Αξιολογώντας τα αποτελέσματα δεν είναι δύσκολο να κατατάξουμε στη κορυφή από πλευράς σπουδαιότητας, το “διπλό” του Λαυρίου στη Τρίπολη (61-50).
Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, κόντρα στα προγνωστικά, απέδειξε ότι τα φαβορί κρίνονται στο παρκέ και έριξε πολλούς στον… κουβά. Τα μεγάλα ονόματα του Αρκαδικού έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό και το Λαύριο έκανε το “δύο στα δύο”, πήρε “κεφάλι” στη βαθμολογία και τήρησε την παράδοση που το θέλει να φεύγει με το “διπλό” από τη Τρίπολη.

Κοντά σε σημαντικότητα με τη νίκη του Λαυρίου και η επικράτηση του Φίλιππου Βέροιας επί του Ψυχικού (62-59). Η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα δείχνει για δεύτερη σερί αγωνιστική τα… δόντια της και δικαίως βρίσκεται (μαζί με το Λαύριο) στη κεφαλή του βαθμολογικού πίνακα. Το Ψυχικό έχασε έδαφος όμως ακόμη είναι πολύ νωρίς (το ίδιο ισχύει και για τον Αρκαδικό), για υπερβολικούς ενθουσιασμούς ή απογοητεύσεις.

Μεγάλη εκτός έδρας επιτυχία για τη Δόξα Λευκάδας, η οποία εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις κενές κερκίδες στο Ιβανώφειο (λόγω της τιμωρίας της έδρας) και “λύγισε” τον Ηρακλή με 77-78 χάρη στο τρίποντο του Σκλάβου σχεδόν με την εκπνοή. Οι νησιώτες είχαν αυτή τη φορά τη τύχη με το μέρος τους και “πάτσισαν” την εντός έδρας ήττα στον πόντο, τη πρεμιέρα από τον Ηλυσιακό.

“Κερδισμένη” της αγωνιστικής η Καβάλα, η τέταρτη της… παρέας των φαβορί για την άνοδο, η οποία νίκησε με σχετική ευκολία τον Ερμή Λαγκαδά στην έδρα της (79-62), στο πρώτο της παιχνίδι στη σεζόν, ενώ έχει μπροστά της το εξ’ αναβολής ματς της Τετάρτης (22/10) με τον Αετό στην Αθήνα.

Στο Μετς, το Παγκράτι τα… χρειάστηκε κόντρα στη νεοφώτιστη πλην… ρωμαλέα Λιβαδειά. Οι “ροσονέρι” έκαναν τα εύκολα – δύσκολα, όμως πήραν το πρώτο τους “ροζ φύλλο” με 92-86, κόντρα σε ένα σύνολο που κάθε άλλο παρά εύκολος αντίπαλος θα είναι στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στη “μάχη” των νεοφώτιστων στο Κερατσίνι, ο Εθνικός νίκησε τον Αετό με 83-66 και έκανε… σεφτέ στην Α2, με το τελικό σκορ πάντως να μην αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα. Η ομάδα του Αγίου Παντελεήμονα ήταν εξόχως ανταγωνιστική στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα (υπάρχουν παράπονα για τη διαιτησία και από τους δύο αντιπάλους) και υπέκυψε στα τελευταία λεπτά στην ανωτερότητα των Πειραιωτών.

Τέλος, τα “πιτσιρίκια” του Ηλυσιακού, δεν κατάφεραν να κάνουν δεύτερο σερί… θαύμα και ηττήθηκαν στα Ιλίσια από τον ΟΦΗ με 77-88, σε ένα ματς με αρκετή ένταση στο τέλος  (αποβολή του Κώστα Σορώτου) και παράπονα των γηπεδούχων για τα σφυρίγματα των ρέφερι. Οι Κρητικοί με αυτή τους τη νίκη… ρέφαραν για την ήττα στη πρεμιέρα από τον Φίλιππο και μπορούν να ελπίζουν σε μια καλύτερη συνέχεια.