Αγωνιστική με πολλές εκτός έδρας νίκες ήταν η 9η αγων. στην Α2, μιας και τρεις ομάδες έφυγαν με το διπλό σε μία αγωνιστική δράση 7 παιχνιδιών. Επιβλητική παρουσία από τον Απόλλωνα Πάτρας που πέρασε από την έδρα της Καρδίτσας. Με το διπλό έφυγε από το “Στ. Βενέτης” και ο Ολυμπιακός που επικράτησε του Διαγόρα Δρυοπιδέων. Σπουδαία εκτός έδρας νίκη και για τον Χαρίλαο Τρικούπη που μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στη Δάφνη Δαφνίου, πέρασε όμως στο φινάλε από το κλειστό του Χαϊδαρίου. Επιτέλους νίκη για τον Οίακα Ναυπλίου κόντρα στο Παγκράτι.  Επιστροφή στις νίκες για το Αγρίνιο που επικράτησε της Ελευθερούπολης σε ένα ματς θρίλερ. 

Άντεξε στην πίεση ο Τρικούπης

Την 9η σερί νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο οποίος δυσκολεύτηκε, πέρασε όμως από την έδρα της Δάφνης Δαφνίου επικρατώντας με 82-76. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μία πρώτη διαφορά 9 πόντων (8-17) στα πρώτα 5′ λεπτά, για να ακολουθήσει η απάντηση των “πρασίνων”, οι οποίοι κατάφεραν να μειώσουν στον πόντο στο τέλος του δεκαλέπτου. Το παιχνίδι είχε συνεχείς εναλλαγές, με τη Δάφνη να παλεύει την αναμέτρηση στα ίσα και να έχει δώσει πολύ γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, ενώ το τρίποντο του Τοπάλι λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, έκανε το 43-40. Στο β’ ημίχρονο η Δάφνη είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και έδωσε προβάδισμα ακόμα και 10 πόντων (59-49), με τον Κανονίδη να βρίσκεται σε εξαιρετική ημέρα, όμως το σερί 12-0 των φιλοξενούμενων ανέτρεψε την κατάσταση. Το τελευταίο μέρος του αγώνα βρήκε την ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου να φτάνει τη διαφορά στο +10 (64-74), με τους παίκτες του Μάη Κωνσταντινίδη να παλεύουν στο φινάλε για την τελική αντεπίθεση, χωρίς όμως να έρθει η ανατροπή. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Στάθης Παπαδιονυσίου με 20 πόντους, ενώ double double με 11 ασίστ και 10 πόντους πέτυχε ο Φώτης Βασιλόπουλος.

Μεγάλα διπλά για Απόλλωνα και Ολυμπιακό

Μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του, αν όχι την καλύτερη, πραγματοποίησε ο Απόλλων Πάτρας, ο οποίος πέρασε από την Καρδίτσα, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 81-65 και κάνοντας πλέον όνειρα για είσοδο στα playoffs του φετινού πρωταθλήματος. Οι Πατρινοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο κάτω από το καλάθι, το οποίο μεταφράστηκε και στον τομέα των ριμπάουντ, με τους παίκτες του Κώστα Δελέγκου να μαζεύουν 42 “σκουπίδια”, την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν μόλις 26. Παράλληλα, οι Θεσσαλοί αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα και στην επιθετική τους λειτουργία, μιας και σε κανένα δεκάλεπτο δεν ξεπέρασαν τους 20 πόντους ενεργητικό. Οι φιλοξενούμενοι επέβαλλαν πλήρως το ρυθμό τους από τα πρώτα κιόλας λεπτά, δημιουργώντας διαφορά 9 πόντων (10-19), με τη συνέχεια να είναι ανάλογη. Η διαφορά άρχισε να ανοίγει για τα καλά στο β’ δεκάλεπτο, με την τριάδα των Τσάμη, Ζούμπου και Μολφέτα να είναι πανίσχυρη και ασταμάτητη, την ώρα που η Καρδίτσα δεν έβρισκε απαντήσεις, με το ημίχρονο να κλείνει στο 49-34. Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο β’ ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να θέλουν να κλειδώσουν τη νίκη όσο το δυνατό πιο γρήγορα και στόχευαν στο να ξεπεράσουν τους 20 πόντους, την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν χάσει πλέον την επαφή με τον αγώνα, με αποτέλεσμα να έρθει αυτή η νίκη για τον Απόλλωνα. Κορυφαίος για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν ο Άγγελος Τσάμης με 23 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ 13 ριμπάουντ είχε ο Γιάννης Μολφέτας

