Ανακατατάξεις έφερε η 8η αγωνιστική στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, καθώς έσπασε το δίδυμο των πρωτοπόρων (Λαύριο – Αρκαδικός). Η ομάδα του Λαυρίου συνεχίζει τον… καλπασμό της, καθώς ξεπέρασε και το εμπόδιο του Φίλιππου Βέροιας (90-75) και παρά την απουσία του ηγέτη της Σάκη Γιαννακόπουλου, έμεινε πρώτη στη κορυφή της βαθμολογίας. Οι “κυανοκίτρινοι” που έχουν φέτος στις τάξεις τους έναν… αφιονισμένο Σακελλαρίου (45 πόντους έβαλε το Σάββατο ο αθεόφοβος), δίνουν μια διαφορετική γεύση στο φετινό πρωτάθλημα καθώς παραμένουν το αουτσάιντερ που μπορεί να κάνει το μεγάλο “μπαμ”. Όσο για τον Φίλιππο, η πέμπτη σερί ήττα τον κρατά σε κατάσταση συναγερμού. Αν δεν υπήρχε και το 3-0 του ξεκινήματος η ομάδα της Ημαθίας θα είχε μπλέξει χοντρά…

Ο Εθνικός αποχωρίστηκε τη πρωτιά, καθώς γνώρισε την ήττα στη Τρίπολη από τον αποφασισμένο Αρκαδικό (79-60). Η ομάδα της Τρίπολης, σε ένα οριακής σημασίας παιχνίδι, έδειξε αποφασιστικότητα και χαρακτήρα, πήρε επιτέλους το μάξιμουμ από τα μεγάλα της αστέρια και δήλωσε “παρών” στη μάχη της ανόδου. Οι Πειραιώτες δεν πρόκειται να τα βάψουν και… μαύρα, αφού έχουν ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι βασικός τους στόχος παραμένει η καθιέρωση στην Α2, στη παρθενική τους χρονιά στη κατηγορία.

Η Καβάλα έκανε επίδειξη ισχύος στο άδειο λόγω τιμωρίας Ιβανώφειο (88-61) και συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Το συγκρότημα του Γιάννη Τζήμα είναι το μεγάλο φαβορί για την άνοδο και φροντίζει να το επιβεβαιώνει με την σοβαρότητα της και παίρνοντας με ευκολία βαθμούς εκεί που άλλοι θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα. Ο Ηρακλής ψάχνει ακόμη τα πατήματα του και σίγουρα περιμένει την επιστροφή του κόσμου του στις εξέδρες του Ιβανώφειου (εξέτισε την ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών), για να πάρει ώθηση για τη συνέχεια.  

Σταθερά ανεβαίνει και το Ψυχικό, το οποίο δεν αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα κόντρα στον ΟΦΗ (78-58) και έτσι σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση μαζί με Εθνικό και Καβάλα. Οι Ψυχικιώτες μπορεί να μην θαμπώνουν με το μπάσκετ που παίζουν, όμως έχουν αρχίσει και αποκτούν ουσία στο παιχνίδι τους, μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς. Αυτό είναι άλλωστε το ζητούμενο. Ο ΟΦΗ πάντως έχει βυθιστεί σε περίσκεψη… Οι Κρητικοί αποτελούν την δυσάρεστη έκπληξη του πρωταθλήματος, παραμένοντας κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και πλέον ο εντός έδρας αγώνας που ακολουθεί με τη Λιβαδειά είναι …τελικός!

Όσο για τη Λιβαδειά, ο ερχομός του Γκαγκαλούδη φαίνεται πως της έχει δώσει το… κάτι παραπάνω που έψαχνε. Η ομάδα του Νίκου Οικονόμου έφτασε στις δύο σερί επιτυχίες (και τρεις συνολικά), με την επικράτηση επί του Ερμή Λαγκαδά (81-61) και παραμένει εκτός κινδύνου. Αντίθετα, οι ηττημένοι κάνουν το χειρότερο τους ξεκίνημα τα τελευταία χρόνια στη κατηγορία. Με συνεχείς αλλαγές στην άκρη του πάγκου τους (χθες ντεμπουτάρισε ο Μύθου), δείχνουν εκτός… τόπου και χρόνου και το έργο τους στη συνέχεια είναι εξαιρετικά δύσκολο, με το φάντασμα του υποβιβασμού να έχει κάνει από νωρίς την εμφάνιση του στον Λαγκαδά.

Δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη πήρε η Δόξα στη Λευκάδα επί του Αετού (80-71). Οι νησιώτες με τον Βαγγέλη Ζιάγκο πλέον στην άκρη του πάγκου τους, φιλοδοξούν να δώσουν συνέχεια σε αυτή την επιτυχία και να παραμείνουν σε τροχιά ανόδου. Η διάρκεια είναι πλέον το ζητούμενο. Για τον Αετό η ήττα αυτή ήταν… εντός προγράμματος, όμως με τρεις σερί αποτυχίες θα πρέπει οι νεοφώτιστοι να επιστρέψουν άμεσα στα θετικά αποτελέσματα…

Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας τέλος η νίκη του Παγκρατίου (94-91) επί του ρωμαλέου και σκληροτράχηλου Ηλυσιακού. Οι “ροσονέρι” έπαιξαν με τη φωτιά αλλά ευτυχώς για αυτούς δεν κάηκαν, λόγω και της απειρίας των “κιτρινόμαυρων” πιτσιρικάδων. Η ουσία πάντως είναι ότι έβαλαν άλλους δύο πόντους στο σακούλι (τρίτη σερί νίκη) και πλέον βλέπουν με μεγάλη αισιοδοξία τη συνέχεια.