Πολλοί θεωρούν την Α2 ως το πρωτάθλημα των πιο… ηλικιωμένων παικτών της χώρας. Κι όχι άδικα, αν αναλογιστεί κανείς τις ηλικίες των περισσότερων παικτών στην πλειοψηφία των ομάδων της κατηγορίας. Ωστόσο, φέτος η Α2 δείχνει έτοιμη να γίνει ξανά ο τόπος… ανάπτυξης των μεγάλων ταλέντων της Ελλάδας, τα οποία σιγά-σιγά θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω στην καριέρα τους. Το basketblog.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα 10+2 μεγάλα ταλέντα της κατηγορίας.

1. Γιώργος Φίλλιος – Ηρακλής (Φόργουορντ – 1,97 μ. – 16 χρονών)

Μπορεί μέχρι στιγμής να έχει αρκετά μικρό χρόνο συμμετοχής, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα 16χρονο παιδί που αγωνίζεται σε μία από τις ιστορικότερες ομάδες της Ελλάδας. Ο Γιώργος Φίλλιος, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τον Ηρακλή προερχόμενος από τον ΠΑΟΚ και μοιάζει έτοιμος τα επόμενα χρόνια να εντυπωσιάσει. Αναμένεται, μάλιστα, να προσελκύσει τα βλέμματα αρκετών ομάδων, αφού τα χαρακτηριστικά του, αλλά και η θέση που αγωνίζεται καθιστούν επιτακτική την επένδυση σε εκείνον τα επόμενα χρόνια. 

Μ.Ο.: 0,7 π., 0,3 ασ., 0,7 κλ. / 3:18 (3 συμμετοχές)

2. Φώτης Γεωργαλάς – Ηρακλής (Φόργουορντ/Σέντερ – 2,04 μ. – 17 χρονών)

Ο Ηρακλής έχει βάλει στόχο την ανάπτυξη των υποδομών του, ώστε να έχει έτοιμους παίκτες τα επόμενα χρόνια και εκτός από τον Φίλλιο, μεγάλο… στοίχημα αποτελεί ο Φώτης Γεωργαλάς. Με εξαιρετικά προσόντα για 17χρονο, ο Γεωργαλάς δεν έχει ακόμα συμμετοχή την φετινή σεζόν, όμως αναμένεται να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια ένα πολύ σημαντικό project για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. 

Μ.Ο.:

3. Περικλής Μπαζίνας – Απόλλων Πατρών (Γκαρντ – 2,00 μ. – 18 χρονών)

Στον Απόλλωνα των χιλίων προβλημάτων και της αμφίβολης επόμενης μέρας, ο Περικλής Μπαζίνας αποτελεί έναν λόγο αισιοδοξίας για το μέλλον της ομάδας. Ο νεαρός γκαρντ, που ήδη βλέπει τον κόσμο από τα δύο μέτρα, έχει πάρει χρόνο συμμετοχής την φετινή σεζόν, δείχνοντας πως αποτελεί σημαντική λύση στο ροτέισον της ομάδας της Πάτρας. Σίγουρα ακόμα έχει πολλά να δουλέψει για να βελτιωθεί, όμως τα πρώτα δείγματά του είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Μ.Ο.: 1 π., 1,3 ρ., 0,7 ασ. / 11:30 (3 συμμετοχές)

4. Ροβέρτος Χουγκάζ – Εθνικός (Σέντερ – 2,03 μ. – 18 χρονών)

Ο γιος του προπονητή του Πανιωνίου, Κρις Χουγκάζ, έχει ξεκινήσει άκρως εντυπωσιακά τη σεζόν στον Εθνικό Πειραιώς, που αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα οικονομικής φύσεως. Ο 18χρονος είναι ένας από τους σημαντικούς παίκτες στην ομάδα του Πειραιά, έχοντας εξαιρετικά στατιστικά για παίκτη της ηλικίας του. Έτσι, αναμένεται στο μέλλον να προσελκύσει ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες, με τον Εθνικό να ποντάρει σε ένα σημαντικό κέρδος από τον Ροβέρτο Χουγκάζ.

Μ.Ο.: 6 π., 3,3 ρ., 1,3 ασ., 0,8 κλ., 0,5 κοψ. / 21:10 (4 συμμετοχές)

5. Κώστας Καμπουρίδης – Ευρώπη Πευκοχωρίου (Σέντερ – 2,02 μ. – 19 χρονών)

Ακόμα ένας παίκτης που προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, κάνει μία αρκετά καλή σεζόν στο ξεκίνημά της με την Ευρώπη Πευκοχωρίου. Ο 19χρονος Κωνσταντίνος Καμπουρίδης παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής και δείχνει πως έχει πολύ μέλλον μπροστά του. Η δύναμη είναι το κύριο προσόν του και στην ομάδα του Πευκοχωρίου έχει τη δυνατότητα να ωριμάσει το παιχνίδι του και να κάνει τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας να ασχοληθούν μαζί του στο μέλλον.

Μ.Ο.: 3 π., 3 ρ., 0,3 ασ., 0,8 κλ., 0,3 κοψ. / 11:52 (4 συμμετοχές)

6. Χρήστος Ιορδάνου – Ψυχικό (Φόργουορντ – 1,98 μ. – 19 χρονών)

Χτυπημένος από την ατυχία έχοντας περάσει δύο φορές την πόρτα του χειρουργείου με πρόβλημα στον χιαστό, ο Χρήστος Ιορδάνου έχει ξεκινήσει εξαιρετικά τη φετινή σεζόν απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη του Γιώργου Ρεμεντέλα στο Ψυχικό. Ο νεαρός φόργουορντ παίρνει πολύ χρόνο συμμετοχής και μέσα στο παρκέ είναι αρκετά σημαντικός για την ομάδα του, θέλοντας να τη βοηθήσει να κάνει κάτι καλό τη φετινή σεζόν. 

Μ.Ο.: 4 π., 1,5 ρ., 0,5 κλ. / 20:43 (4 συμμετοχές)

7. Θάνος Χονδρογιάννης – Καστοριά (Φόργουορντ – 1,93 μ. – 20 χρονών)

Επιστροφή στην Καστοριά για τον Χονδρογιάννη φέτος, που έπειτα από μία σεζόν στον Γλαύκο Πατρών (πήρε μαζί του την άνοδο για την Β’ Εθνική) αποφάσισε να γυρίσει στην πρώην ομάδα του. Μέχρι στιγμής τα πάει πολύ καλά, αφού αποτελεί σημαντικό μέλος στο ροτέισον του Νίκου Καραγιάννη στην Καστοριά. Ο Χονδρογιάννης έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια την φετινή σεζόν, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει και την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Μ.Ο.: 2,3 π., 1 ρ., 0,8 ασ. / 9:51 (4 συμμετοχές)

8. Ανδρέας Σκούφης – Ιπποκράτης Κω (Γκαρντ – 1,91 μ. – 20 χρονών)

Στο νησί του και την ομάδα που έκανε τα πρώτα του βήματα επέστρεψε φέτος ο Ανδρέας Σκούφης φέτος, αποχωρώντας από τον Προμηθέα Πατρών. Ένας από τους καλύτερους γκαρντ στην ηλικία του, και μία από τις μεγάλες ελπίδες του ελληνικού μπάσκετ στη θέση. Αρκετά ώριμος για την ηλικία του και ικανός για μεγάλα πράγματα αν συνεχίσει να δουλεύει σκληρά στο μέλλον, ώστε να βελτιώσει τις αδυναμίες του παιχνιδιού του.