Συναρπαστικό παιχνίδι διεξήχθη στο “Στ. Βενέτης”, με τον Ολυμπιακό να παίρνει πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Διαγόρα Δρυοπιδέων με 88-84, με αυτή την ήττα να είναι η δεύτερη για την ομάδα του Αιγάλεω που χάνει έδαφος στη μάχη της κατάκτησης του πρωταθλήματος και της απευθείας ανόδου στην Basket League. Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στον αγώνα και έβρισκε μικρές διαφορές στο σκορ, με τον Διαγόρα να προσπαθεί να τον ακολουθήσει, όμως οι “ερυθρόλευκοι” έβρισκαν τρόπο να είναι μπροστά. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο β’ δεκάλεπτο, με το Διαγόρα να περνάει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στα 5′ πριν τη λήξη του ημιχρόνου, χάρη στις βολές του Βαγγέλη Καράμπουλα. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και χάρη στους Τζόλο και Μελισσαράτο έφτασε τη διαφορά στο +5 (47-52), με το ημίχρονο να κλείνει στο 49-52. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι για το μεγάλο διπλό στο β’ ημίχρονο και με τον Τζόλο να βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση, η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στο +10 (44-54), με τον Καράμπουλα να είναι αυτός που έδωσε ξανά τη λύση. Το καλάθι του Γκιουζέλη στα 6′ πριν το φινάλε έδωσε χαμόγελα για τους γηπεδούχους που πίστεψαν στη νίκη, όμως το σερί 4-15 των φιλοξενούμενων, οδήγησε την ομάδα του Τσαλδάρη στην μεγάλη εκτός έδρας νίκη. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τζόλος με 24 πόντους, την ώρα που ο Καράμπουλας έσπασε τα κοντέρ πετυχαίνοντας 39 πόντους.

Πήρε ανάσα το Αγρίνιο

Επιστροφή στις νίκες για το Αγρίνιο, με την ομάδα του Γιάννη Διαμαντάκου να επικρατεί της Ελευθερούπολης με 74-72, στο περσινό ντέρμπι της Β’ Εθνικής στο Βορρά. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες στα τελευταία λεπτά πριν το φινάλε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι, χωρίς όμως να ξεφεύγει κάποιος. Το 66-60 ήταν η μεγαλύτερη διαφορά για τους γηπεδούχους στην δ’ περίοδο, όμως το 3-9 έφερε την ισοπαλία ανάμεσα στις δύο πλευρές. ενώ ο Μπένας έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στο δ’ δεκάλεπτο. Το παιχνίδι έγινε θρίλερ, με τον Φραντσέσκι να δίνει εν αρχή τη λύση με το τρίποντο του, κάνοντας το 72-71, όμως ο Μπένας βοήθησε ξανά τον ΓΣΕ κάνοντας το 72-72. Ο κοινοτικός του Αγρινίου ήταν και πάλι ο άνθρωπος της στιγμής για τους γηπεδούχους και με τις εύστοχες βολές του έκανε το 74-72. Στο φινάλε η Ελευθερούπολη είχε δύο φορές την ευκαιρία να φύγει με το διπλό, όμως και ο Τσούτσος αστόχησε στο τρίποντο που δοκίμασε, ενώ ο Μπένας μπορεί να πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, όμως δεν κατάφερε να βρει στόχο στη συνέχεια, με το 74-72 να είναι το τελικό αποτέλεσμα. Κορυφαίος για την ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας ήταν ο Κέβιν Φραντσέσκι, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα έχοντας μετρήσει 22 πόντους.

Επιτέλους νίκη ο Κόροιβος

Στις νίκες επέστρεψε ο Κόροιβος, με την ομάδα της Αμαλιάδας να επικρατεί του αξιόμαχου Τρίτωνα με 75-67 και να παίρνει ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας, με βάση και τα δεδομένα που υπάρχουν, με τον Κώστα Κεραμιδά να κάνει το ιδανικότερο ντεμπούτο στο νέο του ξεκίνημα στην ομάδα της Αμαλιάδας. Οι γηπεδούχοι είχαν δώσει φρενήρη ρυθμό στην αναμέτρηση στα πρώτα λεπτά, πετυχαίνοντας 29 πόντους στο α’ δεκάλεπτο, όμως ο Τρίτων δεν έμενε πίσω και ακολουθούσε στους ίδιους ρυθμούς, μένοντας κοντά στο σκορ. Από το β’ δεκάλεπτο και έκτοτε, οι δύο ομάδες κατέβασαν αισθητά ταχύτητες και ήταν πολύ άστοχες, όμως ο Κόροιβος κατάφερε να δημιουργήσει για πρώτη φορά διψήφια διαφορά πόντων. Ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο β’ ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά άστοχες, όμως η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά διατηρούσε τη διψήφια διαφορά πόντων. Στο φινάλε, ο Τρίτωνας προσπάθησε να επωφεληθεί από τον χαμηλό ρυθμό του Κοροίβου και έκανε το παιχνίδι ντέρμπι, μειώνοντας στους 5 (70-65), όμως οι εύστοχες βολές του Χουχούμη και του Αθανασούλα έγειραν το παιχνίδι στην πλευρά των γηπεδούχων. Κορυφαίος για την ομάδα του Κεραμιδά ήταν ο Ρόναλντ Ρουτκάουσκας που πέτυχε double double με 16 ριμπάουντ και 13 πόντους, ενώ εντυπωσιακό ντεμπούτο πραγματοποίησε ο Νίκος Χουχούμης με 19 πόντους.

Ο Οίαξ τη νίκη, το Παγκράτι το χειροκρότημα

Στα θετικά αποτελέσματα επέστρεψε ο Οίαξ Ναυπλίου, ο οποίος επικράτησε με δυσκολία του Παγκρατίου με 82-74 και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Το Παγκράτι μπορεί να γνώρισε μία ακόμα ήττα, όμως κέρδισε το χειροκρότημα, μιας και παρά τις απουσίες και το γεγονός πως έχει αρκετό διάστημα να παίξει στην έδρα της που αποτελεί και μία από τις ισχυρότερες έδρες της κατηγορίας, στάθηκε επάξια στις απαιτήσεις του αγώνα, βρέθηκε μπροστά ακόμα και με διψήφια διαφορά στο σκορ, όμως το σύνηθες κακό γ’ δεκάλεπτο, αποδείχθηκε τροχοπέδη στα σχέδια για μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη. Το επιμέρους 33-14 έδωσε το προβάδισμα στον Οίακα και μάλιστα με απόσταση ασφαλείας και παρά την προσπάθεια των παικτών του Τόλη Κουτρούλια στο φινάλε, ήρθε η νίκη για τους γηπεδούχους. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κουμπούρας με 21 πόντους, ενώ άλλους 19 πρόσθεσε ο Τζόρτζεβιτς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:

Σάββατο 30/11
Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 65-81
Αγρίνιο – Ελευθερούπολη 74-72
Διαγόρας Δρυοπιδέων – Ολυμπιακός 84-88
Κόροιβος – Τρίτων 75-67
Οίαξ Ναυπλίου – Παγκράτι 82-74
Ψυχικό – Φίλιππος Βέροιας 73-62
Δάφνη Δαφνίου – Χαρίλαος Τρικούπης 76-82

Κυριακή 01/12
Ανατόλια – Αμύντας

ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ 65-81
Διαιτητές: Πουρσανίδης Κ.-Αγραφιώτης Τζ.-Λουλουδιάδης (Τέγα)
Δεκάλεπτα: 19-25, 34-49, 47-65, 65-81
Καρδίτσα (Κομποδιέτας): Χονδρογιάννης 3, Γράβας 12 (1), Μπιλλής 3 (1), Παππάς 3 (1), Κακλαμάνος 11 (3), Παπαδόπουλος 8, Ερμείδης 12 (2), Θέος 2, Καλλές 6, Σανδραμάνης, Τριανταφύλλου 5 (1). 
Απόλλων (Δελέγκος): Τσιακμάς, Νιφόρας 6 (2), Παπαφωτίου, Κάδρας 8, Τσάμης 23 (3), Μολφέτας 7 (2), Ζούμπος 16 (2), Μπαζίνας 4, Τζακόπουλος 5 (1), Εζόμο 10, Κουκουλάς 2. 

ΑΓΡΙΝΙΟ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ 74-72
Διαιτητές: Παγώνης-Ταρενίδης Στ.-Ξέρας (Μπέστιας)
Δεκάλεπτα: 23-21, 47-40, 60-59, 74-72
Αγρίνιο (Διαμαντάκος): Καμάρας 9 (1), Μπερέρης 2, Μιχάλογλου 6 (2), Χατζηνικόλας 3 (1), Κέβιν 22 (2), Γκρέκας 11 (1), Σταματογιάννης 8, Ψαράς 3 (1), Κασιούμης 10.
Ελευθερούπολη (Παπαδόπουλος): Μανοΐλοβιτς 13 (1), Γοργόνης 1, Τσούτσος 8 (2), Γκέλιος 2, Μοτσενίγος 7 (1), Καραγιώργος, Σταμπουλής 9 (1), Καμπουρίδης 6, Μπένας 24 (3), Δεληγεώργης 2. 

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 84-88
Διαιτητές: Ψαριανός-Παπαθανασίου-Γιακείμη (Ορφανός Γ.)
Δεκάλεπτα: 19-24, 39-42, 63-67, 84-88
Διαγόρας (Χούμπαυλης): Κουκάς 12 (4), Καράμπουλας 39 (4), Πολυτάρχου 2, Πετροδημόπουλος 9, Λιακόπουλος 10, Καρασταμάτης, Βλάχος, Μαχαίρας 2, Γκιουζέλης 10 (2). 
Ολυμπιακός (Τσαλδάρης): Νικολαΐδης, Πετρόπουλος 13 (3), Μωραΐτης, Νοέας 6 (1), Κολοβέρος, Καμπούρης, Τζόλος 24 (6), Αρσενόπουλος 6 (1), Χρηστίδης 2, Ποκουσέφσκι 13 (3), Μελισσαράτος 18, Νίκου 6 (2).

ΚΟΡΟΙΒΟΣ – ΤΡΙΤΩΝ 75-67
Διαιτητές: Μαλαμάς-Κοντίλης-Κώτσου (Πίγκας)
Δεκάλεπτα: 29-22, 43-33, 58-46, 75-67
Κόροιβος (Κεραμιδάς): Ρουτκάουσκας 13, Χουχούμης 19 (5), Δημητρακόπουλος, Ματαλών 13 (2), Χρυσόπουλος 9 (2), Χατζηδάκης 1, Κάτζος, Αθανασούλας 14 (2), Μπεκρής, Τάταρης 6 (2). 
Τρίτων (Μιχελάκος): Παπαδημητρίου 5, Κουτούλας 1, Γάργαλης, Καλαντζής 10 (1), Κόκκαλης, Παπαρέγκας 14 (4), Μαλτέσιος 5, Σπυριδάκης, Κουκουνιάς 9, Βερτούδος 9 (2), Στανόγεβιτς 14 (1). 

