Έσπασαν… καρδιές στην χθεσινή 23η ημέρα της Α2, με το ενδιαφέρον να έχει εστιαστεί στην “μάχη” για την δεύτερη θέση της ανόδου αλλά και στην αποφυγή του υποβιβασμού. Αγωνιστική χωρίς “θρίλερ” δεν νοείται, όμως αυτή τη φορά ήρθε εκεί που δεν το περιμέναμε… Στην Τρίπολη ο Αρκαδικός έφτυσε… αίμα για να καταφέρει να κάμψει την αντίσταση του Ηρακλή. Ο ηρωικός “Ημίθεος” παρά τις απουσίες του, δυσκόλεψε αφάνταστα τους ισχυρούς Αρκάδες, οι οποίοι όμως νίκησαν στο τέλος με 67-60 και διατηρήθηκαν μόνοι στη δεύτερη προνομιούχο θέση αποφεύγοντας μεγάλο “πατατράκ”. Ο “Γηραιός” που είχε παράπονα από την διαιτησία, πάλεψε με ότι δυνάμεις διέθετε και έχασε μια “χρυσή” ευκαιρία να κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία του.

Η νίκη του Αρκαδικού πίκρανε πάντως περισσότερο το… Ψυχικό (τρίτο στη βαθμολογία), το οποίο έκανε το “μπαμ” της ημέρας. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων έβαλε τέλος στο εντός έδρας αήττητο της Καβάλας και στο εκπληκτικό σερί της (16-0), με ένα τεράστιο “διπλό” με 63-69. Μια νίκη η οποία κρατά το Ψυχικό στο “κόλπο” της ανόδου, αφού αν επικρατήσει του Εθνικού τη προσεχή αγωνιστική, θα τα παίξει… όλα για όλα στο ματς της Τρίπολης όπου πρέπει όμως να καλύψει και διαφορά 12 πόντων. Η Καβάλα πλήρωσε την χαλαρότητα της εξασφάλισης της ανόδου και της πρώτης θέσης. Έτσι έχασε την ευκαιρία να σπάσει το σερί νικών στην Α2, που συνεχίζει να κρατά ο ΚΑΟΔ (17-0).

Σπουδαίας σημασίας νίκη πήρε ο ΟΦΗ, στο άδειο λόγω τιμωρίας κλειστό του Ηρακλείου. Οι Κρητικοί “λύγισαν” με 95-89 την Δόξα Λευκάδας σε ένα ματς με αρκετή ένταση και “σφιχταγκάλιασαν” την παραμονή τους στην κατηγορία, για την μαθηματική εξασφάλιση της οποίας χρειάζεται ακόμη μία νίκη. Παράλληλα, έβαλαν τέλος στα όνειρα της Δόξας για άνοδο.

Αντίθετα, το Λαύριο εξακολουθεί να ελπίζει στο… θαύμα, καθώς πέρασε ένα χαλαρό απόγευμα στον Λαγκαδά, νικώντας με 71-87 τον τοπικό Ερμή, ο οποίος υποβιβάστηκε και μαθηματικά στη Β΄ Εθνική. Το Λαύριο έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για την άνοδο, όμως όσο ζει, ελπίζει…

Στη μάχη της σωτηρίας, ο Φίλιππος Βέροιας μετά από έξι σερί ήττες έδειξε σημάδια ζωής. Νίκησε στην έδρα του με 77-69 τον Αετό και ανέπνευσε βαθμολογικά, σε ένα ματς “ζωής ή θανάτου”. Η ομάδα της Ημαθίας εξακολουθεί να βρίσκεται σε δυσμενή θέση, όμως κρατά τη τύχη στα χέρια της… Όσο για τον Αετό, το γεγονός ότι διαφύλαξε την διαφορά των 22 πόντων που είχε επικρατήσει στο ματς του πρώτου γύρου, του επιτρέπει να είναι αισιόδοξος για την παραμονή του, αφού υπερτερεί του Φίλιππου στην ισοβαθμία και με νίκη το προσεχές Σάββατο κόντρα στον υποβιβασμένο Ερμή “καθαρίζει”.

Σκορ και θέαμα είχαμε στο “κεκλεισμένων των θυρών”, κλειστό του Κερατσινίου. Εθνικός και Παγκράτι άφησαν στην άκρη τις άμυνες, έκαναν ρεκόρ παραγωγικότητας (200 πόντοι) με το τελικό 103-97 να προσφέρει μια νίκη γοήτρου στους Πειραιώτες, στο μοναδικό αδιάφορο βαθμολογικά ματς της αγωνιστικής. Τέλος, κερδισμένη της αγωνιστικής ήταν και η Λιβαδειά, η οποία είχε ρεπό (20-0) τον Ηλυσιακό και ετοιμάζεται τώρα να υποδεχθεί τη Καβάλα με στόχο να εξαντλήσει τις πιθανότητες που της αναλογούν για την άνοδο.