Μ.Ο.: 5 π., 0,8 ρ., 1,5 ασ., 0,3 κλ. / 12:39 (4 συμμετοχές)

9. Βένος Μαστόρος – Ιπποκράτης Κω (Γκαρντ – 1,83 μ. – 20 χρονών)

Επιστροφή στην Κω για τον Μαστόρο, που ενισχύει την φετινή σεζόν τον Ιπποκράτη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ. Επίσης (μαζί με τον Σκούφη) ένας από τους καλύτερους γκαρντ της ηλικίας του, και από τους πιο σημαντικούς παίκτες στην ομάδα του. Πολυδιάστατος, αφού βοηθάει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού της ομάδας της Κω, ενώ παρά το νεαρό της ηλικίας του, στο παρκέ βγάζει κι εκείνος μία απίθανη ωριμότητα που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους συνομήλικούς του. 

Μ.Ο.: 7 π., 3,5 ρ., 1,3 ασ., 1 κλ. / 20:55 (4 συμμετοχές)

10. Ορφέας Στασινός – Μαρούσι (Γκαρντ – 1,83 μ. – 20 χρονών)

Μικρόσωμος, αλλά θαυματουργός, ο Ορφέας Στασινός προέρχεται από τα «σπλάχνα» του Αμαρουσίου και θέλει να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται με την φανέλα της ομάδας που τον ανέδειξε. Ήδη δείχνει πως θέλει με κάθε τρόπο να την βοηθήσει να εξελιχθεί, ενώ ο Κώστας Κεραμιδάς τον εμπιστεύεται απόλυτα. Δεν θα αργήσει η στιγμή να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, αφού ειδικά με τις φετινές εμφανίσεις του, έχει προσελκύσει αρκετούς ενδιαφερόμενους. 

Μ.Ο.: 13,3 π., 3,5 ρ., 5,5 ασ., 1,3 κλ. / 29:04 (4 συμμετοχές)

+1. Νίκος Αρσενόπουλος – Ψυχικό (δανεικός από Ολυμπιακό) (Γκαρντ – 1,91 μ. – 18 χρονών)

Δεν χρειάζονται συστάσεις για τον Νίκο Αρσενόπουλο. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του, που εδώ και δύο χρόνια ανήκει στον Ολυμπιακό και φέτος αποφασίστηκε να πάρει χρόνο συμμετοχής στο Ψυχικό ως δανεικός. Στον Πειραιά πιστεύουν πολύ στον 18χρονο και εκείνος δείχνει φέτος ικανός για φοβερά πράγματα μιας και τα στατιστικά του στους μέχρι τώρα αγώνες με το Ψυχικό δείχνουν έναν παίκτη έτοιμο να πάρει ευκαιρίες στο μεγαλύτερο επίπεδο από τη νέα χρονιά.

Μ.Ο.: 13,5 π., 3 ρ., 2,5 ασ., 1 κλ. / 35:45 (4 συμμετοχές)

+2. Μάνος Χατζηδάκης – Μαρούσι (δανεικός από ΑΕΚ) (Σέντερ – 2,08 μ. – 18 χρονών)

Επίσης ένας παίκτης για τον οποίο δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Πρόκειται για το next big thing της ΑΕΚ σε αυτή την ηλικία, με τον 18χρονο σέντερ να κάνει το… αγροτικό του με την φανέλα του Αμαρουσίου στην Α2. Ο Χατζηδάκης διαθέτει τρομερά σωματικά προσόντα και μετά τον Νίκο Ρογκαβόπουλο, δείχνει πως του χρόνου είναι η σειρά του να βρεθεί στο ροτέισον της ΑΕΚ, αφού φέτος κάνει απίστευτα πράγματα υπό τις οδηγίες του Κώστα Κεραμιδά.

Μ.Ο.: 14,8 π., 4,3 ρ., 1 ασ., 0,8 κλ., 0,3 κοψ. / 26:41 (4 συμμετοχές)

 

*Τα στατιστικά αφορούν τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές της φετινής Α2.