ΟΙΑΞ ΝΑΥΠΛΙΟΥ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ 82-74
Διαιτητές: Κατραχούρας-Χαλαμπαλάκης-Τσακαλογιάννης (Σταύρου)
Δεκάλεπτα: 18-22, 35-41. 68-55, 82-74
Οίαξ (Κουλουριώτης): Σιμιτζής 3, Ραζής, Κουμπούρας 21 (1), Παπαντωνίου 8 (2), Τζόρτζεβιτς 19, Καλλινικίδης 11, Σκορδάς, Μακρής 9 (1), Ζώρζος 6, Ψημίτης 5 (1). 
Παγκράτι (Κουτρούλιας): Τζιβελέκας 14 (1), Πίνης 2, Μίχαλος 16 (4), Ξύδης 4, Ντράσκοβιτς 10, Δελίδης 14 (4), Μουστόπουλος, Μιχαλούτσος 14 (1), Ζευγαράς, Ντιαλό.  

ΨΥΧΙΚΟ – ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 73-62
Διαιτητές: Καρπάνος-Καρακάσης-Μακρόπουλος (Λιμνιάτης)
Δεκάλεπτα: 19-13, 32-31, 57-48, 73-62
Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Γκαβασιάδης 10, Κοντούδης, Παπανικολάου 12, Μαλέλης 4, Μάντζαρης 10 (1), Μιλεντίγεβιτς 10, Μαστόρος 1, Τσουργιάννης, Ρουμελιώτης 6 (2), Φρέιτας 20 (6). 
Φίλιππος (Γκίμας): Τσούκας 4, Βάλλιος 5 (1), Τσιακλαγκάνος, Ελευθεριάδης 7, Κοθράς 14 (1), Παραπούρας 7 (2), Σουτζόπουλος 4, Καντάρκος 12, Φιλιππόπουλος, Ντρεκάλοβιτς 9.

ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ – ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ 76-82
Διαιτητές: Αναστόπουλος Αντ.-Ρίζος-Νάστος (Άκελ)
Δεκάλεπτα: 20-21, 43-40, 59-61, 76-82
Δάφνη (Κωνσταντινίδης): Τοπάλι 9 (1), Σταυρακούκας, Κουφόπουλος 8 (1), Αγγέλου 12 (2), Καννάς 2, Φιλιππάκος 7, Γκάτζο 7 (1), Μπάλος 2, Αρνόκουρος 2, Κανονίδης 23 (5), Κουρτίδης 4. 
Χ. Τρικούπης (Καλαμπάκος): Μάρκοβιτς 5, Παπαδιονυσίου 20 (5), Αντωνάκης 19 (3), Ναούμης 1, Σαχπατζίδης 5, Ράπτης 5, Οικονομόπουλος 6, Μαργέλης, Βασιλόπουλος 10, Σκουλίδας 11 (3). 

Η Βαθμολογία (Σε 9 αγώνες):

1. Χαρίλαος Τρικούπη 18 (9-0)
————————————-

2. Διαγόρας Δρυοπιδέων 16 (7-2)
3. Απόλλων Πάτρας 15 (6-3)
4. Αγρίνιο 14 (5-4)
5. Ψυχικό 14 (5-4)
—————————————-

6. Καρδίτσα 14 (5-4)
7. Δάφνη Δαφνίου 13 (4-5)
8. Κόροιβος 13 (4-5)
9. Φίλιππος Βέροιας 13 (4-5)
10. Ελευθερούπολη 12 (3-6)
———————————————
11. Ανατόλια 11 (3-5)*
12. Οίαξ Ναυπλίου 11 (3-5)*
13. Τρίτων 11 (2-7)
14. Παγκράτι 11 (2-7)
——————————————–

15. Ολυμπιακός 9 (7-1)**
16. Αμύντας 9 (1-7)*
*Έχουν έναν αγώνα λιγότερο
**Ο Ολυμπιακός έχει έναν αγώνα λιγότερο και ποινή -6 βαθμών

Επόμενη αγωνιστική (10η, 7/12)
Απόλλων Πάτρας – Ανατόλια 
Ελευθερούπολη – Καρδίτσα 
Ολυμπιακός – Αγρίνιο 
Διαγόρας Δρυοπιδέων – Κόροιβος 
Αμύντας – Παγκράτι 
Οίαξ Ναυπλίου – Ψυχικό 
Φίλιππος Βέροιας – Δάφνη Δαφνίου 
Χαρίλαος Τρικούπης – Τρίτων