Ο ΟΦΗ περνάει μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας του. Η αποχώρηση της οικογένειας Ξημέρη από την ηγεσία της ομάδας μπάσκετ, αφήνει τους “μελανόλευκους” επί ξύλου… κρεμάμενους και το μέλλον προμηνύεται ζοφερό μιας και δεν φαίνεται κάποια εναλλακτική λύση στον ορίζοντα.

Οι οργανωμένοι οπαδοί του ΟΦΗ Snakes“, με ανακοίνωση τους, επιτίθενται σε όλους τους παράγοντες που έχουν φέρει σε δεινή θέση τόσο την ομάδα ποδοσφαίρου όσο και τον Ερασιτέχνη. Ειδικότερα για την ομάδα μπάσκετ αναφέρουν: “Ακούσαμε επίσης τα ποσά που είχε πάρει και ο κύριος Ξημέρης από την ΠΑΕ όταν ήταν πρόεδρος για το μπάσκετ  τα οποία δεν πήγαν ποτέ στο μπάσκετ και τα οποία μας στέρησαν την αδειοδότηση της ομάδας μας…

Αλήθεια κύριε Ξημέρη, το μπάσκετ γιατί το καταστρέφετε τώρα; Για εκδίκηση το κάνετε μετά τα όσα ακούσατε στην Γ.Σ. από τον κόσμο του ΟΦΗ;”.

Κλείνοντας, οι οπαδοί προτρέπουν όλους “να προσέξετε γιατί θα έρθει μεγάλο τσουνάμι” και “βάλτε μυαλό, ξυπνήστε και διοικήστε την ομάδα σωστά”.

Στο μεταξύ η άσχημη κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα μπάσκετ, ωθεί τους πρωταγωνιστές της φετινής σεζόν προς την έξοδο. Μετά τον κόουτς Κρις Χουγκάζ, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Καβάλα, οι περισσότεροι παίκτες του ΟΦΗ… ψάχνονται πλέον ανοιχτά, προκειμένου να βρουν ομάδες τη στιγμή που δεν υπάρχει και κανείς για να συζητήσουν εάν υπάρχει μέλλον για αυτούς στη Κρήτη.

Όσον αφορά στα χρήματα που τους οφείλονται, το θετικό είναι ότι έχουν επιτευχθεί διακανονισμοί της διοίκησης με τους περισσότερους και οι αθλητές φέρονται διατεθειμένοι να περιμένουν μέχρι τον Ιούλιο για να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται.