Για παιχνίδια – παγίδες για τα φαβορί κάναμε λόγο στη προαναγγελία της 9ης αγωνιστικής και όπως αποδείχθηκε Αρκαδικός και Δόξα Λευκάδας… έπεσαν μέσα σε αυτές και έχασαν πολύτιμο έδαφος στη μάχη για τη κορυφή.

Στην Βέροια, ο Φίλιππος απέδειξε ότι παραμένει… ζωντανός και επικίνδυνος. Μετά από πέντε σερί ήττες, η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα έριξε στο… καναβάτσο τον Αρκαδικό (61-57), ο οποίος ήταν τραγικά άστοχος (1/21 τρίποντα!). Οι Αρκάδες έχουν έλλειψη σταθερότητας στην απόδοση τους (ήττα από Καβάλα, νίκη με Εθνικό), ενώ είναι σαφές το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στα εκτός έδρας ματς. Ο Φίλιππος ανέκαμψε, τόνωσε τη ψυχολογία του και λογικά δεν θα κινδυνέψει…

Το δεύτερο “μπαμ” της αγωνιστικής ήταν η νίκη του Ερμή Λαγκαδά επί της Δόξας Λευκάδας (79-76), η οποία επιβεβαίωσε δύο πράγματα. Πρώτον ότι στο φετινό πρωτάθλημα δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ και η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού θα είναι το ίδιο σκληρή με αυτή της ανόδου και δεύτερον, ότι οι νησιώτες, παρά το υψηλό τους μπάτζετ και την αλλαγή προπονητή, εξακολουθούν να μην πατάνε καλά… Σίγουρα είναι νωρίς ακόμη για απογοητεύσεις, όμως με τα υπάρχοντα δεδομένα η Δόξα δεν δείχνει ικανή ότι μπορεί να χτυπήσει την άνοδο. Η νίκη του Ερμή (η πρώτη με τον Δημήτρη Μύθου στον πάγκο του) έχει μεγάλη αξία και λόγω του ότι αγωνίστηκε χωρίς τον καλό του ψηλό (Μπένας).

Μεγάλοι κερδισμένοι της αγωνιστικής οι Εθνικός και Καβάλα. Οι Πειραιώτες έδειξαν ότι δεν τους επηρέασε η απουσία του κόσμου από τις εξέδρες του κλειστού του Κερατσινίου (λόγω τιμωρίας της έδρας) και με τη νίκη τους με 86-76 επί του Ηρακλή, διατηρήθηκαν στη κορυφή. Ο Εθνικός με την έβδομη νίκη του, σχεδόν εξασφάλισε τη παραμονή που ήταν ο βασικός του στόχος και αν μη τι άλλο θα μας απασχολήσει για την άνοδο για πολύ ακόμη… Όσο για τον Ηρακλή, η απουσία του Δέσπου είναι κομβικής σημασίας γι’ αυτόν και κινδυνεύει να μπλέξει σε σοβαρές… περιπέτειες.

Για την Καβάλα ήταν ένα εύκολο απόγευμα (82-53) κόντρα στο ελλιπές Παγκράτι και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα έπιασε κορυφή και σκοπεύει να παραμείνει εκεί… Το Παγκράτι που έπαιξε χωρίς τους Ψαρόπουλο και Παππά, έχει άλλα ματς για να “χτυπήσει” προκειμένου να εξασφαλίσει τη σωτηρία του και σίγουρα δεν νιώθει ακόμη βαθμολογική πίεση, μιας και έχει προίκα 5 μέχρι στιγμής επιτυχίες του.

Ο ΟΦΗ έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των πέντε ηττών και με τη νίκη επί της Λιβαδειάς (79-70), μπορεί να αισιοδοξεί για ένα καλύτερο μέλλον στη κατηγορία. Το ζητούμενο για τους Κρητικούς πλέον είναι η σταθερότητα μιας και τα δεδομένα στην κατηγορία μπορούν να αλλάξουν από αγωνιστική σε αγωνιστική. Η Λιβαδειά έχει λογικά ήδη ξεχάσει το παιχνίδι και έχει στρέψει τη προσοχή της στον κρίσιμο εντός έδρας αγώνα που ακολουθεί με τον Ηλυσιακό.

Η χθεσινή αγωνιστική ήταν που ήταν… κουτσή (λόγω της αναβολής του Αετός – Λαύριο), έγινε ακόμη ελλιπέστερη μετά και την διακοπή της συνάντησης του Ηλυσιακού με το Ψυχικό (10-9 στο 6΄) λόγω του ότι έσταζε η οροφή του κλειστού των Ιλισίων, με αποτέλεσμα να γλιστράνε οι παίκτες. Το θέμα όμως είναι ότι το κακό έγινε, καθώς χτύπησε άσκημα στο γόνατο ο Νταμίρ Λάτοβιτς λόγω του ολισθηρού παρκέ. Ελπίζουμε οι εξετάσεις να μην επιβεβαιώσουν τους φόβους για σοβαρή ζημιά στον σέντερ του Ψυχικού…