Το δικό του μεταγραφικό «μπαμ» ολοκλήρωσε ο Ηρακλής, ο οποίος έφερε στις τάξεις του, τον Γιάννη Γκαγκαλούδη. Ο πολύπειρος γκαρντ, συμφώνησε να γίνει η πρώτη και ηχηρή μάλιστα μεταγραφή του «Γηραιού», με το Basketblog.gr να σας έχει ενημερώσει με χθεσινό του ρεπορτάζ, για την κίνηση που «ταράζει» τα λιμνάζοντα ύδατα του πρωταθλήματος της Α2, χάρη στην άφιξη του Έλληνα σκόρερ στη Θεσσαλονίκη.

Το γεγονός αυτό, ανακοίνωσε με ιδιαίτερη χαρά και ο ίδιος ο Γκαγκαλούδης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook:

gaga-iraklis-fb

Την ίδια ώρα, η διοίκηση του συλλόγου… παίρνει φόρα και είναι έτοιμη να δημιουργήσει μία εξαιρετικά δυνατή περιφερειακή γραμμή. Ο Ηρακλής, λοιπόν, πρόσθεσε στο ρόστερ του και τον Κώστα Τότσιο, ισχυροποιώντας καταλυτικά το ρόστερ που θα έχει στα χέρια του ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. Ο Έλληνας γκαρντ και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Α2, αγωνιζόταν την περασμένη σεζόν στον Εθνικό, με τον οποίο κέρδισε την τρίτη θέση και την είσοδο στα playoffs ανόδου της Α2.

Ήταν ο τρίτος σκόρερ των Πειραιωτών, με μέσο όρο 13 πόντων ανά αγώνα και η επιστροφή του στον Ηρακλή, αποτελεί ακόμη ένα δείγμα, πως αυτή την φορά οι Θεσσαλονικείς στοχεύουν επίσης σε πορεία πρωταθλητισμού.

Τέλος, ο τρίτος παίκτης που αποτελεί απόκτημα του Ηρακλή για… σήμερα, είναι ο Βασίλης Αγγελακόπουλος. Ο πολύπειρος φόργουορντ, με θητεία σε ΑΕΛ, ΓΣΛ, Αιγάλεω, Ρέθυμνο, Τρίκαλα και Καβάλα (πρωταθλητής Α2 το 2015), προέρχεται από μία τρομερή σεζόν στο Ψυχικό, όντας δεύτερος σκόρερ της ομάδας μετά τον Γιάννη Δημάκο και συνεισφέροντας καταλυτικά στο να αποφύγει τελικά η ομάδα τη διαδικασία των play out. Την περασμένη σεζόν, είχε κατά μέσο όρο 10.5 πόντους με 53% στα δίποντα, 5.6 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ και 0.9 κλεψίματα ανά αγώνα, με το δείκτη αξιολόγησης να φτάνει στο 0.471.

Update

Λίγο αργότερα ήρθαν και οι επίσημες ανακοινώσεις για Γκαγκαλούδη και Τότσιο:

«Το τμήμα καλαθοσφαίρισης του Γ.Σ Ηρακλής ανακοινώσει την απόκτηση του Γιάννη Γκαγκαλούδη.

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης (22/02/1978-1,92μ.) ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην ομάδα του Παλαιού Φαλήρου το 1998, ενώ την περίοδο 1999-2001 αγωνίστηκε με τα χρώματα της Δάφνης. Μετά από τις αρκετά καλές εμφανίσεις με την ομάδα της Δάφνης, ο Γκαγκαλούδης πήρε μετεγγραφή στην ομάδα του Άρη. Με την ομάδα του Άρη κατέκτησε το Champions Cup το 2003 και στην συνέχεια “μετακόμισε” στην ομάδα του Παναθηναϊκού με την οποία κατέκτησε το Πρωτάθλημα (περίοδος 2003-2004). Επόμενοι σταθμοί στην καριέρα του καλαθοσφαιριστή ήταν ο ΠΑΟΚ (2004-2006), η ΑΕΚ (2007-2008) και στην συνέχεια η Ιταλική Ρόμα.

Ενώ επίσης έχει αγωνιστεί σε Ίκαρο Καλλιθέας και Λιβαδειά όπου πέρσι ήταν εκ των κορυφαίων του πρωταθλήματος της Α2».

«Το τμήμα καλαθοσφαίρισης του του Γ.Σ Ηρακλή ανακοινώνει την απόκτηση του Κωνσταντίνου Τότσιου.

Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Α2 είναι 38 ετών και η καριέρα του είναι γεμάτη καλάθια και επιτυχίες. Γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου του 1978.

Έχει ύψος 1,91μ. και αγωνίζεται στη θέση του σούτινγκ γκαρντ. Ξεκίνησε την καριέρα του στους Ίκαρους Σερρών. Έχει αγωνιστεί στην Ολύμπια Λάρισας, τον Γ.Σ. Λάρισας, τον Μακεδονικό, τον Ιωνικό Λαμίας, τον Ηρακλή, επέστρεψε στον Ίκαρο Σερρών και τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στην Καβάλα.

Το 2013 έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Α2, όταν πέτυχε 24 πόντους στο ματς των Ίκαρων με το Παγκράτι και έσπασε το στοιχειωμένο ρεκόρ του Βερτζάγια. Εν συνεχεία ξεπέρασε και το φράγμα των 5.000 πόντων στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Την περσινή περίοδο ήταν εκ των πρώτων σκόρερ του πρωταθλήματος».