Η 19η αγωνιστική της Α2 ήταν ίσως η καλύτερη της μέχρι τώρα πορείας του Αρκαδικού στο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Τρίπολης πήρε ένα ξεκούραστο “δίποντο” καθώς δεν αγωνίστηκε (είχε ρεπό αφού πήρε με 20-0 το ματς με τον αποσυρθέντα Ηλυσιακό) και παράλληλα βρέθηκε μόνη στην δεύτερη προνομιούχο θέση της βαθμολογίας. Αυτό βέβαια χάρη στην εκπληκτική Λιβαδειά, η οποία συνέχισε την πορεία πρωταθλητισμού που κάνει σε όλο τον δεύτερο γύρο. Η ομάδα του Νίκου Οικονόμου απέδειξε ότι μπορεί και χωρίς τον ηγέτη της (Γκαγκαλούδης), καθώς πέτυχε το “διπλό” της χρονιάς επικρατώντας 72-71 του Λαυρίου χάρη σε τρίποντη “βόμβα” του Βουκαντίνοφ . Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα για τους “κυανοκίτρινους” η οποία τους στερεί πολύτιμο έδαφος στη “μάχη” για την άνοδο, ενώ έντονος είναι και ο προβληματισμός για τους αρκετούς τραυματισμούς που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η Καβάλα συνέχισε την ξέφρενη πορεία της προς την Α1, καθώς ξεπέρασε με ευκολία το εμπόδιο του Εθνικού (82-59) έκανε 13 τις συνεχόμενες επιτυχίες της (έναν ολόκληρο γύρο αήττητη) και παρέμεινε στη κορυφή και σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της. Σπουδαίο “διπλό” πήρε το Ψυχικό στα Εξάρχεια. Μετά από τρεις σερί ήττες, η ομάδα των Βορείων Προαστίων νίκησε με το οριακό 70-71 τους πάντα ανταγωνιστικούς νεοφώτιστους και ανέβασε την ψυχολογία της ενώ παράλληλα διατήρησε τις έστω και μαθηματικές ελπίδες της για σωτηρία. Για τον Αετό αυτή η ήττα δεν είναι καταστροφή… Οι Αθηναίοι παραμένουν σε δύσκολη θέση, όμως από τη στιγμή που ηττήθηκαν οι Φίλιππος Βέροιας και Ηρακλής, εξακολουθούν να κρατούν τη τύχη στα χέρια τους όσον αφορά στην παραμονή τους στη κατηγορία.

Στους κερδισμένους της αγωνιστικής συμπεριλαμβάνονται και ο ΟΦΗ με το Παγκράτι. Οι Κρητικοί παρά τα προβλήματα τους έδειξαν σε ακόμη ένα ματς χαρακτήρα νίκησαν με 77-67 τον Ηρακλή και περιμένουν πλέον μόνο τη μαθηματική επιβεβαίωση της σωτηρίας τους. Για τον “Γηραιό” τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, όμως δεν έχει απολέσει ακόμη τις ελπίδες του για να διατηρηθεί στην Α2. Όσον αφορά στο Παγκράτι, η νίκη στον Λαγκαδά με 84-89 επί του Ερμή (που θεωρείται ήδη υποβιβασμένος), απέδειξε ότι όταν δυσκολεύουν τα πράγματα ξέρουν τον τρόπο να αντιδράσουν. Έχοντας φτάσει τις 10 νίκες, οι “ροσονέρι” μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς…

Σε μειονεκτική θέση παρέμεινε ο Φίλιππος που γνώρισε στη Βέροια τη τρίτη συνεχόμενη ήττα του, από τη Λευκάδα με 63-69 και βλέπει πλέον το φάσμα του υποβιβασμού να πλησιάζει. Η ομάδα της Ημαθίας που έχει να αγωνιστεί στη συνέχεια και με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο, σε ένα ντέρμπι επιβίωσης, έχει αρκετά δύσκολο πρόγραμμα και η αγωνία για τη τύχη της θα κρατήσει μέχρι τέλους.