλλη μια χρονιά με υψηλές φιλοδοξίες να περνά ανεκμετάλλευτη.

Το δεύτερο μεγάλο αποτέλεσμα ήταν αυτό της Λιβαδειάς, με την τοπική, νεοφώτιστη στην Α2 ομάδα, να δείχνει ασταμάτητη τις τελευταίες αγωνιστικές και να εξελίσσεται σε ρυθμιστή της ανόδου. Το συγκρότημα του Νίκου Οικονόμου πέτυχε νέο θρίαμβο, αυτή τη φορά επί της Δόξας Λευκάδας (87-80) στην κατάμεστη από κόσμο έδρα της. Με νέο σόου του Γκαγκαλούδη οι Βοιωτοί όχι μόνο εξασφάλισαν την παραμονή τους αλλά απειλούν να μπουν… σφήνα στα φαβορί για την άνοδο, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους φίλους του. Όσο για τη Δόξα, επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι δεν αντέχει – τουλάχιστον για φέτος – τον πρωταθλητισμό, καθώς ουσιαστικά έσβησαν οι ελπίδες ανόδου.

Αγχωτική αλλά πολύτιμη η νίκη του Αρκαδικού επί του ΟΦΗ με 78-70. Η ομάδα της Τρίπολης διατηρήθηκε έτσι στη δεύτερη θέση (μαζί με το Λαύριο), έφτασε τις τρεις σερί επιτυχίες, ενώ το προσεχές Σάββατο θα πάρει μια ξεκούραστη νίκη με 20-0 καθώς στο πρόγραμμα υπάρχει ο αγώνας με τον Ηλυσιακό. Ο ΟΦΗ παρά τα προβλήματα του (οικονομικά και αγωνιστικά) ήταν για ακόμη μια φορά εξόχως ανταγωνιστικός και εύκολα η δύσκολα θα καταφέρει να οριστικοποιήσει την παραμονή του. Μια καλή ευκαιρία είναι το προσεχές παιχνίδι στη Κρήτη με τον Ηρακλή.

Παίζοντας όσο χρειάζονταν, η Καβάλα συνέχισε την προέλαση της στο πρωτάθλημα και επικρατώντας στο κλειστό της Καλαμίτσας του Φίλιππου Βέροιας με 69-59 έφτασε τις 12 σερί νίκες παραμένοντας στη κορυφή της βαθμολογίας. Η Ένωση βαδίζει με ασφάλεια στη κατάκτηση του πρωταθλήματος και της ανόδου, ενώ ο Φίλιππος συνεχίζει την “μάχη” του να κρατηθεί στη κατηγορία έχοντας αρκετά δύσκολο πρόγραμμα…

Μετά από τέσσερις σερί ήττες το Παγκράτι επέστρεψε στις επιτυχίες, καθώς κατέβαλε στο Μετς τον Αετό με 82-72. Έτσι, η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου “αγκάλιασε” την παραμονής της στη κατηγορία (μαθηματικά θέλει ακόμη μια νίκη, συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα με τον Ηλυσιακό) αν και δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά της βαριάς ήττας στον πρώτο γύρο (96-67). Ο Αετός παραμένει σε επικίνδυνη βαθμολογικά θέση όμως εξακολουθεί να ορίζει την τύχη του καθώς έχει 7 νίκες και βάση προγράμματος είναι σε καλύτερη μοίρα από Φίλιππο και Ηρακλή.

Όσον αφορά στον “Γηραιό”, δείχνοντας χαρακτήρα και ψυχικά αποθέματα, πήρε τον “τελικό” με τον υποβιβασμένο Ερμή Λαγκαδά (73-68) και μαζί μια βαθιά βαθμολογική ανάσα μετά από έξι σερί ήττες. Στο πρώτο παιχνίδι του Στέφανου Πέρκου στον πάγκο, ο “Γηραιός” αναπτέρωσε τις ελπίδες του για σωτηρία, καθώς μείωσε στον πόντο την διαφορά του από τον Φίλιππο Βέροιας (που λογικά με αυτόν θα “μονομαχήσει” για την αποφυγή του υποβιβασμού, ενώ έχει και τη σίγουρη νίκη με 20-0 του αγώνα με τον Ηλυσιακό.