“Αγκαζέ” βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας Λαύριο και Εθνικός και συνεχίζουν να εκπλήσσουν ευχάριστα με την μέχρι στιγμής πορεία τους. Η ομάδα του Λαυρίου μετέτρεψε σε… παράσταση για ένα ρόλο το θεωρητικά πολύ δύσκολο παιχνίδι με την φιλόδοξη φέτος Δόξα Λευκάδας (72-55), διατηρήθηκε στη πρώτη θέση και με την άγνοια κινδύνου αλλά και άγχους που την διακατέχει δείχνει ικανή ακόμη και για την υπέρβαση. Η Δόξα έχει μεν θέσει φέτος υψηλά τον πήχη, όμως δείχνει ότι κάτι τις… λείπει για να πλασαριστεί στις θέσεις της κορυφής. Ο προβληματισμός πάντως είναι διάχυτος στους νησιώτες, ειδικά λόγω της αδυναμίας τους στα εκτός έδρας.

Μαζί με το Λαύριο την κορυφή μοιράζεται ο εκπληκτικός φέτος Εθνικός. Οι νεοφώτιστοι στην Α2 Πειραιώτες, δείχνουν απίστευτη ωριμότητα και σταθερότητα στην απόδοση τους καθώς πέρασαν… τρένο και από την Βέροια επικρατώντας του Φίλιππου Βέροιας με 69-74 και δικαιωματικά μπορούν να ονειρεύονται ότι θέλουν… Όσο για τον Φίλιππο, αυτή ήταν η τέταρτη σερί ήττα του και πλέον τα περιθώρια έχουν στενέψει, καθώς το καλό ξεκίνημα (3/3) πήγε περίπατο και πλέον έρχεται στο προσκήνιο η μάχη για την επιβίωση.

Η Καβάλα είναι το μεγάλο φαβορί για την άνοδο και το απέδειξε στη… τιτανομαχία με τον Αρκαδικό, τον οποίο δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να λυγίσει με 70-60, παίρνοντας παράλληλα και μια σημαντική διαφορά η οποία ενδεχομένως να φανεί χρήσιμη στη συνέχεια. Όσον αφορά στην άτυπη “μονομαχία” των κορυφαίων σκόρερ Κώστα Τότσιου (πρώτος εν ενεργεία στην Α2) και Νίκου Χατζή (πρώτος στην Α1), ο άσσος της Καβάλας πήρε με άνεση τη νίκη όντας ο κορυφαίος της ομάδας του (15 π.), ενώ Καλαματιανός γκαρντ δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα (4 π.).

Το Παγκράτι έχει εξελιχθεί σε κακό δαίμονα του ΟΦΗ, καθώς κέρδισε για δεύτερη σερί χρονιά στη Κρήτη (86-87), δείχνοντας ότι εξακολουθεί να αποτελεί μια άκρως υπολογίσιμη δύναμη στην Α2. Νίκη από αυτές που κρίνουν την παραμονή για τους “ροσονέρι”, ήττα που βάζει σε… μπελάδες για τον ΟΦΗ, ο οποίος πέρασε κάτω από την επικίνδυνη ζώνη για πρώτη φορά.

Το Ψυχικό έδειξε χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και κάνοντας χρήση της ποιότητας του ρόστερ του, επικράτησε στον Λαγκαδά του Ερμή με 63-72 και παραμένει στο.. κυνήγι της ανόδου. Για τον Ερμή αυτή η ήττα δεν ήταν… καταστροφή, όμως θα πρέπει να ανεβάσει περισσότερο την απόδοση του στη συνέχεια γιατί η μάχη για τη σωτηρία προβλέπεται σκληρή.

Τέλος, στην αναμέτρηση των νεοφώτιστων, η Λιβαδειά πήρε σπουδαίο “διπλό” στου Στρέφη (78-79 τον Αετό) και πήρε τα… πάνω της ενόψει της συνέχειας. Πρωταγωνιστής ο νεοαποκτηθείς Γιάννης Γκαγκαλούδης (30 π.), που έδειξε ότι μπορεί να δώσει το… άτι παραπάνω στους Βοιωτούς. Ο Αετός που “φωνάζει” για τη διαιτησία, έχασε βαθμολογικό έδαφος όμως ακόμη είναι πολύ νωρίς για απογοητεύσεις, ή υπερβολικούς ενθουσιασμούς.  
Να θυμίσουμε ότι εκκρεμεί ο αγώνας Ηλυσιακός – Ηρακλής για να ολοκληρωθεί η 7η αγωνιστική.