Έπρεπε να φτάσουμε μία αγωνιστική πριν από το τέλος του φετινού πρωταθλήματος (25η) για να μάθουμε και τη δεύτερη ομάδα που θα ακολουθήσει τη Καβάλα στην Α1. Ο Αρκαδικός επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που έφερε από το ξεκίνημα της σεζόν και με τη νίκη του με 85-70 επί του Ψυχικού πήρε πανάξια την άνοδο στην Α1, για πρώτη φορά στην ιστορία του. Κατάμεστο το κλειστό της Τρίπολης, με τους φίλους των Αρκάδων να πανηγυρίζουν έξαλλα την τεράστια αυτή επιτυχία. Αν έλειπε και η ένταση 5΄ λεπτά πριν το τέλος και η σύρραξη μεταξύ των παικτών, τα πάντα θα ήταν πιο όμορφα… Το Ψυχικό έχασε για δεύτερη σερί χρονιά τον στόχο της ανόδου, χάρη κυρίως στις “εκτός προγράμματος” ήττες που έκανε κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Σχεδόν με το ίδιο σκορ (84-70), επιβλήθηκε η Καβάλα της Δόξας Λευκάδας, σε ένα παιχνίδι – γιορτή, στο επίσης κατάμεστο κλειστό της Καλαμίτσας. Η Ένωση πανηγύρισε με επιστροφή στις επιτυχίες (μετά από δύο ήττες) την κατάκτηση του πρωταθλήματος και της ανόδου.

Το ενδιαφέρον στην τελευταία αγωνιστική εστιάζεται πλέον στην “μάχη” για την αποφυγή του υποβιβασμού η οποία – όπως φάνηκε και από τα χθεσινά αποτελέσματα – θα κορυφωθεί ανάμεσα σε Ηρακλή και Φίλιππο Βέροιας. Ο “Γηραιός” χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα νίκησε το Παγκράτι με 78-66 παρέμεινε πάνω από την διακεκαυμένη ζώνη, τουλάχιστον προς το παρών. Την ίδια στιγμή, ο Φίλιππος έκανε και αυτός το καθήκον του κόντρα στον Ερμή Λαγκαδά (79-64), ο οποίος αγωνίστηκε με πολλά νέα παιδιά στη σύνθεση του.

Την τελευταία αγωνιστική ο Ηρακλής φιλοξενείται στο Ψυχικό και ο Φίλιππος υποδέχεται στη Βέροια το Παγκράτι, με την αγωνία πλέον να χτυπά… κόκκινο για το ποιός θα αποφύγει την τύχη των Ερμή και Ηλυσιακού που από τη νέα χρονιά θα αγωνίζονται στην Α2. Να σημειώσουμε ότι εκκρεμεί και η ένσταση του Φίλιππου κατά του κύρους του αγώνα με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο την περασμένη εβδομάδα, λόγω αντικανονικής – όπως ισχυρίζεται η ομάδα της Ημαθίας – παρουσίας φιλάθλων στις εξέδρες.

Στο άδειο λόγω τιμωρίας κλειστό του Ηρακλείου, ο ΟΦΗ εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του καθώς λύγισε τον αδιάφορο βαθμολογικά Αετό (που είχε σωθεί) με 85-73, ενώ και ο Εθνικός μπροστά σε κενές εξέδρες (επίσης λόγω τιμωρίας), επιβλήθηκε με 91-74 της Λιβαδειάς και έβαλε τέλος στο έντεκα αγώνων νικηφόρο σερί της. Κερδισμένο της ημέρας και το Λαύριο (20-0 άνευ αγώνα τον Ηλυσιακό), το οποίο έμεινε μόνο στη τρίτη θέση της βαθμολογίας.