Αγωνιστική χωρίς ανατροπές δεν γίνεται στην Α2, ακόμη και όταν το πρόγραμμα δεν σε… προδιαθέτει για κάτι το ιδιαίτερο. Εξαίρεση δεν αποτέλεσε η χθεσινή 22η αγωνιστική, η τελευταία πριν από την διακοπή του Πάσχα και τέσσερις πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Δύο ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν, με εντελώς διαφορετική σημασία και αξία για τις ομάδες που τα πέτυχαν (Καβάλα και Αετό). Η επικράτηση της Καβάλας στο γεμάτο από κόσμο Μετς με 75-84 επί του Παγκρατίου, σήμανε την οριστικοποίηση της επιστροφής της ομάδας του Γιάννη Τζήμα στην Α1, μετά από απουσία δύο ετών. Η 16η συνεχόμενη νίκη της Ένωσης ήταν και η πιο… γλυκιά και γιορτάστηκε ανάλογα στο Αθηναϊκό κλειστό, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στην κατάκτηση και του πρωταθλήματος. Το Παγκράτι που έχει εξασφαλίσει από την περασμένη εβδομάδα τη σωτηρία του, απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι δεν αποτελεί εύκολη λεία για κανέναν…

Τη νίκη της αγωνιστικής πάντως την πέτυχε ο νεοφώτιστος Αετός. Η ομάδα του Αγίου Παντελεήμονα πήρε τεράστιο “διπλό” στο Λαύριο με 58-65 και έκανε το πλέον αποφασιστικό βήμα για την επίτευξη του μεγάλου στόχου της παραμονής. Οι νεοφώτιστοι έφτασαν έτσι τις οκτώ νίκες και δεδομένου ότι έχουν να λαμβάνουν ακόμη μία (με τον Ηλυσιακό), βρίσκονται “αγκαλιά” με τη σωτηρία. Το Λαύριο που γνώρισε την μόλις δεύτερη εντός έδρας ήττα του, έπεσε στην αμυντική παγίδα του Μάγειρα (είχε 3/27 τρίποντα) και πλέον απομακρύνθηκε αισθητά από το… όνειρο της ανόδου.

Στο άδειο λόγω τιμωρίας Ιβανώφειο, ο Εθνικός έδειξε χαρακτήρα και νίκησε τον Ηρακλή με 62-55, κρατώντας τον σε κατάσταση… συναγερμού σχετικά με το μέλλον του στη κατηγορία. Οι Πειραιώτες αν και έχουν χάσει τις ελπίδες για άνοδο, στοχεύουν στη κατάκτηση της υψηλότερης δυνατής θέσης και απέδειξαν στους… καλοθελητές ότι δεν πρόκειται να χαριστούν σε κανέναν. Ο Ηρακλής, εξακολουθεί να κρατά τη τύχη στα χέρια του, καθώς όλα θα κριθούν – εκτός απροόπτου – στον εντός έδρας αγώνα που έπεται με τον Φίλιππο Βέροιας.

Όσο για τον Φίλιππο, γνώρισε αναμενόμενη ήττα στη Τρίπολη από τον Αρκαδικό (86-69) και παρέμεινε σε φάση… υποβιβασμού αφού βρίσκεται εντός της επικίνδυνης ζώνης. Μετά από τη νίκη του Αετού και τις ήττες των Ηρακλή και Φίλιππου, οι δύο τελευταίοι θα είναι αυτοί που θα “μονομαχήσουν” για την αποφυγή της τρίτης θέσης που οδηγεί στη Β΄ Εθνική. Για τον Αρκαδικό ήταν ένα εύκολο απόγευμα, το οποίο τον διατήρησε μόνο στη δεύτερη προνομιούχο θέση και μεγάλο φαβορί για την άνοδο.

Η Λιβαδειά συνέχισε τη ξέφρενη πορεία της, πέρασε και το εμπόδιο του ΟΦΗ με 90-72 και όμορφο μπάσκετ, έφτασε τις εννέα (!) συνεχόμενες νίκες και παραμένει μέσα στο “κόλπο” της ανόδου. Το γεγονός ότι οι παίκτες του Οικονόμου μπορούν να… ονειρεύονται 5 αγωνιστικές πριν το τέλος, αποτελεί μια τεράστια υπέρβαση για τη νεοφώτιστη Α.Ε.Λ. Ο ΟΦΗ δεν έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά τη σωτηρία του, όμως δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει πρόβλημα…

Τέλος, εύκολη ήταν η επικράτηση της Δόξας Λευκάδας επί του Ερμή Λαγκαδά με 91-66 (4η σερί νίκη), η οποία διατηρεί τις έστω και λίγες ελπίδες ανόδου και δίνει σημαντικό κίνητρο στους νησιώτες για της τελευταίες αγωνιστικές. Ο Ερμής που σκέφτεται ήδη τη νέα χρονιά στη Β’ Εθνική, έχει αρχίσει να δίνει χρόνο στα νέα παιδιά του ρόστερ του, περιμένοντας στωικά την μαθηματική επιβεβαίωση του υποβιβασμού του.

Κερδισμένο και… άνετο της 22ης αγωνιστικής το Ψυχικό, (κέρδισε 20-0 άνευ αγώνα τον Ηλυσιακό), το οποίο παρέμεινε σε απόσταση 1 βαθμού από τον δεύτερο Αρκαδικό και ελπίζει. Καθοριστικής σημασίας το εκτός έδρας ματς που ακολουθεί στη Καβάλα…