Φτάσαμε σχεδόν στα μισά του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος και αμφιβάλουμε αν θα υπήρχαν πολλοί πριν από το ξεκίνημα της σεζόν να πόνταραν ότι Λαύριο και Εθνικός θα μοιράζονταν την κορυφή. Μετά και τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής, επιβεβαιώθηκε ότι η Α2 είναι από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στη χώρα και ειδικά το φετινό αναμένεται απρόβλεπτο σε εξέλιξη…

Ο Εθνικός πέτυχε τη νίκη της ημέρας, καταβάλλοντας στο Κερατσίνι μπροστά στο ενθουσιώδες κοινό του και την ισχυρή Καβάλα (67-66). Το καλάθι – μαχαιριά του Μαχαίρα στην εκπνοή, έδωσε στους Πειραιώτες τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής νίκη της ιστορίας τους και τους κράτησε στην κορυφή της βαθμολογίας… αναγκάζοντας τους να ονειρεύονται μεγάλα πράγματα.
Η δεύτερη ομάδα που εντυπωσιάζει φέτος για τη σταθερότητα της είναι το Λαύριο, το οποίο πέρασε και από την έδρα της αξιόμαχης Λιβαδειάς με 64-67 και παρέμεινε στην πρώτη θέση. Αναμφίβολα το συγκρότημα του Χρήστου Σερέλη κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στα χρόνια της παρουσίας του στην Α2 και πλέον το μεγάλο του στοίχημα είναι το πόσο θα αντέξει τον πρωταθλητισμό.

Το Ψυχικό ήταν από τους κερδισμένους της αγωνιστικής καθώς ξεπέρασε το εμπόδιο του αγνώριστου σε σχέση με τη περασμένη αγωνιστική Αετού (77-61), χωρίς πάντως να εντυπωσιάσει με την απόδοση του. Η ουσία όμως είναι ότι διατηρήθηκε σε απόσταση βολής από την κορυφή, όπως και ο Αρκαδικός που νίκησε τον Ηλυσιακό στη Τρίπολη (87-65). Εδώ αξίζει να πούμε ένα “μπράβο” στα πιτσιρίκια της ομάδας των Ιλισίων τα οποία παρά τις σημαντικές απουσίες και με υπηρεσιακό τεχνικό τον Θοδωρή Καλλιώρα  ήταν άκρως ανταγωνιστικά και έδειξαν ότι έχουν πολύ μέλλον.

Σημαντικότατη ήταν και η νίκη της Δόξας στη Λευκάδα επί του Φίλιππου (83-71), η οποία διατήρησε τους νησιώτες κοντά στις πρώτες θέσεις. Όσο για την ομάδα της Βέροιας, μετά το εξαιρετικό της ξεκίνημα (3-0), μετράει τρεις σερί ήττες και αρχίζει να… βουλιάζει στη βαθμολογία.

Βαθιές βαθμολογικές ανάσες πήραν τόσο ο Ηρακλής που με προπονητή τον 27χρονο  Γιάννη Δαμαλή (ο οποίος αναμένεται να μονιμοποιηθεί) νίκησε με 90-88 τον ΟΦΗ, όσο και το Παγκράτι που σε έναν από τους πρώτους “τελικούς” της σεζόν, πήρε τον Ερμή Λαγκαδά στο Μετς (75-68) και γλίτωσε την μουρμούρα, τη γκρίνια και την εσωστρέφεια…