Έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος και η κατάσταση για άλλους ξεκαθάρισε και για άλλους έγινε πιο… περίπλοκη. Στην κορυφή η Καβάλα έχει πλέον στο “τσεπάκι” της την άνοδο, ενώ στη “μάχη” για την αποφυγή του υποβιβασμού μεγάλο κερδισμένο ήταν το Παγκράτι που “σφράγισε” τη παραμονή του. Πραγματικός χαμός γίνεται για τη κατάκτηση της δεύτερης προνομιούχου θέσης με τέσσερις ομάδες να την διεκδικούν με αξιώσεις και άλλες δύο να έχουν μαθηματικές ελπίδες. Αναλυτικά:

14 σερί νίκες δεν είναι μικρό πράγμα και απλά επιβεβαιώνουν την τεράστια φετινή δυναμική της. Ο λόγος για τη Καβάλα η οποία πέρασε νικηφόρα και από το κλειστό της Τρίπολης επικρατώντας του Αρκαδικού με 70-60 και απέχει πλέον μόλις μία νίκη (την οποία θα πετύχει λογικά στην έδρα της το προσεχές Σάββατο κόντρα στον Ηρακλή), προκειμένου να πανηγυρίσει και μαθηματικά την επιστροφή της στην Α1. Ο Αρκαδικός δεν πικράθηκε και τόσο πάντως, αφού παρέμεινε μόνος στη δεύτερη προνομιούχο θέση μετά την ήττα του Λαυρίου και παραμένει φαβορί για την άνοδο.

Στο “κόλπο” της ανόδου παρέμεινε η Δόξα Λευκάδας η οποία νίκησε με 89-73 το κουρασμένο από τους τραυματισμούς όλης της εβδομάδας Λαύριο και βρίσκεται πλέον σε απόσταση ενός πόντου από τη δεύτερη θέση. Το Λαύριο συγκατοικεί πλέον με τους νησιώτες στη τρίτη θέση ενώ παρά την βαριά ήττα του με 16 π., κατάφερε να κρατήσει την υπέρ του διαφορά από το ματς του πρώτου γύρου όπου είχε επικρατήσει με 17.

Τρίτο της… παρέας στη τρίτη θέση είναι το Ψυχικό, που ξεπέρασε με αρκετή δυσκολία στην έδρα του, το εμπόδιο του Ερμή Λαγκαδά (71-66). Η ομάδα των Βορείων Προαστίων εξακολουθεί έτσι να ελπίζει στο… θαύμα τη στιγμή που ο Ερμής μετά και την έκτη σερί ήττα του ετοιμάζει ήδη τις… βαλίτσες του για τη Β΄ Εθνική.

Στο κλειστό του Μετς το Παγκράτι πανηγύρισε μπροστά στους φίλους του την εξασφάλιση της παραμονής του στη κατηγορία με το 86-81 επί του ΟΦΗ. Οι “ροσονέρι” μπορούν να πλέον να χαλαρώσουν από την πίεση, ενώ οι Κρητικοί που ήταν άκρως ανταγωνιστικοί είναι βέβαιο ότι θα πετύχουν τον στόχο της σωτηρίας πολύ σύντομα.

Όμορφο παιχνίδι έγινε στη Λιβαδειά με την τοπική ομάδα να πετυχαίνει την έβδομη σερί επιτυχία της κόντρα στον Αετό (92-83). Οι Βοιωτοί συνέχισαν την προέλαση τους, σκαρφάλωσαν σε απόσταση δύο πόντων από την άνοδο και έχουν κάθε δικαίωμα να ονειρεύονται, ποντάροντας έστω και σε μαθηματικές ελπίδες. Ο Αετός ήταν και πάλι καλός αλλά τα… χάλασε στο τέλος, με αποτέλεσμα να παραμένει σε κατάσταση συναγερμού όσον αφορά στη σωτηρία του, κρατώντας όμως τη τύχη στα χέρια του.

Τέλος στο Κερατσίνι ο Εθνικός ξεπέρασε το εμπόδιο του Φίλιππου Βέροιας με 76-52, επιβεβαίωσε τη φετινή του δυναμική και βρίσκεται σε παρόμοια βαθμολογική κατάσταση με τη Λιβαδειά, αν και έχει πετύχει πανηγυρικά τον μεγάλο στόχο της παραμονής. Δύσκολα τα πράγματα για τον Φίλιππο, που κάθε αγωνιστική που περνά έρχεται και πιο κοντά στο μοιραίο… Η ομάδα της Βέροιας πέρασε πλέον εντός της ζώνης του υποβιβασμού την αγωνιστική που ο Ηρακλής πήρε ένα ξεκούραστο “δίποντο” με τον Ηλυσιακό και τον προσπέρασε.

photo: contraepithesi.gr