Τον αριθμό ρεκόρ των 16 νικών έφτασε η Καβάλα, η οποία επικράτησε πολύ δύσκολα στο Μετς του Παγκρατίου με 84-75 και πλέον βρίσκεται και μαθηματικά στην Α1, ενώ ισοφάρισε και το σερί νικών που είχε ο ΚΑΟΔ με 16 συνεχόμενες από την σεζόν 2010-2011, αλλά όταν οι ομάδες ήταν 30!

Πανευτυχής ήταν ο Γιάννης Τζήμας, ο οποίος στην δεύτερη του σεζόν στην Ένωση, κατάφερε να φέρει την ομάδα στην Α1, κάτι που του στέρησε πέρυσι ο Σάκης Καρύδας με το τρίποντο που πέτυχε στην εκπνοή της αναμέτρησης του Κόροιβου με την Καβάλα στο κλειστό της Ηλείας. Ο πολύπειρος τεχνικός μίλησε στο basketblog.gr μετά το τέλος της αναμέτρησης μιλώντας για την φετινή εκπληκτική χρονιά της ομάδας του αλλά και για τα συναισθήματα του για αυτή την μεγάλη επιτυχία:

«Μόνο περήφανοι μπορεί να είμαστε για την δουλειά που κάνουμε, στο αγωνιστικό κομμάτι, στην λειτουργία της ομάδας, στo scouting, στην συγκέντρωση της ομάδας, και στην συμπεριφορά που έδειξε όλο αυτό το διάστημα. Είμαι περήφανος γιατί είχα υποσχεθεί στην διοίκηση της ομάδας και στο πρόεδρο ότι αυτά τα παιδιά αξίζουν, δεν ευτυχήσαμε το καλοκαίρι, αλλά μπορώ να πω πως  είναι καλύτερα έτσι, γιατί η ομάδα έπαιξε εκπληκτικό μπάσκετ, με ρόλους και σοβαρότητα, και με παιδιά, τα οποία όλοι ξέραμε ότι είχαμε βγει, θέλανε να κερδίσουμε το παιχνίδι για να συνεχίσουμε το σερί. Αυτό δείχνει εγωισμό, δείχνει χαρακτήρα, και πραγματικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου, και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες γιατί αυτοί είναι πρωταγωνιστές και κερδίζουν».

Αναφορικά με τις δυσκολίες που συνάντησε η Καβάλα στο παιχνίδι με το Παγκράτι είπε: «Το Παγκράτι είναι μια ιστορική ομάδα, έχω ζήσει μεγάλες στιγμές μέσα σε αυτό το γήπεδο, και έχει προπονητή το Ντίνο Καλαμπάκο, ο οποίος είναι εξαιρετικός. Είναι μια ομάδα που παίζει αυτό το μπάσκετ, που δύσκολα το σταματάς, μια ομάδα με την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, ενώ είχε 8/11 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο. Εμείς αν και έχουν την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, δεν δικαιώσαμε τον τίτλο μας σήμερα, αλλά δικαιώσαμε τον χαρακτήρα μας που ξέρει να γυρίζει τα παιχνίδια».

Αναφορικά με το μέλλον του, και για το αν θα συνεχίσει στην ομάδα και στην Α1 είπε: «Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα ανέβηκε πολύ νωρίς. Η χαρά είναι μεγάλη και έχουμε μπροστά μας αρκετό διάστημα. Αυτή την στιγμή βλέπουμε ότι η ομάδα έχει κάνει ένα ιστορικό σερί νικών, ένα τρομερό ρεκόρ αμυντικής επίδοσης, και μόνο δυο ήττες, και αυτές στην αρχή όταν η ομάδα δεν είχε μονταριστεί, και περιμέναμε την υπόθεση με τον Πανιώνιο για να δούμε που θα παίζει η ομάδα. Αυτό που προέχει είναι η ομάδα να μπορέσει να οργανώσει τη συνέχεια της, και φυσικά πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο ο κ.Παπακωνσταντίνου που καλύπτει όλο το μπάτζετ. Μακάρι να μπορέσουμε να οργανωθούμε σωστά, και εμείς εδώ είμαστε να συζητήσουμε».