Κρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες για τους Ικάρους και την πιθανή άνοδο τους στη μεγάλη κατηγορία.  Οι Σερραίοι που από τη πρώτη στιγμή εκδήλωσαν ανοιχτά την πρόθεση τους να διεκδικήσουν την όποια κενή θέση προκύψει στην Α1 και βάση του νόμου και της θέσης που κατέλαβαν στην Α2 (τρίτη), να πάρουν εκείνοι το εισιτήριο. Στις τάξεις των “κυανοκίτρινων” επικρατεί αισιοδοξία για θετική έκβαση του θέματος, η οποία βασίζεται κυρίως στις εξελίξεις στο Περιστέρι, το οποίο – σύμφωνα με τα ρεπορτάζ – δεν δείχνει να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις γεγονός που ίσως το οδηγήσει στο να δηλώσει αδυναμία συμμετοχής.

Οι Ίκαροι, όπως φάνηκε και στη πρόσφατη Γενική Συνέλευση που ήταν ανοιχτή και στους φιλάθλους, δηλώνουν έτοιμοι να πάρουν το… χρίσμα και από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν να ασκούν μεγαλύτερες πιέσεις προς τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Άμεσα θα αναλάβει δράση και η επιτροπή που θα αποτελείται από διοικητικούς παράγοντες των Ικάρων και η οποία θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το θέμα της ανόδου.

Άλλωστε, είναι νωπές ακόμη οι μνήμες της περσινής χρονιάς, όπου και πάλι είχαν καταλάβει την τρίτη θέση στην Α2, όμως παρά την απόσυρση του Πανελληνίου δεν προβιβάστηκαν (παραλόγως) με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα της Α1 να διεξαχθεί τελικώς με 13 ομάδες

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η τελευταία φορά που ομάδα μπάσκετ των Σερρών αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική (τότε Α1), ήταν η Α.Ε. Σερρών (πρόγονος των Ικάρων), την περίοδο 1985-86.