Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του φετινού… μαραθωνίου της Α2 και το τοπίο μετά και την 24η ημέρα δείχνει πλέον να ξεκαθαρίζει σε μεγάλο βαθμό, τόσο αναφορικά με τη δεύτερη ομάδα που θα ακολουθήσει τη Καβάλα στην Α1, όσο και για την τρίτη που θα πάει μαζί με τους Ερμή Λαγκαδά και Ηλυσιακό στη Β΄ Εθνική.

Ο Αρκαδικός είναι πλέον το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να αγωνιστεί στην Α1 τη νέα χρονιά. Η νίκη του στο Μετς επί του αδιάφορου βαθμολογικά Παγκρατίου το οποίο πρόβαλε αντίσταση μόνο για ένα ημίχρονο με 62-77, έφερε τους Αρκάδες “αγκαλιά” με τη προνομιούχο δεύτερη θέση και σε απόσταση δύο βαθμών από τους διώκτες του (έχει να παίξει ακόμη με Ψυχικό εντός και Λιβαδειά εκτός). Θεωρητικά μόνο με… αυτοκτονία θα χάσει την άνοδο ο Αρκαδικός, μετά και την απρόσμενη από πολλούς εντός έδρας ήττα του Ψυχικού, που παρουσιάζονταν ως η ομάδα που τον απειλούσε. Το Ψυχικό που “φωνάζει” για την διαιτησία, ηττήθηκε από τον Εθνικό με 73-78 και πλέον οι ελπίδες για το… θαύμα της ανόδου περιορίζονται μόνο στα μαθηματικά. Οι Πειραιώτες από την άλλη απέδειξαν ότι αποτελούν πλέον μια σταθερή δύναμη στο πρωτάθλημα της Α2, καθώς πραγματοποίησαν εξαιρετική πορεία στη πρώτη τους χρονιά στη κατηγορία.

Η Λιβαδειά συνέχισε τη ξέφρενη πορεία της και έριξε στο καναβάτσο και την πρωτοπόρο και σίγουρη πρωταθλήτρια Καβάλα με 88-73. Έτσι οι Βοιωτοί παρέμειναν αήττητοι στον β΄ γύρο (11 σερί νίκες) και εξακολουθούν να τρέφουν ελπίδες (έστω και μαθηματικές) για την άνοδο. Για την Καβάλα που είχε παράπονα από την φιλοξενία, αυτή ήταν η δεύτερη σερί ήττα της, γεγονός που δείχνει ότι έχει “καθίσει” μετά την εξασφάλιση της ανόδου και της πρώτης θέσης.

Ξεκάθαρο προβάδισμα για την παραμονή του στην Α2 πήρε ο Ηρακλής. Ο “Γηραιός” μετέτρεψε σε… περίπατο το ντέρμπι επιβίωσης με τον Φίλιππο Βέροιας τον οποίο συνέτριψε με 84-54 φέρνοντας τον πλέον σε απόσταση αναπνοής από τον… γκρεμό. Η ομάδα της Ημαθίας η οποία κατέθεσε ένσταση πριν τον αγώνα για την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες (θεωρεί ότι κακώς δεν ίσχυσε η ποινή των “κεκλεισμένων θυρών”), ήταν πολύ κακή στο κρισιμότερο ματς της χρονιάς και πλέον δεν κρατά την τύχη στα χέρια της… Για να σωθεί ο Φίλιππος πρέπει να κάνει δύο νίκες στα ματς με Ερμή Λαγκαδά (εντός) και Παγκράτι (εκτός) και ο Ηρακλής που υπερτερεί πλέον στην ισοβαθμία μαζί του, να χάσει ένα παιχνίδι από αυτά με Παγκράτι (εντός) ή Ψυχικό (εκτός). Αν μη τι άλλο το ενδιαφέρον για τον τρίτο που θα υποβιβαστεί αναμένεται να παραμείνει αμείωτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρωταθλήματος.

Τέλος, το Λαύριο διατηρήθηκε στη τρίτη θέση της βαθμολογίας καθώς επικράτησε εντός έδρας του ΟΦΗ με 73-62, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοση του στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Κρητικοί που πάλεψαν σθεναρά στο πρώτο μέρος, χρειάζονται μία μόνο νίκη στα ματς με Αετό (εντός) ή Ερμή Λαγκαδά εκτός για να “σφραγίσουν” την παραμονή τους. Εκτός και αν χάσει την επόμενη αγωνιστική κάποιος εκ των Ηρακλή ή Φίλιππου, οπότε αυτόματα σώζονται…

Κερδισμένοι χωρίς να αγωνιστούν αυτή την αγωνιστική ήταν οι Αετός και Δόξα Λευκάδας. Η ομάδα του Αγίου Παντελεήμονα κέρδισε με 20-0 το ματς με τον Ερμή Λαγκαδά και εξασφάλισε και μαθηματικά την σωτηρία της, ενώ οι νησιώτες “πήραν” με 20-0 το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό που έχει αποσυρθεί σκαρφάλωσαν στη τρίτη θέση.